Lupin III

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Andicilin
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2010.10.31. 11:14
Nem:
Tartózkodási hely: Sötét sikátor
Kapcsolat:

Lupin III

Hozzászólás Szerző: Andicilin »

Remélem nem gond, ha indítok egy ilyen témát. Most láttam a napokban Animaxon a Lupin III: The Castle of Cagliostro c. filmet. Úgy hallottam, hogy ez már korábban is megjelent Magyarországon, de most újraszinkronizálták. Biztos mert Miyazaki rendezte és azzal most minden eladható. Legalábbis más okot nem találok rá. Ettől eltekintve nekem tetszett, noha nem láttam a korábbi filmeket, sorozatot, stb. Mondjuk nem volt olyan nehéz, hiszen Arsene Lupin történetét nagyjából ismerem filmből és tv-sorozatból, bár szívesen elolvasnám a regényeket is. Pont ez az, amit nem értettem ezen az egész történeten. Mi nem lopás Lupin III történetében? Attól eltekintve, hogy a fő történetszál nyilván Japánban játszódik és van egy rakás japán haverja Lupin III = Lupin I. Ugyanaz a karakter, ugyanaz a foglalkozás, talán csak nem nőzik olyan szemérmetlenül, mivel mégis csak japánok készítették az animét, de ennyi. Szó se róla, nekem tetszett ez a film, de csak azért, mert az eredeti történet is, de nem éreztem semmi pluszt a japánosítástól.

Néhány spontán reakcióm film közben:
Molnár Levi hangja olyan cuki!
Amúgy fura ilyen régi animét tv-ben nézni. Főleg Animaxon.
Hm, a csaj és a gróf határozottan Miyazakis.
A japánok mindenhol ott vannak. Ettől eltekintve, s attól, hogy harmadiknak nevezi magát egy az egyben a sima Arsene Lupin sztorit vélem felfedezni ebben. Valami eredetibbet vártam. Szó se róla, az eredeti történet se rossz, sőt kifejezetten bírom, de akkor most ugyanazt megcsinálta valaki mangában, modernebben és egy 3-as számmal a neve után?
Kecskevér folyik az ereikben?
Jeeee! Van forint is!
Válság 1927-ben? Lupin nem olyan atom töriből.
Fujiko aztán rendesen kavar!
Uh, ennek a dumának a végén én is bedőltem, hogy "Az a galád ellopott egy hihetetlen kincset. Az ön szívét."
"Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami!"
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Lupin III

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Most volt? Francba. :( Nincs valami hírlevelük, ahol a kivételesen kuriózum műsorokra hívják fel a figyelmet? A sok "X-edik amcsi valóságshow holnaptól indul az Animaxon!" hír mellett nem mindig tűnnek fel az ilyenek. XD

Amúgy a Lupin-ről: Lehet szégyen, de az eredetiről is csak annyit tudok, hogy "valami híres tolvaj", az animéről pedig hasonlókat: egy pasi a haverjaival lop, közben nőzik, a felügyelő pedig megpróbálja elkapni. Igazából amennyire észrevettem, ez egy sima akció-vígjáték cucc, hasonlították már "régi Cowboy Bebop"-hoz, "vicces anime James Bond"-hoz, és effélékhez. XD Szóval én pluszt nem is vártam volna tőle, csak szórakozni akartam egy másfél órácskát, de sajna elmulasztottam. :(
Kép
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Lupin III

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Én is néztem a filmet vasárnap. Aranyos volt, de valószínűleg jobban élveztem volna, ha ismerem a sorozatot, amihez készült. Viszont Miyazaki már itt sem fért a bőrébe és sikeresen becsempészett egy repülőgépet is a történetbe. :vigyor: A forintos poén meg nagyon nagy volt, bár ez szerintem csak nekünk volt vicces. XD

Amúgy csak én találtam túl fiatalosnak Lupin szinkronhangját? Nem tudom milyen lehetett az eredeti, de Lupin elvileg egy felnőtt férfi és ehhez képest eléggé kamaszos hangot kapott.

Ami a lopás dolgot illeti: Ha jól tudom volt is valami problémájuk amikor a franciák licencelni akarták a sorozatot. Meg kellett változtatni a címet és a főszereplő nevét, hogy ne legyen jogi hercehurca a dologból. ^^'
Kép
Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Lupin III

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan »

Mariko írta:Viszont Miyazaki már itt sem fért a bőrébe és sikeresen becsempészett egy repülőgépet is a történetbe. :vigyor:
Ja, a girokopter (ez volt a neve, ha jól emlékszem). :mosoly:
Mariko írta:Amúgy csak én találtam túl fiatalosnak Lupin szinkronhangját? Nem tudom milyen lehetett az eredeti, de Lupin elvileg egy felnőtt férfi és ehhez képest eléggé kamaszos hangot kapott.
Egyetértek, de szerintem jól játszott, aranyos volt.

Amúgy én ezt írtam a filmről másnap az Animax közösségi oldalára:
És a grafikáján sincs semmi szégyellnivaló, a hátterek egyszerűen gyönyörűek voltak.

Igen, a forintos jó volt. :D Most örülök, hogy megvettem azokat a Lupin kitűzőket, amiket egy pécsi ajándékboltban találtam még évekkel ezelőtt.
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Lupin III

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Yuriko-chan írta:Egyetértek, de szerintem jól játszott, aranyos volt.
A játékával tényleg nem volt semmi gond, csak kicsit túl fiatalosnak hangzott. ^^
Kép
Avatar
Corot
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: 2006.12.29. 00:09

Re: Lupin III

Hozzászólás Szerző: Corot »

Tegnap éjszaka akartam megnézni az ismétlését de bealudtam úgyhogy erről is lemaradtam. Remélem nem ez volt az utolsó alkalom, hogy vetítették.

