Kedvenc anime

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Narumi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1388
Csatlakozott: 2004.05.04. 14:36

Hozzászólás Szerző: Narumi »

Új kedvencem lett a Fullmetal Alchemist. Ha már egy nap képes voltam belőle 15-20 részt megnézni, mert lekötött, akkor az már tényleg valami. Szerintem majd egyszer újra megnézem, magyar felirattal, mert angolul nagyon nehezen értettem meg a dolgokat. :/
Kép
心在るが故にお前のすべてを欲する
"Because I have a heart, I lust for all that you are"
Avatar
Edina-chan
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 592
Csatlakozott: 2004.02.07. 08:51
Tartózkodási hely: Dunaharaszti
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Edina-chan »

Jó választás, az FMA tényleg jó^^
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Xelloss írta:"Mindössze"? Miért, az nem elég? :D
Hát én pl. szeretem, ha egy anime minimum 52 részes, vagy több. :D (A Trigun-t is lehetett volna folytatni, ha a manga alapján mennének.) Ettől még szeretem, de akkor is rövid. ^^"
Kép
Avatar
sobrijoska
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2005.12.28. 12:31

Hozzászólás Szerző: sobrijoska »

én inkább a rövidebb animékat kedvelem komoly befejezéssel (cowboy Bebop, Trigun) . Sose tudok betelni velük pedig 4szer 5ször biztos végignéztem már mindegyiket.
Kép
Avatar
Mimette
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 178
Csatlakozott: 2006.02.04. 12:43
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Mimette »

Ezzel én is így vagyok. :) Az Air-t körülbelül 3x már megnéztem,mégis mindig magával ragad. ^____^

Kivétel a Full Moon,amit már 5x láttam,és 52 részes,de még mindig imádom! XD
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Titkos írta:(A Trigun-t is lehetett volna folytatni, ha a manga alapján mennének.)
Eltekintve attól az apró problémától, hogy akkor a mangából még csak vmi 4, max. 5 kötet volt kész, és messze nem volt a láthatáron semmi befejezés vagy bármi... :3 Az meg ugye nem igazán működik, hogy "jó, akkor most leállítjuk az animét, és majd hat év múlva folytatjuk, mikor már elég anyag gyűlt össze a mangában." :D;;;
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

mufurc írta:Eltekintve attól az apró problémától, hogy akkor a mangából még csak vmi 4, max. 5 kötet volt kész, és messze nem volt a láthatáron semmi befejezés vagy bármi... :3 Az meg ugye nem igazán működik, hogy "jó, akkor most leállítjuk az animét, és majd hat év múlva folytatjuk, mikor már elég anyag gyűlt össze a mangában." :D;;;
Pedig szvsz épp erre készülnek, csak "Trigun Movie" néven. :D (gondolom pont azért nem lehet "second season" vagy hasonló, mert az animét eléggé lezárták) Persze nem tudunk még semmi biztosat a történetről, de nem lepődnék meg, ha a mangában azóta történt dolgokat foglalná össze. (lehet pont azért nincs még kész a film, mert a manga végét várják, te mondtad, hogy alig 1-2 kötet van már hátra)
(Az Inu Yasha példáját már csak azért nem hoztam fel, mert annál még nem biztos, hogy lesz második sorozat, de a tervek közt szerepelt, hogy megvárják a manga végét, és aztán folytatják a félbehagyott animét.)
Kép
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

A film ABSZOLÚT nem biztos még. Csak annyit mondtak, hogy "hát, tervezzük", de ez nagyjából annyit jelent, mikor azt mondják, hogy "hát, tervezzük az Eva múvit"... Sz'al, ha egyáltalán lesz belőle valami, az majd évek múlva lesz.

