Gankutsuou

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Teron
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 154
Csatlakozott: 2004.04.14. 21:56

Hozzászólás Szerző: Teron »

Shinji:
Amennyit láttam belőle az nem tetszett.
Akkor meg miért véleményezed, amikor nem is nézted végig? Én is így voltam a Samurai Deeper Kyo-val vagy a Fullmetal Alchemist-el. eleje alapján gondoltam, hoyg valami szar, de rávettek, hogy nézzem tovább és a kedvenceim lettek. Szerintem amíg nem nézted végig, addig inkább ne szidd, mert mi itt szeretjük, és így véleménycsere sem igazán megy, mikor nem is láttad.
Teron

"Boku wa motto tsuyoku naru,
dare no chikara wo karizu,
mamorubeki mono mo motomezu,
tada boku jishin no tame ni.
Dare yori mo tsuyoku naru!"
Avatar
Zelmor
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2003.10.14. 19:04
Tartózkodási hely: Árnyékmagyarország

Hozzászólás Szerző: Zelmor »

Szerintem nem szídta, csak véleményezte. Nem tudom miért kell regten felháborodni és ignorant fangirl/fanboy módjára nekiugrani a másiknak. :troll: Tood, erre való a fórum. Még ha nem is látta végig, véleményét elmondhatja. Max nem lesz teljes képet fedő.
Avatar
Ayase
Profi
Profi
Hozzászólások: 231
Csatlakozott: 2005.02.14. 18:42

Hozzászólás Szerző: Ayase »

Akkor sem szép dolog leszólni egy animét, főleg ha a max. idő amennyit látott belőle, kb.10 perc -összevetve.

/(magánvélemény) egyébként nem csodálkozom azon amit írtál Shin...asszem neked a Gankutsuou túlságosan is művészi és komoly témájú ahoz hogy valaha is szeretni tudd...tekinve hogy MILYEN animék tetszenek neked.../ -ne vedd sértésnek
Kép
Avatar
K@e-chan
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 911
Csatlakozott: 2005.01.02. 15:56
Nem:
Tartózkodási hely: United Kingdom
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: K@e-chan »

Ayase írta:Akkor sem szép dolog leszólni egy animét, főleg ha a max. idő amennyit látott belőle, kb.10 perc -összevetve.
miért? nekem a Bleach nem tartozik a kedvenceim közé... :P pedig én is csak egy pár percet láttam belőle^^"
Ayase írta:/(magánvélemény) egyébként nem csodálkozom azon amit írtál Shin...asszem neked a Gankutsuou túlságosan is művészi és komoly témájú ahoz hogy valaha is szeretni tudd...tekinve hogy MILYEN animék tetszenek neked.../ -ne vedd sértésnek
de ezt Shintől megszokhattad...! tod hogy nem egy művészlélek...._ _" nem tetszhet mindenkinek a művészi dolog mint neked ayase....

én még csak az 5. résznél tartok... csak mindig elviszik a DVD-t és nem tom soha megnénni...... :cry: de úgytűnik hogy már be sem fogom fejezni... :?
Avatar
Shinji
Profi
Profi
Hozzászólások: 304
Csatlakozott: 2004.04.23. 17:31

Hozzászólás Szerző: Shinji »

Hát én tényleg nem vagyok egy "művészlélek".....szinte csak Baka animéket nézek (kivéve az evangelion) A Comedi se tetszett.. A Gankotsuou meg főleg nem... Mellesleg Ayase az a 10 perc is elég volt belőle...
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Na, előástam ezt a topicot is némi hírek miatt... Szóval, egyrészt jön a második Gankutsuou production book: Gankutsuou Production Book Final (tudtam én, hogy van még elég anyaguk ahhoz, hogy egy második production bookot is kiadjanak...). 104 oldal lesz, és állítólag lesz benne vmi kis manga sztori, by Maeda sk (remélem ezúttal nem Al & Franci >_>), key frame-ek, a szövegkönyvek borítói (? legalábbis az lehet), meg persze a szokásos: ekonte, a DVD-k borítói, mindenféle speckó illusztrációk, stb. Augusztusban jelenik meg először (természetesen csak a natsukomin lehet majd megvenni =___=), de nagyon NAGYON remélem, hogy az Amazonnál is lehet majd kapni. >_>