Amúgy Lupin hangja, már amennyit láttam/hallottam belőle nekem is túl fiatalosnak tűnt, zavaróan fiatalosnak.
Légy önmagad! - mindenki más már foglalt. /Gilbert Perreira/
Avatar
Andicilin
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2010.10.31. 11:14
Nem:
Tartózkodási hely: Sötét sikátor
Kapcsolat:

Re: Lupin III

Hozzászólás Szerző: Andicilin »

Hát igen, lehet, hogy kicsit fiatalos volt a hang hozzá, viszont mivel kedvelem Molnár Levente hangját, ezért nem akadtam fenn a dolgon. Ő amúgy 29 éves, Lupin karaktere meg a 30-as évei közepén/végén járhat szerintem. Legalábbis az eredeti Arsene Lupinből kiindulva.
"Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami!"
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Lupin III

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Próba szerencse alapon megkérdezem: már nem fogják ismételni, mi?
Kép
Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Lupin III

Hozzászólás Szerző: Mariko »

Biztos fogják ismételni majd valamikor... persze könnyen meglehet, hogy csak egy félév múlva. ^^
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Lupin III

Hozzászólás Szerző: scineram »

Azért ha már kicsengetnek egy ilyen filmért, akkor többször is le fogják játszani. Nem egyhamar valószínűleg, de még idén biztos, akár félévben.
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Lupin III - Mine Fujiko to Iu Onna

Csak röviden, de velősen: Mi a rák volt ez? Átfogalmazva a kérdést és ezen impressziómat: Mi a rák volt ez?

A Lupin-franchise nem egy ismeretlen territórium az animés kóválygásaim színterén, két filmhez is volt korábban szerencsém (Cagliostro, Fuuma), illetve a part 2-ből is láttam egy-két epizódot, na meg annyira ikonikus a szereplőgárdája, hogy barlangban kellene élni ahhoz, hogy ne halljon róluk az ember. Aztán jön 2012, és Yamamoto Sayo kórusa, hogy belerondítsanak a filmográfiába. >_>

A Fujiko egy alapjaiban át- és újragondolt sorozat, szinte előröl kezd mindent, ráadásul kapott az egész egy jóval komolyabb (pun intended) szettinget, stílust és kísérletezőbb vizuális szférát. Hogy mi a probléma? Noss, az, hogy ez a cucc komolynak túlságosan komolytalan, komolytalannak pedig túlságosan komoly. Megy a nagy szervezkedés a sztoriban, jön egy csomó ál-seinen elem, majd a következőkben már duplafedelű repülőgéppel hagyjuk le a bombázókat, aminek a tetején Goemon karddal hadonászik, máskor a száguldó hullámvasút kocsijának az aljára tudunk rákapaszkodni, és valahogy mindig pont oda kerülünk, ahová a plot szán minket, gyanúsan jó időzítéssel.

Mondanám, hogy a Lupinnak alapból a kissé komolytalanabb szetting áll jól, de itt ezt valahogy nem sikerült eltalálni: a komolytalan részek teljesen kizökkentettek a hangulatból, a komolyabbak meg annyira kínosak voltak helyenként, hogy már én kezdtem el izzadni. Vért. Sokat. De maradjunk még kicsit a rendezésnél, mert az minden volt, csak jó nem, ergo lehet ezt még tovább fokozni. Pölö a sztorival. Első 8-9 rész random epizodikus szösszenetek, vannak köztük egész elfogadhatóak, de a legtöbbjük inkább erőtlen, és nonszensz, a kreativitás írmagja nélkül (Fidel Castro, anyám borogass...). A tizedik résztől aztán kezdetét veszi Fujiko sztorijának feltárása, de bár ne tette volna! Eszméletlenül kaotikus és zavaros az egész, mintha direkt az lett volna a cél, hogy az előző (gyengén kivitelezett) plot twistet is túllicitáljuk, aztán a csavaron újra csavarjunk egyet. Megvallom őszintén, a végére már követni se nagyon tudtam ezt a sok eseményt, hogy ki kivel van Fujiko múltjában, mit akar, mi volt eredetileg a célja, stb. Mintha végig az lebegett volna a szemük előtt, hogy alkossanak valami nagyobb kaliberű eseményfolyamot, hogy legyen mivel leplezni az amúgy brutál üres belső tartalmat. Azt sem igazán értem, hogy mindaz, amit Fujiko átélt, hogy vezetett végül ahhoz, akivé lett, vagy hogy miért nem lehetett már korábban utalgatni bizonyos későbbi eseményekre... Arról már nem is beszélve, hogy az egész ilyen "nesze, itt a hátterem, lásd ki vagyok, aztán a sorozat végén találkozunk újra, ugyanabban a formában" kaliber.

Szóval a sztori egy gigantikus erőlködés, nem is kötött le, nem is érdekeltek a fordulatai sem, hát biztos a karakterei jobbak, amirite? Noss, egy pontig valóban, mondjuk egészen addig, amíg Lupin, Jigen, Zenigata és Goemon szerepeltek. Fujikót viszont nem kedveltem, sőt: egyáltalán nem tudott érdekelni (bár a hangjára és a divatérzékére azért nincs panaszom). A múltjáról már beszéltem, de még ennél is sokkal zavaróbb volt ez az erőltetett ultra femme fatale szerep, amit valamiért ki kellett hangsúlyozni minden egyes epizódban. Fujiko egy olyan nő, aki a céljai elérésében nem ismer tréfát, ha kell, a testét is bedobja a nemes tolvajeszmék oltára előtt, ha kell, öl, ha kell hazudik, csal, álcát hord, megtéveszt, az ujja köré csavar, mert Fujiko olyan OMGSOSMEXY. Megjegyezted? Nagyszerű, mert ezt még tizenkét alkalommal a szádba fogom rágni, és még tizenegyszer látni fogod Fujikót pucéron. Bizony ám, ez egy érett, felnőtt sorozat, ahol célja és lényege van a meztelenkedésnek, nem ám valami tucat-ecchi. Jucukyval ezzel kapcsolatban van egy aktív diskurzusunk MAL-on, szerinte inkább a női nemet szólítja meg vele a rendezőasszony, ami, ha igaz is lenne, akkor sem tudnám elfogadni, ugyanis én férfinézőként nem fogok/tudok elvonatkoztatni attól, amit látok és tapasztalok: az in your face fanservice-től. Ezt az önjelölt erotikusságot ennél SOKKAL jobban is meglehetett volna oldani, finomabb és vonzóbb dolog, mikor csak részleteket mutatnak és nem rögtön vetkőzünk pucérra. Ha én lettem volna a rendező, és a saját, nem kanos tizenévesekre írt verziómat adom elő, akkor biztos így oldottam volna meg a dolgot, majd egy ponton esetleg megmutattam volna a csaj teljes valóját. Imho sokkal erotikusabb, a karakter szempontjából lényegesebb és érzékibb megoldás lett volna, mint ez az állandó magamutogatás az ember pofájába tolva. (Merek egyébként fogadni, hogy ha ugyanez lett volna minden, csak épp egy férfi direktortól, akkor az már egyből szégyenteljes és nőgyalázó tett lett volna... Szerintem meg így is, úgy is az.)