Az meg, hogy miről szólna, az legalább akkora kérdőjel, mint hogy lesz-e az egészből valami. A mangában "azóta történeteket" összefoglalni - uh, úgy érted, hogy mindazt, ami az elmúlt TIZENEGY kötetetben történt? :D Azt elég érdekes lenne egy max. kétórás (bár a Trigun népszerűségét tekintve max. másfél órás) filmben összefoglalni, arról nem is beszélve hogy még ezt sem igazán lehetne "folytatásnak" tekinteni, mivel a mangában jópár karakter más, és elég nehezen lehetne összemosni a különbségeket az anime-verzióval. :3
Titkos írta:(Az Inu Yasha példáját már csak azért nem hoztam fel, mert annál még nem biztos, hogy lesz második sorozat, de a tervek közt szerepelt, hogy megvárják a manga végét, és aztán folytatják a félbehagyott animét.)
Uh, source plz. Ugyanis az IY sorozatnak azért lett vége, mert annyira húzták, és annyira nem történt semmi, hogy a közönség egészen egyszerűen megunta (sorry, rajongók), főleg hogy akkoriban indult egy rakat sokkal népszerűbb, hasonlóan shounen fight műfajú anime. Sz'al nagyon kétlem, hogy az IY-ből valaha is készülne második sorozat. OVA, esetleg. Film, talán. De sorozat... majdnem kizárt.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

mufurc írta:Az meg, hogy miről szólna, az legalább akkora kérdőjel, mint hogy lesz-e az egészből valami. A mangában "azóta történeteket" összefoglalni - uh, úgy érted, hogy mindazt, ami az elmúlt TIZENEGY kötetetben történt? :D Azt elég érdekes lenne egy max. kétórás (bár a Trigun népszerűségét tekintve max. másfél órás) filmben összefoglalni, arról nem is beszélve hogy még ezt sem igazán lehetne "folytatásnak" tekinteni, mivel a mangában jópár karakter más, és elég nehezen lehetne összemosni a különbségeket az anime-verzióval. :3
Nekem is furán hangzik, de szerintem más értelme nem nagyon lenne egy Movie-nak, ha nem a mangáról szólna. (OK, ki lehetne találni éppenséggel valami melléksztorit, vagy akármit, de arra miért kell majdnem 10 évet várni? Sőt, ez a "majdnem" lehet nem is érvényes lassan...) Amúgy meg ezt magyaráztam, hogy pont azért Movie és nem "Trigun Second Season", mert így nem annyira kötik őket a sorozatban felállított "szabályok". Hogy egy másik kedvencedet hozzam fel példának: Escaflowne TV vs. Movie. A cím ugyanaz, a szereplők és a sztori szinte nem is hasonlít. De az Utenánál sem mondanám, hogy teljesen megegyezik a két verzió...
mufurc írta:Uh, source plz. Ugyanis az IY sorozatnak azért lett vége, mert annyira húzták, és annyira nem történt semmi, hogy a közönség egészen egyszerűen megunta (sorry, rajongók), főleg hogy akkoriban indult egy rakat sokkal népszerűbb, hasonlóan shounen fight műfajú anime. Sz'al nagyon kétlem, hogy az IY-ből valaha is készülne második sorozat. OVA, esetleg. Film, talán. De sorozat... majdnem kizárt.
Képzeld vannak "source"-jaim, nem dísznek hordom az aláírásomban szereplő "TR-fan" szöveget... Pláne, hogy ha jól emlékszem, maga a Sunrise hivatkozott arra, hogy a nézettség csökkenése miatt lett vége.
Mellesleg elvakult fan sem vagyok, sosem mondtam, hogy "OMG, az IY annyira tökéletes, nem is értem, hogy unhatta azt meg bárki!". Most sem azt írtam, hogy "csakis azért hagyták abba, mert megvárják a manga végét". De akkor átfogalmazom: "Az IY-nek a csökkenő nézettség vetett véget, de beszéltek egy olyan tervről, hogy a manga vége után esetleg csinálnak egy második szezont". Remélem így már rendben van.
Kép
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Titkos írta:(OK, ki lehetne találni éppenséggel valami melléksztorit, vagy akármit, de arra miért kell majdnem 10 évet várni?
Ennek három, nagyon egyszerű oka van.
1) Nem kell mindennek folytatást/melléksztorit csinálni. :roll:
2) Ha egy animének spinoffja van, az nem a szabály, hanem a kivétel. Csak a nagyon népszerű, vagy valami más okból jól pénzelt franchise-ok kapnak bármilyen folytatást vagy spinoffot, és még azok se mindig (ld. első pont).
3) A Trigun anime baromira nem volt népszerű Japánban annak idején, és a manga sem toplistás. (Bármilyen folytatás, spinoff, film, stb., csak az amerikai piacnak lenne köszönhető. Mint ahogy az Esca muvi és az Utena muvi is amiatt jöhetett csak létre.)
Titkos írta:Amúgy meg ezt magyaráztam, hogy pont azért Movie és nem "Trigun Second Season", mert így nem annyira kötik őket a sorozatban felállított "szabályok".
Nade akkor nem is folytatás. Én azt mondom, hogy a movie max. akkor lehetne folytatás, ha arról szól, mi lesz a sorozat vége után, ami egyrészt teljesen érdektelen (szerintem legalábbis), másrészt helyből nem működik, ugyanis így se Wolfi, se Legato, ami ugyebár nem lehet.