Emellett pár napja elindult egy ilyen folytatás-szerűség: Albert Herrera (született Albert de Morcerf) naplója, ami a sorozat vége után "játszódik", és elvileg Al kalandjairól számol be, E/1 blogformában (még kommentálni is lehet :3). Jelenleg Al éppen Janinát látogatja (diplomata, ugye), és hozza a szokásos, eszméletlen kawaii formáját. XD Elvileg megtudunk majd csomó mindent a gróf múltjáról meg Al és Eugenie kapcsolatáról, a haverokról (már akik túlélték) meg a minden... eddig jópofának tűnik. Mondjuk, a magam részéről fanficnek tekintem az egészet - az anime végéről csak egyetlen dolog hiányzott (bár az nagyon), és nem látom szükségét semmiféle folytatásnak. Ha ebből a naplóból megtudom azt az egy dolgot (mármint hogy végülis Al mit gondol a grófól, megtudja-e/felfogja-e valaha, hogy a gróf mit gondolt róla, hogyan érzett iránta), akkor jó, de egyébként... jópofa fanfic. :3 (Amúgy persze teljesen hivatalos, bár nem tudom, pontosan kinek a mancsa van benne, és kinek nincsen... állítólag az anime forgatókönyvírója írja ezt is, Maeda meg csak illusztrálgat, de fene tudja. Ötletnek mindenesetre zseniális, sose láttam még ilyet. :D)

És még valami azoknak, akiknek tetszett a Gankutsuou zenéje... :D Végre tiszta, hogy miért volt vhonnan kicsit ismerős az opening.

http://s48.yousendit.com/d.aspx?id=0575 ... 8EGCJ1W6OO

Fogalmam nincsen, hogy a hasonlóság szándékos-e vagy sem... de tény, hogy ez egy meglehetősen híres darab (sok feldolgozása van, angolul, és állítólag magyarul is még szöveget is írtak hozzá... amúgy az FMAban is felhasználták). Külön poén, hogy az etűd címe Tristesse (Bánat), és része annak az etűdsorozatnak, amit Chopin barátjának, Lisztnek dedikált ("a mon ami Franz Liszt"). :3 Így belegondolva jobban tetszett volna, ha Eugenie ezt a darabot "írja" meg Al szülinapjára... de persze, ezt nem írhatta volna meg, mivel valaki már megírta. xD;;
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Teron
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 154
Csatlakozott: 2004.04.14. 21:56

Hozzászólás Szerző: Teron »

mufurc: ezt a darabot jól ismerem (és jó ideje), egy ideig tanultam is zongorázni, de nekem nem igazán tűnik, hogy akármilyen hasonlóság lenne a kettő között. Talán egy kicsit az elején az a szekvencia hasonlít de csak nagyon enyhe hasonlóság. A harmóniavilág teljesen más meg az egésznek a hangulata is más... Nem tudom szerinted mi hasonlít benne?
Teron

"Boku wa motto tsuyoku naru,
dare no chikara wo karizu,
mamorubeki mono mo motomezu,
tada boku jishin no tame ni.
Dare yori mo tsuyoku naru!"
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Azt sose mondtam, hogy nagy a hasonlóság - bár megjegyzem, ha az etűdből és az openingből is kivesszük a középső részt, akkor azért már nagyobb. Ami szerintem hasonló, az az, amit mondtál, vagyis inkább maga az alap dallam kezdete és vége (főleg a harmadik részben), leszámítva némi különbséget a ritmusban és a dallamban. Ami pedig a hangulatot illeti, az szerintem teljesen ott van - melankólia, vágyódás, szomorúság. (Btw, én is ismerem a darabot... más kérdés, hogy valszeg süket vagyok, hogy a hasonlóság nem tűnt fel eddig.)
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
Fenyx
Profi
Profi
Hozzászólások: 330
Csatlakozott: 2005.04.09. 09:55
Tartózkodási hely: Puha, finom kényszerzubbony
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fenyx »