A karakterekről ennyit (volt még egy Oscar nevű nyomoronc is, de róla tudomást sem veszek, ignorálom), a sztoriról sírtam már eleget, a rendezés nem jó, DE azért akad egy-két mentőöv, ami menti a kevés menthetőt: a vizuális megvalósítás rendben van, még ha láttam már ennél jobbat és unikálisabbat is, a zenék/hangok pedig kimondottan tetszettek. Végig megy a jazz, a swing, a seiyuu-gárda pedig parádés (Jigen hangja 40+ éve ugyanaz az ember, riszpekt neki, de nagy!).

All in all, nem pont ezt vártam, nem erre számítottam és valahol nagyon csúnya kisiklatása a Lupin-szériának. Egy gyenge 4/10-et adtam rá végül, a folytatásként funkcionáló Jigen és Goemon filmekre pedig kíváncsi vagyok, legalább ott már nem Fujiko lesz főszerepben.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Junchi írta: 2017.11.28. 18:23 Mi a rák volt ez?
Lupin: beleapofádbaszexizős NŐI szemmel, igen.
Junchi írta: 2017.11.28. 18:23 Aztán jön 2012, és Yamamoto Sayo kórusa, hogy belerondítsanak a filmográfiába. >_>
Vagy inkább, hogy színesítsék azt.
Junchi írta: 2017.11.28. 18:23 Hogy mi a probléma? Noss, az, hogy ez a cucc komolynak túlságosan komolytalan, komolytalannak pedig túlságosan komoly. (...) Mondanám, hogy a Lupinnak alapból a kissé komolytalanabb szetting áll jól, de itt ezt valahogy nem sikerült eltalálni: a komolytalan részek teljesen kizökkentettek a hangulatból, a komolyabbak meg annyira kínosak voltak helyenként, hogy már én kezdtem el izzadni. Vért. Sokat.
Jól mondtad, ál-seineneskedett és hozta a szokásos Lupin-komolytalankodást, amiben pont az volt a jó, hogy rontott a művészieskedő, komolyabbnak látszani akaró hangulaton, emlékeztetve, hogy ez még mindig egy lökött Lupin (tehát nem akar teljesen elszakadni a gyökerétől/megmásítani azt). Ugyanezt a célt szolgálta a fanservice adagolás mellett az állandó szexizés is (adott egy szimplán kéjes hangulatot; ez non-stop erotika, nem húdekomoly seinen, eszerint marta el a többi élt). Teljesen jól működtek, és pont ettől nem vált kínosan komollyá, amikor pedig kezdett, akkor jöttek a wtf momentek csak úgy mókásan, halál lazán (Michikóban kb. dettó túlzások, Yuriban viszont már sokkal jobb humort találtak el). Kellő rugalmassággal ez nemcsak hogy működik a nézőnél, hanem még élvezi is. (Kb. pontosan úgy, ahogy a TTGL összes pózör és ecchi pillanatát az erre éhesek, amik pedig rám nem tudtak igazán hatni, btw.XD)
Junchi írta: 2017.11.28. 18:23 De maradjunk még kicsit a rendezésnél, mert az minden volt, csak jó nem, ergo lehet ezt még tovább fokozni. Pölö a sztorival. Első 8-9 rész random epizodikus szösszenetek, vannak köztük egész elfogadhatóak, de a legtöbbjük inkább erőtlen, és nonszensz
Egyetértek abban, hogy 1-2 erőtlen volt, de teljesen jól lubickolhattunk a karaktereknek köszönhetően bennük (1-2 pedig teljesen élvezetes is). A baglyos utalások már ezek alatt érkeznek, bár tény, hogy nem egyből, plusz az első ep drogja is később előkerül, szóval némi megalapozás volt, így szumma élvezetes lett, hogy végül egy Fuji-sztorivá kerekedett a vége (ami valójában nem Fuji-sztori). Tényleg ezzel szolgáltattak némi bonyodalmat, némi komplexitást a laza epizódrengetegben/után. (Amúgy csodálom, hogy Okada Marit most nem vetted a szádra, részben ő felelt a scriptért. :'D)
Junchi írta: 2017.11.28. 18:23 a kreativitás írmagja nélkül (Fidel Castro, anyám borogass...).
Írhatnám, hogy "problem?", "WTF is a paradox HERE"...X'D De inkább azt mondom, hogy a Fidel Castrós rész az egyik legkreatívabb agymenés volt részükről, de a többi sztori sem szenvedett belőle hiányt. Így attól tartok kettőnk kreativitási elvárásai csak minimálisan fedik egymást.
Junchi írta: 2017.11.28. 18:23 A tizedik résztől aztán kezdetét veszi Fujiko sztorijának feltárása, de bár ne tette volna! (...) Azt sem igazán értem, hogy mindaz, amit Fujiko átélt, hogy vezetett végül ahhoz, akivé lett, vagy hogy miért nem lehetett már korábban utalgatni bizonyos későbbi eseményekre... Arról már nem is beszélve, hogy az egész ilyen "nesze, itt a hátterem, lásd ki vagyok, aztán a sorozat végén találkozunk újra, ugyanabban a formában" kaliber.
De hát a lényege az egésznek pont annyi volt, hogy szó sincs Fujiko múltjáról (most attól függetlenül, hogy a bagoly-flasht deusexmachinával beléjük tápláltákXDXD), semmi sem volt az övé (mármint AZOKBÓL a múltas emlékekből), egyszerűen csak felhasznált eszköz volt az egész fräulin marhaságban, Fujiko pedig előtte és utána is csak egy közönséges nő volt, aki szeret lopni és dugni. Ennyi.XD Ezt ki is mondják, ez kellett a bagoly-libának is, mármint egyfajta ÉLET. XD Nagyon mókás konklúzió, hiába csavarták így vagy úgy, végül teljesen illett az egészhez. Az pedig, hogy Fujikónak teljesen hozzáillő "normál" múltja volt következtethető az epizódvégi ending képekből, amit tiniként is végig erotikázik.XD
Junchi írta: 2017.11.28. 18:23 Lupin, Jigen, Zenigata és Goemon szerepeltek.
WOW, egyetértünk abban, hogy mind jelenségek voltak. Szeretem, hogy mókás, retro és egyedi jelenségek.