Ami meg az IY-t illeti, épp azt mondtam, hogy a relatív népszerűtlenség miatt szinte kizárt egy új sorozat, bármit is mondtak annak idején. Nézz körül a mai anime-piacon, nézd meg, mennyi anime megy. Hacsak ez a helyzet nem változik addigra, amikor az IY manga végetér (bár végülis ki tudja, mit hoz a jövő évszázad :D), nem valószínű egy új sorozat. A Kenshin ugyanígy járt, annak is ígértek új sorozatot a manga második feléből, és abból sem lett semmi, csak egy katasztrofális második OVA.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
sobrijoska
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2005.12.28. 12:31

Hozzászólás Szerző: sobrijoska »

Igazából a trigun nincs is igazán befejezve. de szerintem pont jókor vágták el a szálat és nem kell folytatás. Meghát akkor Vash életét elég sokáig lehetne folytatni, mertugye (legalábbis ahogy nekem lejött) halhatatlan. Szóljon valaki ha tévedek.
A népszerűsége mennyire kicsi japánban?
Mert nekem spec bejön. Bár elég tájékozatlan vagyok és fogalmam nincs hogy mi van japánban.
Kép
Avatar
Xelloss
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 939
Csatlakozott: 2006.05.03. 10:35
Tartózkodási hely: A hátad mögött

Hozzászólás Szerző: Xelloss »

Halhatatlannak nem halhatatlan(nem a Hegylakóról beszélünk, kérem :D), csupán nehéz megölni. De szerintem nem kéne úgy nyújtani Vash történetét, mint a rétestésztát, mert ugyanaz történhetne vele, mint az Inu Yashával. Így is izgalmas volt megnézni, nem kell hosszabbnak lennie.
Ami meg a népszerűségét illeti...az, hogy nálunk, vagy az amiknál népszerű, még nem jelenti, hogy Japánban is annak kell lennie. Nem a saját ízlésünk szerint kell megítélni, hogy mi lehet náluk sikeres, vagy sem :neutral:.
Avatar
Theonyn
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 134
Csatlakozott: 2006.06.27. 17:38
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Theonyn »

Én Kedvenceim: Elfen Lied, Utawarerumono, Trigun, Hellsing
Avatar
outsyder
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 863
Csatlakozott: 2006.05.05. 14:00
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: valahol a dimenziók között...
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: outsyder »

Ghost int the Shell (full), Azumanga, Slayers, Trigun, FMP (full), Chrno Crusade, Hellsing, Hayao-filmek (Kiki, Mononoke Hime, Howl's, Nausicaa, Chihiro). ezek az alapok

szvsz, a Trigun így jó ahogy van, így van meg a hangulat a végén. ha hosszabb lenne akkor könnyen unalmassá válhatna....szerintem (eztjólmegmondtam^^')
Kép
Avatar
Xelloss
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 939
Csatlakozott: 2006.05.03. 10:35
Tartózkodási hely: A hátad mögött