Mufurc, szerinted van esély arra, hogy a japán nyelvtudás terén hátrányos helyzetű rajongók is olvashassák a naplót??? ( =van-é valahol angol vörzsün)
You fucked it big this time folks.
Now I decide how to use your new life.
Kép
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Fenyx írta:Mufurc, szerinted van esély arra, hogy a japán nyelvtudás terén hátrányos helyzetű rajongók is olvashassák a naplót??? ( =van-é valahol angol vörzsün)
Hát, nagyon kétlem. :? Hivatalos angol verzió 100% hogy nincs (ahhoz az kéne, hogy a gyártók gondoljanak a szegény gaijinekre). Az meglehet, hogy valaki valahol fan-fordítást csinál a dologhoz, de ilyesmiről sajnos fogalmam nincs. (A Gankutsuou relatív népszerűségét tekintve nem fogadnék rá, de hátha.)
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
AyaDid
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2003.10.20. 17:34
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: AyaDid »

Miután sikerült befejeznem a könyvet, elkezdtem nézni ezt a Gankutsuout (mi mást is csinálhatna az ember Olaszországban XDD).
Az eleje tetszett, de kicsit jobbat vártam. Aztán egyre inkább tetszett, s most a kedvenceim között van.

Ami tetszett benne:
- a különleges hangulata (de ez először fura volt)
- a rajzolása
- az opening és az ending (főleg inkább az opening)
- karakterek közül: Franz (olvasgatva a topicot, sokan szeretik :dirr:), Monte Cristo --- ezek amúgy is kedvencek (könyvben is ők voltak ^_^); Villefort, Fernand, Valentine, Debray, Cavalcanti, Haydee --- ezek közül Debray meg esetleg Haydee az, akit szerettem is, a többiek csak úgy tetszettek, mármint ahogy megfestették a karakterüket

Ami nem tetszett benne:
- Albert >___________________< ilyen idegesítő figurát!!! A elején úgy voltam vele, hogy OK, attól még hogy a könyvben nem tetszett, itt tetszhet. Erre betették ezt a zöldfülő gyereket, akinek lehet a naivsága meg a gyerekes viselkedése másoknak nagyon tetszeik, de én a falra másztam tőle!; Beppo --- az a karekter, akit meg tudnék folytani; Eugenie --- nem tudom, annyira nem jött be a karaktere, de még OKs
- a vége. Épp amiatt tetszett a könyv, mert bár arra számítottam, hogy meghal a gróf, mégse történt meg. Itt meg meghal >.<. Amúgy is támogatom a gróf-Haydee közti románct, itt meg egyszerűen reménykedni se hagyják az embert.
- a gróf karaktere tetszett, mint ahogy leírtam, viszont néha már túlzásba estek. Azért a könyvben én nem éreztem ennyire gonosznak a grófot. Érezni lehetett, hogy a könyvben egyre inkább nyomasztja a bűntudat (a Villefrot gyerek halála meg a párbajnál is emberibb volt), az animében meg... áhh, nem tudom. Kár hasonlítgatnom, mert bár a film a könyv alapján készült, nem a feldolgozása, nem ragaszkodik az ottani történetszálhoz.
Odi et amo. Quare id faciam fortass requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.
Avatar
Ayase
Profi
Profi
Hozzászólások: 231
Csatlakozott: 2005.02.14. 18:42

Hozzászólás Szerző: Ayase »