Junchi írta: 2017.11.28. 18:23 Fujiko olyan OMGSOSMEXY. Megjegyezted? Nagyszerű, mert ezt még tizenkét alkalommal a szádba fogom rágni, és még tizenegyszer látni fogod Fujikót pucéron.
Szerencsére! Még jó, hogy nem szakadtak el tőle, annyira ilyen szexmániás picsának hozták le, hogy nem is értettem volna, ha ezt a későbbi részekben elhagyják. És pont ez volt a cél: kiteljesíteni, hogy Fujiko ilyen. Elhiszed róla, hogy ilyen, elég ha visszafogja a többi sorozat, ez itt pont a beleapofádba Fujikó volt.
Junchi írta: 2017.11.28. 18:23 Bizony ám, ez egy érett, felnőtt sorozat, ahol célja és lényege van a meztelenkedésnek, nem ám valami tucat-ecchi.
Nem volt az érett él tompításán és az állandó (szerinted erőltetett, stb., szerintem valóban túlzó, de jó) karakteregyeztetésen kívül (Fujiko egy kéjenc/picsa/szexistennő/egyéb, ki mit akar) más célja vagy lényege. Pontosan azt a fanservice feladatot látta el, amit egy tucat-ecchi. Tehát nem célom belekötni az iróniád végébe, csak abba, hogy a sorozat nem is akarta ezt többnek mutatni művészieskedő fanservice-nél (kb. mint a Monogatari cuccokban, ahol hol így, hol úgy mások az arányok, de a lényeg ugyanez: beleapofádba kreatívkodom az ecccsit).
Junchi írta: 2017.11.28. 18:23 Jucukyval ezzel kapcsolatban van egy aktív diskurzusunk MAL-on, szerinte inkább a női nemet szólítja meg vele a rendezőasszony, ami, ha igaz is lenne, akkor sem tudnám elfogadni, ugyanis én férfinézőként nem fogok/tudok elvonatkoztatni attól, amit látok és tapasztalok: az in your face fanservice-től. Ezt az önjelölt erotikusságot ennél SOKKAL jobban is meglehetett volna oldani, finomabb és vonzóbb dolog, mikor csak részleteket mutatnak és nem rögtön vetkőzünk pucérra. Ha én lettem volna a rendező, és a saját, nem kanos tizenévesekre írt verziómat adom elő, akkor biztos így oldottam volna meg a dolgot, majd egy ponton esetleg megmutattam volna a csaj teljes valóját. Imho sokkal erotikusabb, a karakter szempontjából lényegesebb és érzékibb megoldás lett volna, mint ez az állandó magamutogatás az ember pofájába tolva.
Szép és ténylegesen komoly sorozat lehetett volna, de az új Lupinnek ez nem volt célja. Yamamotónak pedig pláne nem. Egyetértek abban Jucukyval, hogy elsősorban nem a férfiakat célozta be, hiába shounen-seinenkalandfasság a franchise. Nagyon is női szemszög volt, és olyan gátlástalan szexizés, túlzás, kiélés, pózőrködés, amit nem csak a készítők élveztek kiadni magukból, hanem az erre vevő nézők is befogadni azt. És még véletlenül se akarja senki belelátni a (korábban Kill la Kill téma körül előjövő ikszdé) bátor emancipált vagy feminista magamutogatást. Ez szimpla hatásvadászat, fanservice és pózőrködős szexis nőciskedés, nem is akart több lenni. Kb. ahogy utaltam a TTGL szereplőire fentebb (ok, az paródia is a HANGULAT mellett, ennyi erővel ez a sorozat pedig a Lupin-univerzum Fujikójának az erőteljes kihangsúlyozása - mivel, ahogy Sayo is említette az egyik interjújában: csak ezt szerette anno a Lupin animékben, és mindig Fuji jeleneteit várta).
Junchi írta: 2017.11.28. 18:23 (Merek egyébként fogadni, hogy ha ugyanez lett volna minden, csak épp egy férfi direktortól, akkor az már egyből szégyenteljes és nőgyalázó tett lett volna... Szerintem meg így is, úgy is az.)
Nem lett volna (illetve de, egy-két önjelölt troll/animebetyár és az őket csitítók körében, szokásos fórumsztájlosan talán). Szerintem meg se így, se úgy nem az, ha illik a karakterhez. Itt pedig nem volt kérdés, hogy illett (most attól függetlenül, hogy finomabban hangsúlyozva is teljesen működött volna, de akkor pont az egyik fő jellegét vesztette volna el ez az új megközelítés - akkor lehetett volna neked szóló is, de szerencsére nem fogták vissza magukat).
Junchi írta: 2017.11.28. 18:23 (volt még egy Oscar nevű nyomoronc is, de róla tudomást sem veszek, ignorálom)
Oscar tipikus kelléke volt Sayónak LMBT ügyben, akit így retro-shoujo hatásával sikerült jól beleültetnie a többi karakter közé. Imádtam ahogy csüng Zenigatán, ahogy egy célorientált, féltékeny suhanc, ahogy végül beszívta, nem akarták megváltani benne, sem viccet csinálni belőle. Persze értelek, nem lehetett a stílusod, hát még ha azt a tényt nézem, hogy Kaji Yuki a hangja (uhm, tök jól alakította). Egyik legjobb volt az a lányinternátusos rész, amiben Yamamotóék boldog boldogtalantól loptak. Nosztalgikusan hatásos.
Junchi írta: 2017.11.28. 18:23 All in all, nem pont ezt vártam, nem erre számítottam
Erre majdnem írtam egy hosszabbat a szumma számításaidról, amiket mutatsz, de végül nem lett rá energiám, majd talán egyszer személyesen. De a lényege az, hogy nagggyon látszik, hogy mást vártál (mintha kopott/túlfinomult volna - ki melyiket gondolja - a találati skilled, nem fejteném kiXD), DE ha hasonlót vársz, akkor is csalódtál volna mostanság, szvsz.
Junchi írta: 2017.11.28. 18:23 és valahol nagyon csúnya kisiklatása a Lupin-szériának.
Nagyon fincsi új szegmense.
Avatar
Jucuky
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2017.10.24. 11:56
Nem:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Jucuky »