Hozzászólás Szerző: Xelloss »

Az Azumanga Daioh kicsit furcsa nekem, bár ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy rossz a sorozat... A Howl's hol találtad egyébként? Én is szeretném megnézni :wink: !
Avatar
Wagner
Profi
Profi
Hozzászólások: 309
Csatlakozott: 2006.07.11. 10:32
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Wagner »

HAli emberek! Új vagyok itt a fórumon. A kedvencem azt hiszem az FMA volt. Imádtam, egy nap akár 20 részt is meg tudtam nézni belőle. Utána következnek: Great Teacher Onizuka, Cowboy Bebop, X sorozat, Hellsing, Trigun, Haibane REnmei, Kenshin OVA, Ghost in the shell, Berserk, EVA.
Ezeket kábé ugyanúgy birom. Talán a Haibane Renmei volt rám a legnagyonbb hatással.
A filmek közül Grave of the fireflies-t szeretem, meg persze itt van a Perfect Blue, Ninja Scroll, Angel's Egg. Most itt hirtelen nem jut eszembe több...
Avatar
Pal-chan
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 620
Csatlakozott: 2005.10.02. 16:27
Nem:
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pal-chan »

Wagner írta:A kedvencem azt hiszem az FMA volt. Imádtam, egy nap akár 20 részt is meg tudtam nézni belőle.
Már nem tudom hányadik embertől hallom ezt. Egyre kíváncsibbá tesz ez a sorozat, csak ne lenne olyan hosszú... Ráadásul a főszereplő szöszke srác elég lököttnek néz ki. :?
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Pal-chan írta:
Wagner írta:A kedvencem azt hiszem az FMA volt. Imádtam, egy nap akár 20 részt is meg tudtam nézni belőle.
Már nem tudom hányadik embertől hallom ezt. Egyre kíváncsibbá tesz ez a sorozat, csak ne lenne olyan hosszú... Ráadásul a főszereplő szöszke srác elég lököttnek néz ki. :?
Az engem még nem zavar, hogy hosszú, az nálam plusz pont. :D Tervezem is majd megnézni, csak a végétől félek, magamat ismerve nem fog tetszeni. :( Ed egy kapun keresztül a mi világunkba kerül, ahol épp tombol a II VH., és a homonculusok mellett még a nácikkal is meg kell küzdenie. O___o Avagy "WTF???" és most komolyan... Mondjuk gondolom, hogy mivel a manga még mindig fut, ezért választhattak, hogy megy tovább az anime és esetleg úgy jár, mint az Inu Yasha, vagy kitalálnak a történetnek egy saját befejezést, és csak 52 rész lesz. (OK, 51 + egy Movie) Ők az utóbbit választották, de azért még nem kellene, hogy törvényszerűen rossz legyen a vége. :?
Ed amúgy lehet, hogy lököttnek néz ki, és biztos vannak lököttebb pillanatai, de nézd meg egyszer harc közben, és szerintem megváltozik a véleményed. :D
Kép
Avatar
Wagner
Profi
Profi
Hozzászólások: 309
Csatlakozott: 2006.07.11. 10:32
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Wagner »

A szöszke srác nem lökött egyáltalán, legalább is nem annyira :) Vannak nála lököttebbek is, pl. az egyik alkimista állandóan a lánya képét mutogatja mindenkinek...
Ja és hiába 51 részes, mert annyira izgalmas és érdekes meg vicces is egyben, hogy ha elkezded nézni, akkor nem birod abbahagyni és nem is tűnik hosszúnak. Pl. nekem mondjuk a Lodoss War hosszabbnak tűnt, egy örökkévalóság volt az a 13 rész :?
Leszedtem FMA movie-t, de valahogy még nem volt kedvem megnézni, mert a sorozatnak a folytatása. Úgy kezdődött, hogy újra együtt a két testvér, de miért? Sztem nem kellett volna folytatni, úgy volt jó, ahogy befejezték a sorozatot, hogy a két testvérpár két külön világon maradt. Ez volt a csattanó, ettől lett olyan szomorkás...
Avatar
Sai
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 122
Csatlakozott: 2006.07.15. 07:05