Ayanami írta:Miután sikerült befejeznem a könyvet, elkezdtem nézni ezt a Gankutsuout
Nekem pont fordítva volt. Miután befejeztem a Gankutsuout, elkezdtem olvasni a könyvet.
Ayanami írta:- a gróf karaktere tetszett, mint ahogy leírtam, viszont néha már túlzásba estek. Azért a könyvben én nem éreztem ennyire gonosznak a grófot. Érezni lehetett, hogy a könyvben egyre inkább nyomasztja a bűntudat (a Villefrot gyerek halála meg a párbajnál is emberibb volt)
Ebben egyetértek. A könyvben tényleg sokkal emberibb. Az animében néha már szó szerint kegyetlen volt. És sajnos néhány szál kimaradt benne, mint például a gróf változása (ha lehet annak nevezni) miután Albert helyett Franzt ölte meg. Ott azért nagy luk éktelenkedett...
Kép
Avatar
AyaDid
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2003.10.20. 17:34
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: AyaDid »

Az nekem is nagyon furcsa volt, én is úgy éreztem, mintha lyuk lett volna ott. Szóval igen, ez hiányzott a legjobban az animében... a gróf embersége, mert pont az a könyv végének lényege, hogy fokozatosan rádöbben a hibáira.
Odi et amo. Quare id faciam fortass requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.
Avatar
MaKo
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1129
Csatlakozott: 2004.02.01. 21:35
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: MaKo »

Ayanami írta: - Albert >___________________< ilyen idegesítő figurát!!! A elején úgy voltam vele, hogy OK, attól még hogy a könyvben nem tetszett, itt tetszhet. Erre betették ezt a zöldfülő gyereket, akinek lehet a naivsága meg a gyerekes viselkedése másoknak nagyon tetszeik, de én a falra másztam tőle!
Most megpróbálok nem elfogultan írni (bocs ha nem megy ^^").
Szóval. Szerintem az egész sztori nagy része Albert "zöldfülűségére" épült, már ha lehet így fogalmazni. Albert kissé lúzer, kissé elkényeztetett, de ha Franz2 lenne, már értelme se lenne az ő és a gróf kapcsolatának.

...ettől még lehet utálni, de ez a jellemvonása akkor is kulcsszerep.
Ayanami írta:mert bár arra számítottam, hogy meghal a gróf, mégse történt meg. Itt meg meghal >.<. Amúgy is támogatom a gróf-Haydee közti románct, itt meg egyszerűen reménykedni se hagyják az embert.
Nem tudom, szerintem egyáltalán nem volt semmibe véve Haydee és a gróf kapcsolata. Azt nem mondom, hogy románc volt, de egy fontos kapocs volt köztük, ami talán még erősebb és igenis értékes érzelem, legalább annyira mintha szerelem lett volna. Számomra legalábbis ez teljesen tisztán lejött a részekből.

Ami pedig a gróf halálát illeti, szerintem pont jó volt így. Amúgy is lehetett előre érezni - szerintem - hogy ennek így kell történnie. Én mondjuk nem olvastam még a könyvet teljesen, de amúgy se érdemes szerintem hasonlítgatni. Egyszerűen a grófnak szükséve volt erre a "megnyugvásra", amit szerintem teljesen meg is kapott a sorozat végére.
Ayanami írta: - a gróf karaktere tetszett, mint ahogy leírtam, viszont néha már túlzásba estek. Azért a könyvben én nem éreztem ennyire gonosznak a grófot.
Megint nem szólok egy szót se, nem olvastam rendesen a könyvet, de én nem éreztem "gonosznak" a grófot. Gankutsou az más... de a gróf és Gankutsou azért nem igazán ugyanazok voltak végig... :roll: ráadásul a gróf jellemében történő nagy változásokat se lehet elfelejteni, elég kevés ilyen karakter van az animékben, akin ilyen szépen változtatnak ennyi idő alatt (oké, leszámítva a tényleg nagy bakit a 16-os részben). Szóval imho totálisan kijött az emberséges fele, sőőt... (csak meg kell nézni, milyen az arca a 14-15ös részek környékén... ).