Catrin írta: 2017.11.28. 22:21
Junchi írta: 2017.11.28. 18:23
(Merek egyébként fogadni, hogy ha ugyanez lett volna minden, csak épp egy férfi direktortól, akkor az már egyből szégyenteljes és nőgyalázó tett lett volna... Szerintem meg így is, úgy is az.)
Nem lett volna (illetve de, egy-két önjelölt troll/animebetyár és az őket csitítók körében, szokásos fórumsztájlosan talán). Szerintem meg se így, se úgy nem az, ha illik a karakterhez. Itt pedig nem volt kérdés, hogy illett (most attól függetlenül, hogy finomabban hangsúlyozva is teljesen működött volna, de akkor pont az egyik fő jellegét vesztette volna el ez az új megközelítés - akkor lehetett volna neked szóló is, de szerencsére nem fogták vissza magukat).
Junchi biztos nem látta még, és sokban merek fogadni, hogy soha nem is fogja, de erre van egy nagyon jó példám. A Binan Koukou Chikyuu Bouei Bu LOVE! Takamatsu Shinji rendezésében olyan pofátlan nőknek szóló fanservicét produkált helyenként a meztelen férfitestekkel, hogy néha még én is belepirultam, pedig hát én elég kemény terepeken edződtem. Ennek ellenére nem gondolom, hogy férfigyalázó lett volna, meg uh, szörnyűség, ami a minőség rovására megy.. Megmondom miért. Amiért itt Catrin is a helyén érzi, hogy nem hogy illett a sorozathoz, hanem a saját szolgálatába állította.

Hogy a sorozat szerintem közel egy remekmű, mert a bugyuta, mahou shoujo paródia felszín alatt rengeteg értéket, mondanivalót képvisel, és egy adag társadalomkritika is simán belefért, egy dolog. De készült pár interjú Takamatsu Shinjivel a sorozat kapcsán. Akkor elmondta, hogy az Ixion Saga DT befejezése után kezdett el gondolkodni rajta, hogy szeretne valami sorozatot kifejezetten a nőknek és kifejezetten férfiszereplőkkel. Miután megfogalmazódott benne ez, meg hogy milyen vicces lenne egy mahou shounen, merthogy miért nincsenek mahou shounenek, leült a kreatív stábjával és elkezdtek ötletelni, mi tesz egy sorozatot sikeressé a nők körében. Végül arra jutottak, hogy az, ha a nők tudják használni a fantáziájukat, ők pedig csak egy - nevezzük így - alapot adnak a részekkel. És bejött a dolog, merthogy a Boueibu a rendező egyik legsikeresebb rendezése lett - ha félretesszük a Gintamát nyilván.

Ennek pedig szerves részét képezte a fanservice és a pucérkodás. Igen, bele a képedbe, fedetlen férfifenekek és felsőtestek majd minden részben. De ehhez kapott egy keretet, hiszen a főszereplő egy onsentulajdonos öccse, nyilván tehát a baráti társaság ott fog lazulni, náluk az onsenben, amit nyilvánvalóan mezítelenül kell. Még a főszereplőket is híres onsenekről nevezték el. Pofátlan volt? Az. Hatásvadász? Az. De közben pedig mégsem vált kínosan bugyutává. Legalábbis a női nézők szerint nem.

Ellenben, mikor például a Fuuka című "mesterműben" két rész alatt ha tízszer nem esett úgy a főhősnő, hogy megcsodálhassuk a lába közét, az erőltetett és teszem hozzá valahol "nőgyalázó" is. Mert ott nem volt ennek funkciója. Egy zenés - romantikus slice of life sorozatban ennek a bugyimutogatásnak egyetlen egy helyen lenne funkciója: ha és esetleg beteljesedik a főszereplő pár románca és ebből kapnánk snitteket. Egyébként annak, hogy az utcán elesünk, hogy lássák a férfiak a csíkos bugyikánkat, szerintem az ég világon semmi funkciója nincs.

