Hogyan használjuk a fórumot?

Már nem aktuális, lezárt, és régóta nem frissülő témák gyűjtőhelye.
Lezárt
Avatar
Rage
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1319
Csatlakozott: 2003.09.21. 14:51
Tartózkodási hely: Durva Duó HQ

Hogyan használjuk a fórumot?

Hozzászólás Szerző: Rage » 2005.10.06. 22:42

Hogyan használjuk a fórumot?
avagy kezelési / viselkedési útmutató

1. A fórum funkciói, és azok használata.

1.1. Hozzászólás szerkesztése.
1.1.1. A "Szerkeszt" gomb.
Használata rendkívüli módon javasolt, megelőzendő a dupla / triplapostokat és az esetleges elgépelésekből adódó kellemetlenségeket. Ha hibát véltek felfedezni a már elküldött hozzászólásotokban, SEMMIKÉPP SE KÜLDJÉTEK EL ÚJRA ugyanazt a postot, immáron javítva. Az ilyen hozzászólásokat azonnal töröljük.
1.1.2. Az előnézet funkció.
Hozzászólás írásakor / szerkesztésekor nagyon hasznos tud lenni, használata erősen javasolt. Értelemszerűen az elküldeni kívánt hozzászólást jeleníti meg (pontosabban azt, hogy hogy fog kinézni a postod, ha elküldöd [ezt az "Elküld" gombra kattintva teheted meg]), így az esetleges hibák még időben javíthatók.

1.2. Hozzászólás törlése.
Az általad írt utolsó (de csak az utolsó!) hozzászólás törlésére mindig lehetőséged van, csak kattints a kis "X" feliratú gombra, majd az "Igen"-nel megerősítve a műveletet, a hozzászólásod törlődik is.
Törléssel kapcsolatban CSAK AKKOR forduljatok moderátorhoz / adminhoz, ha nem tudjátok törölni az adott hozzászólást és/vagy az valamilyen módon zavar titeket, és jobban örülnétek annak, ha eltávolítanánk.

1.3. Idézetek használata.
1.3.1. Az idézet funkció.
Az "Idézet" gombra kattintva érhető el. Használata meglehetősen egyszerű, minden idézet

Kód: Egész kijelölése

[quote="akitől idézel"]idézet[/quote]
alakú.
1.3.2. A funkció helyes használata.
Itt szeretném két dologra felhívni mindenki figyelmét: az egyik az ún. "emeletes idézetek" elkerülése / mellőzése, a másik pedig egy javaslat: CSAK AKKOR IDÉZZ, ha a hozzászólásodból nem látszik EGYÉRTELMŰEN, hogy kinek válaszolsz. Magyarán eggyel korábbi postot FELESLEGES IDÉZNI.
Az emeletes idézetet, és annak megszüntetését az alábbi képekkel illusztrálom:
>> Kép 1 << Ugye, milyen randa ez a post így?
>> Kép 2 << Jelöld ki a felesleges szöveget, CSAK AZT IDÉZD, akit szeretnél. Töröld a Del(ete) billenytyű lenyomásával...
>> Kép 3 << ... aaand done. Mennyivel normálisabban néz ki így, nemigaz?

1.4. Az URL-tag használata.
Leginkább hosszú (akár többsoros) linkek esetén használatos, de (szerintem) sokkal "esztétikusabbá" teszi a hozzászólást, ha a linkeket URL-taggel "fedjük le". A szintaktika nem túl bonyolult: >> Kép 1 <<. Így néz ki a fórumban: >> Kép 2 <<.

1.5. Az IMG-tag használata.
Az alábbi ábra szerint történik: >> Kép <<.
NAGYON FONTOS: Ha a kép mérete (mind látható méret, mind fileméretet illetően) meghaladja a jóízlés határát (pl. 5000x5000 pixeles, 10 megás BMP), NE használjátok az IMG-taget.
>> Íme egy példa a funkció tökéletesen ROSSZ használatára (és egyben duplapostolásra is).

2. Hozzászólás már meglévő témához, új téma létrehozása, szavazás indítása.

2.1. Új hozzászólás küldése.
Itt csak egy fontos dolgot említenék meg (aranyszabály): Csak akkor szólj hozzá egy témához, ha érdemlegesen hozzá is tudsz tenni valamilyen információt az ott elhangzottakhoz. Az, hogy teszem azt a 4-es villamossal szoktál hazajönni a suliból, SENKIT NEM ÉRDEKEL. A funkció csetelésre való felhasználása tilos, és lehetőleg mellőzzétek a duplapostolást is.
Ha esetleg kihagytál valamit a hozzászólásodból, SEMMIKÉPP SE küldd el kifelejtett gondolataidat új postként, használd a korábban már tárgyalt szerkesztés funkciót.

2.2. Új téma létrehozása.
CSAK AKKOR használd e funkciót, ha úgy gondolod, olyan témát tudnál nyitni, amely megfelelő számú fórumlátogatót érdekelne, és magad is hasznos információkat tudsz közölni azzal kapcsolatban. ["Miért járnak a lányok többen WC-re?" és hasonló topicokat kéretik mellőzni, még az Offtopic fórumrészlegben is!]

2.3. Szavazás indítása.
Ugyanazok az alapelvek vonatkoznak erre a műveletre is, mint a topicnyitásra ill. a postolásra: lehetőleg csak ÉRTELMES dolgokkal kapcsolatban indítsatok szavazást. (Tehát pl. NE úgy, hogy "Hentai" topic, szavazás kérdése: "Ki a jobb csaj?", választási lehetőségek: "1. Asuka; 2. Rei".)
Felhívnám mindenki figyelmét arra a tényre, hogy a szavazás összeállítását NEM csak moderátor / adminisztrátor tudja módosítani, hanem a topic indítója is (a topicnyitó post szerkesztésével), ilyen jellegű kérésekkel először őt keressétek meg.

FONTOS: Mindenki legyen szíves elolvasni a fórumszabályzatot.
A szabályok hiányos ismerete (vagy nem ismerete) nem mentesít az esetleges szankciók alól.

[Ez a post idővel bővítve, szerkesztve lesz, érdemes bizonyos időközönként újból és újból elolvasni.]
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára Rage 2005.10.24. 21:19-kor.
Give me a chance to redeem myself, and I will sin no more.

Avatar
Zelmor
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2003.10.14. 19:04
Tartózkodási hely: Árnyékmagyarország

Hozzászólás Szerző: Zelmor » 2005.10.07. 00:11


Lezárt