Rám lehet fogni, hogy elfogult vagyok, mert naagy Ganku-Al fan lennék, de hát ez van, nekem ez jött le az animéből ^_^

...apropó, új production book :shock:: KELL :eyes:
Avatar
AyaDid
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2003.10.20. 17:34
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: AyaDid »

MaKo írta:...ettől még lehet utálni, de ez a jellemvonása akkor is kulcsszerep.
Tudom, hogy kulcsszerep, ezzel nem is vitatkozok ^^, elismerem, hogy kell a filmbe.
Mako írta:Nem tudom, szerintem egyáltalán nem volt semmibe véve Haydee és a gróf kapcsolata.
Nem is ezt írtam :), csak a könyvben erősebben van hangsúlyozva a kapcsolat, emiatt akárhogy is próbálok nem a könyvre gondolni, nem tudok. De nagyon tetszett az animében a kis Haydee - gróf találkozás (ki gondolta volna :dirr: )
Mako írta:Ami pedig a gróf halálát illeti, szerintem pont jó volt így. () Egyszerűen a grófnak szükséve volt erre a "megnyugvásra", amit szerintem teljesen meg is kapott a sorozat végére.
Az a baj, hogy 2 hete fejeztem be a könyvet, tehát elég friss az olvasmányélmény ^^'. És ugye az ember akarva akaratlanul összeveti a dolgokat... de jobban belegondolva nem is igazán azzal van bajom, hogy meghal (rosszul is fogalmaztam az előbb, elismerem), hanem a körülményekkel: Albert helyett szebb lett volna Haydee "közbelépése", vagy ha Haydee ott marad =)

A gonoszságot illetően viszont maradok álláspontomon: azért néha már megrémültem én magam is a gróftól-gankutsuoutól. OK, hogy nem egyek, de 23 részen keresztül azért ganku dominál.

Mi az a production book? :oops:
Odi et amo. Quare id faciam fortass requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.
Avatar
MaKo
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1129
Csatlakozott: 2004.02.01. 21:35
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: MaKo »

Ayanami írta: A gonoszságot illetően viszont maradok álláspontomon: azért néha már megrémültem én magam is a gróftól-gankutsuoutól. OK, hogy nem egyek, de 23 részen keresztül azért ganku dominál.
Nem tudom, szerintem jóval több volt a gróf, mint ganku... de ez lehet, hogy csak nézőpont kérdése. Ganku tény és való hogy rohadtul ijesztő (gondolok itt most a 17-es részre, az valami borzalom), de számomra elég jól kijött a gróf jelleme ahhoz, hogy teljesen beleessek ^_^
Ayanami írta:Mi az a production book? :oops:
Az oldalon a legelső hozzászólás erről szól... feltehetőleg szép, nagy, színes könyvecske, amit undorítóan lobogtatnak a fanok szeme előtt... :cry:
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Bwah, miről maradtam le. :3

Először is - friss olvasmány ide vagy oda, tényleg semmi értelme a könyvhöz hasonlítgatni az animét. Teljesen másról szól, a szereplők teljesen mások (helló, FRANZ? a könyvben annyi szerepe volt, hogy egyszer betépett a gróffal, aztán lemondott Valentine-ról...), az egésznek a lényege teljesen más.

Mako már kommentálta Alt - igen, idegesítő tud lenni, de muszáj, hogy ilyen legyen, mert ő az egész sztori szíve. Ha nem ilyen lenne, akkor nem lenne sztori.
Ayanami írta: Szóval igen, ez hiányzott a legjobban az animében... a gróf embersége, mert pont az a könyv végének lényege, hogy fokozatosan rádöbben a hibáira.
Igen, a könyvben sokkal emberibb a gróf, mert a könyv arról szól. Mármint, a könyvnek az a lényege, hogy van ez a teljesen őrült figura, és hogyan tisztul ki szépen lassan az agya, és végül hogyan kapja meg a szenvedései jutalmát egy új élet formájában. Az animében a gróf jellemfejlődése pont az ellenkező irányba megy - itt ahelyett, hogy emberibb lenne, éppen arra törekszik, hogy teljesen megfossza önmagát emberi mivoltától. Ezért szándékosan egyre "gonoszabb" és kegyetlenebb, és ezért próbálja ennyire megölni Alt - rádöbbent, hogy az Al iránti érzései a legnagyobb akadály abban, hogy önmagát teljesen át tudja adni a Gankutsuou-nak.