Szóval, ha megvan a helye és a funkciója, ha a sorozat jól használja, akkor nem gondolnám, hogy ez nő vagy férfigyalázó. Persze szigorúan szerintem.
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Zoinks, hát mindenre nem fogok reagálni, bocsáttassék ez most meg nekem, de a kivonata érdekes lehet:
Catrin írta: 2017.11.28. 22:21 Jól mondtad, ál-seineneskedett és hozta a szokásos Lupin-komolytalankodást, amiben pont az volt a jó, hogy rontott a művészieskedő, komolyabbnak látszani akaró hangulaton, emlékeztetve, hogy ez még mindig egy lökött Lupin (tehát nem akar teljesen elszakadni a gyökerétől/megmásítani azt). Ugyanezt a célt szolgálta a fanservice adagolás mellett az állandó szexizés is (adott egy szimplán kéjes hangulatot; ez non-stop erotika, nem húdekomoly seinen, eszerint marta el a többi élt).
Az a nagy gond, hogy ha Yamamotóék feltett szándéka lett volna egy ilyen überfemme fatale sorozat elkészítése, ahol elsősorban a nőknek akarnak kedvezni (legalábbis fogadjuk akkor el ezt az álláspontot), rengeteg (szerintem) öncélú és felesleges, cseppet sem erotikus meztelenkedés-festet erőltetve, akkor kérdem én, miért nem csináltak egy teljesen önálló sorozatot VAGY egy stand-alone Fujiko spin-offot, ahová lehetőleg a többi karakter (Lupin, Zenigata, Jigen) inkább nem adta volna bele a nevét és a jelenlétét. A kérdés költői, mert a válasz adja magát: egyszerűbb egy, már meglévő kánont (és egyben góliát húzócímet) választani és abba "revitalizáció" címszóval belerondítani.
Catrin írta: 2017.11.28. 22:21(Amúgy csodálom, hogy Okada Marit most nem vetted a szádra, részben ő felelt a scriptért. :'D)
Nah, őt már ekéztem éppen eleget, nem akartam újból elővenni, fő a változatosság. (Persze a script ettől függetlenül kuka, a végét jelentő siralmaim egy dolog, de mondom, közben is jeleskedtünk azért teljesen illogikus részletekben, például az említett "mindig jókor vagyunk, jó helyen és tudjuk, hová kell menni, mert elolvastuk a forgatókönyvet", vagy félinformációkból kitudunk következtetni teljes értékű dolgokat. Ez utóbbiban Lupin különösen nagy professzor volt, aki Fujiko majdnem teljes életrajzát kitudta olvasni, lol.)
Catrin írta: 2017.11.28. 22:21De hát a lényege az egésznek pont annyi volt, hogy szó sincs Fujiko múltjáról (most attól függetlenül, hogy a bagoly-flasht deusexmachinával beléjük tápláltákXDXD), semmi sem volt az övé (mármint AZOKBÓL a múltas emlékekből), egyszerűen csak felhasznált eszköz volt az egész fräulin marhaságban, Fujiko pedig előtte és utána is csak egy közönséges nő volt, aki szeret lopni és dugni. Ennyi.XD
Mea culpa, idézőjeleznem kellett volna a "múlt" dolgot, de pont ezért írtam, hogy megkapjuk ezt a kvázi-múlt dolgot a vége felé, hogy aztán legvégül kiderüljön, Fujiko csak... Fujiko. Ezért írtam azt is, hogy mennyire üres a felszín alatt az egész, de főleg ez a karakter.
Catrin írta: 2017.11.28. 22:21És pont ez volt a cél: kiteljesíteni, hogy Fujiko ilyen.
Kiteljesíteni? Mit kell itt kiteljesíteni, mikor ez kábé a harmadik rész után nettó egyértelmű? Ez a folyamatos pucérkodás egy (Yamamoto által választott) rendezői eszköz, amit szükségtelen minden részben kihangsúlyozni, mert súlytalan és elkopott lesz tőle a végeredmény. Ez nem egy történetmesélési stílus, ami jó, ha kitart a végig.
Catrin írta: 2017.11.28. 22:21Ez szimpla hatásvadászat, fanservice és pózőrködős szexis nőciskedés, nem is akart több lenni.
Na de most te magad is leírtad azt, amit én is gondolok. :D (Mínusz a "nem akar több lenni" dolog, mert a nagyobbat akarás még úgy is jelen van, hogy Fujikót végül annak hozták ki, aki.) És ez az, hogy nekem sem a SRS BSNS része nem jött be/át, sem a pozőr fanservice-parádé, de ez már pap vs paplan terület.
Catrin írta: 2017.11.28. 22:21Oscar tipikus kelléke volt Sayónak LMBT ügyben, akit így retro-shoujo hatásával sikerült jól beleültetnie a többi karakter közé.
Az egy dolog, hogy irritált úgy általában (a hangja csak tetőzte), de szerintem semmi keresnivalója nem volt ebben a cuccban, vedd ki őt és ugyanúgy működik minden, arról már nem is beszélve, hogy sokszor Zenigata elől vette el az adásidőt. Akkor lett volna minimális értelme a karakternek, ha a
SPOILER
hidas-bombás jelenetnél kinyírják, így viszont, hogy életben maradt, abszolút maguk alatt vágták ki a fát. Újabb mínusz pont az amúgy is rémesen rossz forgatókönyv rovására.
Catrin írta: 2017.11.28. 22:21Erre majdnem írtam egy hosszabbat a szumma számításaidról, amiket mutatsz, de végül nem lett rá energiám, majd talán egyszer személyesen. De a lényege az, hogy nagggyon látszik, hogy mást vártál (mintha kopott/túlfinomult volna - ki melyiket gondolja - a találati skilled, nem fejteném kiXD)
Nem mintha, hanem bizonyos, sajnos a régebbi cuccok között is egyre nehezebben találok nekem szóló címeket, nem is véletlen, hogy az a jelenlegi plan to watch listám, ami MAL-on is van: egyszerűen nincs mivel feltölteni. "I've seen everything I wanted to see" crisis is all I've left.
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Junchi írta:Kiteljesíteni? Mit kell itt kiteljesíteni, mikor ez kábé a harmadik rész után nettó egyértelmű?
Nem a 3. hanem már az első után. A kiteljesítést úgy értettem, hogy a korábbi Lupin cuccokból ismert Fujikót egy ilyen szexorientált nősténnyé, amit az első rész meg is tett, innentől pedig teljesen illett hozzá, hogy ezt a látványt végig (kreatívabbnál kreatívabban) ismételte a sorozat. Azt, hogy ez egy (működő) fanservice nem csak az idézett mondatomnál írtam, hanem agyon ismételtemxD, jelezve, hogy oké, hogy az, nem vitatja senki, maga a cucc sem.
A többire nem reagálok, mert ugyanazt az egymás mellett elbeszélését ragoznánk: szerinted belerondítás, szerintem pedig egy szórakoztató sorozat, szerencsére a többi karakterrel együtt.

Ahogy látom a többi malos ismerős is utóbbi felé billen, ami örömteli, ajánlom nekik továbbra is a Michikót, ami ennél még jobb cucc. :D A Fujit pedig lassan Surci is megnézhetné, érdekel, ő hogy viselné.

Szerk.: Még annyi kis kieg., amit majdnem elfelejtettem a sorozat hátteréről (ha már a magazinba kikutattam -btw hamarosan a megjelenő Mondóba sem voltam rest reklámozni XD), hogy a Lupin animék egyik producere kérte fel Sayót egy új Lupin sorozatra, mert tetszett neki a MicsiHacsi. Sayo pedig azt mondta, Lupint nem tudna rendezni, mert igazán csak Fujikót kedvelte belőle, így jött az ötlet, hogy akkor ő legyen most a címszereplő, ennyi.
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Junchi írta: 2017.11.29. 17:52
Catrin írta: 2017.11.29. 11:00 Ahogy látom a többi malos ismerős is utóbbi felé billen, ami örömteli
Na, azért nem mindenki, például Dodgers kolléga (akit közben szummonálok ide voodoo magic-kel és egyéb okkult dolgokkal) például elég hasonló pontot adott neki, kíváncsi lennék például az ő álláspontjára, hátha ő teljesen másképp látja rossznak középszerűnek ezt az animét.