Hozzászólás Szerző: Sai »

Nos nekem eddig "nagyjából" minden anime amit láttam belopta magát a szivembe ezért csak kiemelek párat:
Gungrave
Cowboy Bebop
Fullmetal Alchemist
Neon Genesis Evangelion
Hikaru no Go
Bleach
Soukyuu no Fafner
Karas
Higurashi no Naku Koroni
Trigun
Black Cat
Avatar
Lexy
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2006.07.16. 12:24

Hozzászólás Szerző: Lexy »

Nos, ez lesz itt az első hozzászólásom... =)

Én párhuzamosan nézek 3-4 animét, köztük a Fullmetal Alchemistel, ami humorával, a karakterek jellemeivel, zenéjével, drámai jelenteivel, sőt az egész misztikus világával belopta magát a szívembe! Ugyan még csak 25 részt néztem meg, de aztokat majdnem egymás után. =) Most is csak azért szünetelek, mert kiakadtam, hogy (SPOILER) megölték Hughest. Ő volt az egyik kedvencem, de amint sikerül úgy-ahogy kihevernem a sokkot, nézem tovább. =)

Amit már megnéztem és nagyon szeretem, az a Gravitation . Hihetetlen hangulata van annak az animének. Mind a zenei, mind a képi világa lenyűgözött. A karakterek jól kidolgozottak, mindegyiknek megvan a saját kis hóbortja, szóval tökéletes. =)

Yuu Watase mangáiból készült animéket is nagyon szeretem; Ayashi no Ceres és most nézem a Fushigi Yuugit.

Az Ayashi no Ceres világa is magával ragadott. Misztikus, varázslatos hangulata ámulatba ejtett; és a drámai effektek is nagyon ott vannak. Hihetetlenül szépek a karakterek, a zene is nagyon hangulatos. Igazi gyöngyszem ez az anime.

A Fushigi Yuugi című animéből még csak 27 részt néztem meg, de bátran kijelentem, hogy egyik nagy kedvencem. Nem tudok smemi más újat írni rá, a többihez már minden dicsérő szavamat leírtam. =)

Mindenkinek szeretettel ajánlom ezen animékat, garantált a szórakozás, mindegyikben meg lehet találni azt a dolgot amiben ellehet mélyülni.
Avatar
Ryou
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 457
Csatlakozott: 2006.07.15. 10:10
Tartózkodási hely: Unknown
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Ryou »

Kedvenceim:
-Tsubasa Kapitány
-Full Metal Panic
Nagyon szeretem:
-Naruto
-DNAngel
-Slayers
-Kaleido Star
-TMM
-Shirogane Anime Fórum-
"Dad, is Heaven near China?
It might be closer to Africa."
"Can you see in the darkness of heart?I want to keep it Dark. Remember: I'm inside of you!"
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos »

FMA ment a kedvenceim közé, még úgy is, hogy a végét rendesen elbaltázták.
Kép
Avatar
Szacsi
Profi
Profi
Hozzászólások: 238
Csatlakozott: 2006.09.12. 14:44
Tartózkodási hely: Buon Viaggio
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Szacsi »

-Berserk
-Loveless
-Mushishi
-Nausicaa
-Trinity Blood - tudom, több sebből vérzik, de akkor is nagyon tetszik

és most föliratkozott a listára a
-Gankutsuou is
Avatar
Heini
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2006.10.03. 16:52
Tartózkodási hely: Gödöllő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Heini »

Kedvencek:
D.N.Angel
Megaman NT Warrior+a folytatásai ::^_^::
Arc,a kölyök
Spirál
és most iratkozott fel a Naruto! :mrgreen:

Meg még a Full Metal Panic! + a Fumoffu,meg az Air
Válasz küldése