Az animében Maeda nagyon rájátszott arra, amire a könyvben is utaltak párszor, de amiből a könyvben nem lett semmi, mert a gróf jelleme pont az ellenkező irányba mozdult el. Az anime-gróf egy tökéletes byroni romantikus hős. A "theme zenéje" nem véletlenül pont a Manfred-szimfónia. Aki meg akarja érteni ennek a grófnak a karakterét és motivációit, annak nem a könyvet kell olvasnia, hanem Byron Manfredjét (nomeg odafigyelnie arra, amit Noirtier nagypapi mondott Francinak). Nekem legalábbis a gróf akkor karaktere akkor került teljesen helyére, amikor leesett a gróf/Manfred "kapcsolat"... az utolsó előtti résznek pl csak így látom értelmét, így viszont minden a helyén van. (btw, írtam pár kis elmélkedést a 23. és a 24. részekről, ezekben ott a személyes véleményem. :3)
Ayase írta:És sajnos néhány szál kimaradt benne, mint például a gróf változása (ha lehet annak nevezni) miután Albert helyett Franzt ölte meg. Ott azért nagy luk éktelenkedett...
Hát igen. >___> Maeda később elmondta egy interjúban, hogy a felismerés, hogy az nem Al volt hanem Szent Ferenc, a gróf számára is egy olyan csapás volt, amiből utána már nem tudott felállni.... azért jó lett volna, ha ezt mondjuk nem így utólag tudjuk meg. -____-

[eta]
Végre elkészült!!
wahh~~
Kár, hogy most már nem lehet látni a figura részleteit (addig kellett volna lementenem a képeket, amíg lehetett), meg hogy egyáltalán nem official, sz'al rendelni se nagyon lehet... ^^;;; de azért überkúl. *_*
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mufurc 2005.08.23. 16:20-kor.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
Ayase
Profi
Profi
Hozzászólások: 231
Csatlakozott: 2005.02.14. 18:42

Hozzászólás Szerző: Ayase »

mufurc írta:Hát igen. >___> Maeda később elmondta egy interjúban, hogy a felismerés, hogy az nem Al volt hanem Szent Ferenc, a gróf számára is egy olyan csapás volt, amiből utána már nem tudott felállni.... azért jó lett volna, ha ezt mondjuk nem így utólag tudjuk meg. -____-
Na igen...nem tört volna le a kezük még pár jelenettől. (Ha már így is volt pár "fölösleges")
Kép
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Nya, kis hír az amcsi kiadásról (hátha vkit érdekel rajtam kívül xD)... Úgy tűnik, nagyon színvonalas kiadás. Az első DVDn négy epizód van (ha ez így marad, amit nagyon remélek, akkor összesen 6 DVD lesz, ellentétben a japán 12vel .__.), az extrák is megmaradtak többé-kevésbé, és a box, bár nem olyan, mint a japán kiadás dobozai (azok sokkal elegánsabbak), egészen jól néz ki. Íme egy review egy megbízható helyről: http://www.animeondvd.com/reviews2/disc ... s/4393.php

Lehet, hogy mazochista vagyok, de be kell vallanom, nagyon kíváncsi vagyok az angol szinkronra. xD;; Na majd meglátjuk.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Kis érdekesség: a Gankutsuou első lett az idei, tizedik kobei animációs verseny TV-sorozat kategóriájában. :3 Mit is mondjak: megérdemelten!

http://www.gdh.co.jp/english/news/20050909.html

(Hehe, a Blue Sub 6 és a Yukikaze is nyert már itt, csak OVA kategóriában... <3)
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
Keshik
Profi
Profi
Hozzászólások: 205
Csatlakozott: 2004.03.18. 09:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Keshik »

mufurc !

Megérdemelten, igaz. De ha figyelembe vesszük, hogy a Kobei animációs verseny lényegében a CG-s animáció "népszerűsítéséről", szakmai fórumáról szól, Gankunak nem is volt igazi ellenfele, hisz itt erőteljesen új ötleteket láttunk ( kreativitás+cutting edge technology RULZ :mrgreen:).