Jelentem a szummon bevált, állok rendelkezésre. :)

Annyiban érdekes a szituáció, hogy ezt a Fujiko-s Lupin inkarnációt még akkor láttam amikor még friss volt, aminek bizony már volt öt éve, úgyhogy jó kérdés, hogy a mostani eszemmel hogyan látnám a sorozatot (pláne úgy, hogy anno közelebb voltam a húszhoz, most meg lassan két év választ el a harminctól), vagy inkább mennyire tudnám értékelni azt amit csinált, mert ja, ahogy a MAL-os pontszámom is jelzi, akkor nem kimondottam értékeltem. Nem is azért mert rossznak *rossz* lett volna, mert ha pár lépés távolságból nézem, a mai napig értékelem azt hogy ha már újra elő akarták venni a komolyabb Lupin vonalat, azt legalább megpróbálták kreatívabban/stílusosabban tenni, ami már csak azért is vette ki jól magát még vizuálisan is, mert Fujiko ugyebár a régimódi femme fatale-féle karakter aki köré össze lehet hozni összeesküvős-mást átejtős sztorikat, amik kapcsán nem csak hogy passzol az a fajta "neo-retro" vizuális stílus amit azóta kvázi az összes Lupin inkarnáció használt kisebb átszabással, de a fanservice-szexi-mexi jelenetek is jól vették ki magukat, révén egy 60-as/70-es éveket idéző átverős/lopkodós sztorihoz mondhatni adja magát ez a fajta közeg, pláne ha a központi matéria kavaró pont egy nőből való tolvaj. Na de most van az, amikor közelebbről szemlélve már nem annyira vonzó/érdekes az amit a sorozat kínált, és nem tudom, hogy Sayo általános stílusa mennyire játszik közre, mert ez a sorozat a legtöbb idő, amit a munkássága mellett töltöttem (pár résznyi Yuri on Ice, és más sorozatokban vállalt egy epizód rendezéseitől eltekintve), de a legjobb szó, amivel körbe tudnám írni az itteni stílusát, az a "túlspilázottság". Odáig nem megyek el hogy azt mondjam, hogy csak öncélú élvezkedésre használta a sorozatot (amibe egyébként szerintem nem volt sok köze a GIRL POWA mentalitásnak, egyszerűen ilyen stílus illik egy "retro" sztorihoz, és Sayo ezt bölcsen észben tartotta), de tipikusan olyan fajta elvontabb cuccként jött le anno a Fujiko, amelyik nagyon szeretne stílusosan elvont/elvontan stílusos lenni, de közben tartalmilag nincs semmi ami igazán a sorozathoz kötött volna: nem egy "művészibb" sztori jellemzője az, hogy jelen van egy fajta "színpadias" faktor ami a szereplőket érdektelenné, "kellékek a művészethez" jellegű figurákká teszi abban az esetben, ha az embernek nem nyeri el a tetszését a sztori jellege és az általa használt módszerek, a Fujiko-nál pedig dettó pontosan ez történt.

Ha Lupin/Jigen/Zenigata nem volt ott, akkor "jólvanoképersze" hangulatban voltam (főleg amikor kezdett előtérbe kerülni Fujiko abszolút feleslegesen túlbonyolított és "rejtélyes" csomagolásba pakolt háttérsztorija, akkortól ez az érzés kapott egy háromszoros szorzót), és nem azért, mert esetleg Fujikót, mint szereplőt ne kedvelném: okkal van törzshelye a szereplőgárdában a mai napig, de a három fickó egyszerűen olyan színt vitt a sorozatba, ami óhatatlanul kihangsúlyozza a sorozat legfőbb (szubjektíve, ofkorsz) hibáját. Most majdnem a "műmájer" szót használtam, de inkább úgy mondom, hogy ez a fajta íztelen-szagtalan, látványnak tényleg nem rossz de amúgy túlkomolykodós/rejtélyes stílus nem hogy önmagában nem jött be anno, de egyszerűen nem illik Lupinhoz, mint kortalan jelenséghez általánosságban. Tisztában vagyok azzal, hogy Lupin nem volt mindig az a bohókás, rajzfilmes, néhol valamilyen szinten komoly valami amilyennek megragadt a köztudatban, de pont úgy vagyok vele, mint a Dragon Ball-al: abból is a bohókás, rajzfilmes, néhol valamilyen szinten komoly verzió számít az igazinak nálam, míg az eredendően komolyabb próbálkozások (Z/GT/satöbbi) inkább jönnek le no-fun-zone jelenségnek, és a Lupin esetében a Fujiko sorozat pont ilyesféle no-fun-zone. Mostani fejjel lehet, hogy távolabbról mélyebben értékelném azt, amit a sorozat letesz az asztalra, de valószínű, hogy azon is elgondolkoznék, nem-e esetleg rosszabbra értékelném amiatt is, mert abszolút feleslegesnek érzek Fujiko-nak bármilyen, a "valódi" Lupinhoz képest túlbonyolítottan semmilyen háttérsztorit adni, hát még olyat, ami a végére egy olyan katyvasszá érik, aminek a szándékát ma is értem, de ettől még ugyanúgy "fellengzősnek" és céltalannak jön le.
Kép Kép
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Surci írta: 2017.11.29. 17:31Mindenképp, csak ezeken a reakciókon felkaptam a fejem, mivel a Lupint a hírnevét leszámítva semennyire nem ismerem: remélem az alapsorik nem valami KOMOLY SEINENEK (nem tűnnek annak), amiknek a hangulatát most ÚÚRISTEN TÖNKREVÁGTA Sayo ezzel a fanszervíz kamudarkoskodással? Vagy érdemes lenne előtte megvaccsolni a Miya-féle múvít hogy legalább kicsit képbe kerüljek?
A Lupin alapsorik full shounen cuccok, és a szórakoztatóbbik fajtából (egy-két komolyabb felhangú mozi/OVA van, ahol árnyaltabbak a szereplők [mint a Lupin vs. Conan mozi], de amúgy nem jellemző rá). Alapvetően vegyél egy mestertolvajt, pár haverját, akikkel néha kicsit összezördül (Fujikóval sokszor), beleköt nagyobb halakba (pl. a 4. évada Olaszországban játszódik, így természetesen a maffia is képbe kerül), de több gerince van annál, hogy csak lopjon gátlástalanul. Meg azért kell a recepthez egy Zenigata felügyelő, aki folyton a nyomában jár, és már ismeri, mint a rossz pénzt, mégis mindig kicsúszik a kezéből. Most ez baromi repetitívnek hangzik úgy, hogy 200+ epizód az eddigi 4 évad (az utolsó speckókkal együtt 26), de a humora elég könnyed. Viszont emiatt nem éri meg egyben darálni az egészet, mert hamar elunható (mint általában a legtöbb hosszú és több évados retro).
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Surci írta: 2017.11.29. 17:31 Mindenképp, csak ezeken a reakciókon felkaptam a fejem, mivel a Lupint a hírnevét leszámítva semennyire nem ismerem: remélem az alapsorik nem valami KOMOLY SEINENEK (nem tűnnek annak), amiknek a hangulatát most ÚÚRISTEN TÖNKREVÁGTA Sayo ezzel a fanszervíz kamudarkoskodással? Vagy érdemes lenne előtte megvaccsolni a Miya-féle múvít hogy legalább kicsit képbe kerüljek?
Egy-két dolgot azért szerintem jobb, ha tudsz. Nemlényegesek csak ilyen kis szösszenetek. Lupin mindig is retro kocsival járt. A mostani Fiat500-as előtt egy Mercedes SSK volt a szolgálati autója. Aminek volt praktikuma.
A másik, hogy a sorozat alapvetően most sem komoly, de régebben sokkal inkább elborultabb volt. Örök kedvencem, hogy Lupinék csakúgy ellopták a Rio-i Megváltó szobrát. Szóval ahhoz képest ma már egy komoly sorozat.