Egyébként meg Yukikaze... Nincs valami tipped, hogy honnan lehetne letöteni az 5. epizódot ? Mert én vagy vak vagyok, vagy nem tudom megtalálni ...
"Before we let euphoria
Convince us we are free,
Remind us how we used to feel
Before when life was real."

The Delgados- The light before we land
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

A nap Gankutsuou-s híre (jó, igazából már egy hetes hír, de én csak most tudtam meg): decemberben kijön a Gankutsuou ofisal comic anthology. (Note: itt most nem a Gankutsuou mangáról van szó, hanem gyakorlatilag official doujinshikről.) Yay? Talán. Kissé creepy a dolog.

Ugyanis a rajzolók.... azok mind BL-mangakák. A kiadó pedig a... B-b-b-b-b-BIBLOS??! De a Biblos az.... az....... az Boy's Love cuccokat ad ki........

...

::hoo::

*fogja a fejét*

Asszem ez a "no comment" tipikus esete.

*persze megrendeli, ha Amazonról elérhető lesz, és bizonyítottan nem Franci x Al fest* -____-;;;;;;;

[ETA] Akit érdekel, a rajzolók:
borító: Yamane Ayano (ez mindenben benne van manapság? o_o)
pin-up poszterek: Natsuki Yuunosuke, Takaya Miou, Oki Mamiya (biztos örül, hogy végre felhasználhatja ezt a rajzát... xD), Kasai Ayumi (na, az ő rajzstílusa még megfelelően elborult is)
manga: Higuri Yuu (wtf, még ő is?), Minami Haruka, CJ Michalski, Akira Norikazu, Asou Kai, Asato Eiri, Miyagi Tooko, Fujikawa (? asszem így írja a nevét) Ruri, Shino Natsuhou (vagy Shino Kaho, nemtom melyik a helyes), és még páran.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
MaKo
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1129
Csatlakozott: 2004.02.01. 21:35
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: MaKo »

...egészen őszintén, kicsit jobban örülnék, ha végre a mangát lehetne értelmesen megszerezni (esetleg kötetekben...) :roll:

Persze ez se rossz (HA megfelelő mennyiségű Haku/Aru lesz benne xD), egy-két rajzoló stílusa kifejezetten tetszik így első ránézésre... hátöh, majd meglátjuk mi lesz... (Persze ha ilyeneket kiadnak még VÉLETLENÜL se tudták volna kiadni azt a hülye második book-ot normálisan >_<).
Avatar
Baoko
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2005.10.11. 17:10

Hozzászólás Szerző: Baoko »

Ez valami zseniális anime! :bounce: Mert fogtak egy regényt, ami kissé távol-nyugati nekik, és iszonyú jól megpödörve hűek maradtak az eredetihez úgy, hogy közben izgulhatsz rendesen. A színvilág fenomenális, azóta csak mintás cuccokat veszek!!! ::jthrill:: Nem tudom eldönteni, hogy az openinget vagy az endinget szeressem-e jobban?? ::jwar:: Bevallom, eddigi animéim közül ez volt az egyetlen, ahol MINDEN OPENINGET MEGNÉZTEM, MERT NEM BÍRTAM BETELNI VELE!!! ::daisuki:: ::daisuki:: ::daisuki:: És Ganku, ahogyan franciául beszél a részek elején, hát leolvadtam! (kicsit tudok franciául, és valami ééédi volt !!) :taps: Komolyan mondom, EZT kéne leadni az A+on, hogy átértékelődjenek a mostaniak... na, nem szemétkedem, nagyon szeretem az A+t... de. de. Egyszer tán azt is megérjük!
Ganku 4ever! :lufi:
snakekiller
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2005.03.28. 13:06

Hozzászólás Szerző: snakekiller »

Baoko írta:EZT kéne leadni az A+on, hogy átértékelődjenek a mostaniak...:
Inkább ne, mert hakushaku a szinkronban majd megkapja Rezo, vagy Jet hangját, én meg fölkötöm magam a csillárra...
Válasz küldése