Végezetül Fujiko. Az első szériában Fujiko-ról nehéz eldönteni, hogy egy menő escort csaj, aki közben lop is, vagy csak azért vállal ilyen munkákat mert így könnyebb lopnia. Minden esetre nem egy túl bonyolult karakterről volt szó. Sayo Yamamoto pedig 1977-ben született. Az első széria idején nem is élt, a második széria alatt volt 0-3 éves. De a harmadik alatt is 7-8 éves volt. Szóval Fujikoról szvsz innentől voltak emlékei.

Minden esetre ez az egész cécó jó volt, hogy újra neki essek a Lupin világnak.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci »

Végére értem a Lupin/Fujiko-nak. Előljáróban annyit hogy ez volt az első találkozásom ezzel a frencsájzzal, és összességében igen kedvező benyomást tett, bár tudom hogy nem ez a Yamamoto-féle sztájl az uralkodó hangulati sémája. A szereplőkkel is itt kötöttem ismeretséget először és nem tudom milyenek a seiyuu-k az eredetiben, de itt szerintem baromijól eltalálták őket - különösen Jigen hangja tetszett, zseniális választás ahhoz a karakterhez. A sorozat vizualitása szintén bejött, emellett nem éreztem hogy ezt a kvázidarkos pózerkedést bármilyen mértékben komolyan is vették volna - az uccsó 3 részig... Ha valamit hibának rónék fel, akkor ez lenne: amikor kezdtek átmenni OMGDORAMÁBA, na az nagyon nem illett ehhez a sorozathoz. Az a baglyos hogyishívják, amit keretsztorinak akarnak eladni, marhára túl lett tolva, és az ezőző epizódok könnyed hangulata után nem hiányzott ez - pláne hogy egy kvázi tét nélküli, súlytalan trollkodás lett az egészből (MicsiHacsiban sokkal jött ki a vége, még üzenetet is hordozott, itt meg...).

Az első 10 epizódon viszont nagyon jól elvoltam, kellően szórakoztató alapszituk, nonszensz poénok (Goemon karddal érkezik egy duplafedelű gépen, hogy megmentse Fidel Castrót - aki a világkommunizmus helyett csak az olajpénzre hajt - és egyben megakadályozza a nukleáris világégést :D :D ), meg jóóó sok fanszerv... akarommondani Fujiko PUCÉRAN. Ez utóbbiról két megjegyzés, még a múltkori Juncs-féle szösszenethez: 1. alapvetően nem szeretem az ilyen beleapofádba-eccsit, csakhogy imho ennek a karakternek szerves része ez a típusú szexualitás, éppen ezért nem éreztem erőltetettnek, se oda nem illőnek. A másik meg, hogy ennek az égvilágon semmi extra célja vagy jelentése nem volt, nem hordozott plusz tartalmat azon túl hogy bemutassa: Fujiko valóban egy ilyen nő (teszem hozzá nemtom milyen az eredeti sorozatokban). A többieknek csak az alapjellemét ismertem meg, ennyi idő alatt nagyon elmélyülni nem lehetett ebben + a sori nem is rájuk fókuszált.

Összességében mind vizualitásában, mind szórakoztató-faktorát tekintve elégedett voltam a CUCCal, ami hozta a tipikus Yamamoto-féle stílusjegyeket - bár attól az Oscar nevezetű izétől megkímélhettek volna, mert nem szokásom ugyan leakadni az ilyesmin, de semennyire nem hiányzott. Jigen és Goemon viszont szerepelhettek volna többet, igazi jelenség az a két fazon - Lupinnal együtt, de neki szerencsére elég szkríntájm jutott. Ja és az opening marhajó - minden értelemben :D

A végén előkerülő baglyos fasság miatt 7/10-et ér ez most nekem, de így sem panaszkodom, mert ha tartalmilg nem is egy világmegváltó darab, csak egy szórakoztató álseinen-hülyeség, jó volt valami megszokottól eltérőt, unikálisat látni.

Ezek után gondolkodom, hogy az új eresztésű Lupin-szériákba belekezdjek-e, azok nem túl hosszúak, és a főszereplő ötös is érdekes-jópofa imho (bár a CSÖCS kivételesen hiányozna :D ). A klasszikus múví úgyis kell majd Miyazaki miatt.

Néztem még a KonoSubát, pár sort lehet későbbiekben pötyögök róla.

Ps. lehet kéne Lupin-topic, mostanában soxor előkerül.
Junchi írta: 2018.04.25. 21:04Shoujo Shuumatsu Ryokou
Felvettem plannedre.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Surci írta: 2018.04.26. 07:00 meg jóóó sok fanszerv... akarommondani Fujiko PUCÉRAN. Ez utóbbiról két megjegyzés, még a múltkori Juncs-féle szösszenethez: 1. alapvetően nem szeretem az ilyen beleapofádba-eccsit, csakhogy imho ennek a karakternek szerves része ez a típusú szexualitás, éppen ezért nem éreztem erőltetettnek, se oda nem illőnek. A másik meg, hogy ennek az égvilágon semmi extra célja vagy jelentése nem volt, nem hordozott plusz tartalmat azon túl hogy bemutassa: Fujiko valóban egy ilyen nő (teszem hozzá nemtom milyen az eredeti sorozatokban).
Ilyen. Fujiko végig ilyen bikini/miniszoknyás/testhez tapadó/sexy rucikban van. Plusz variálja a haja színét és a fazonját is. De való igaz a fanservice ritkán szolgál konkrét célt, de azért bőven akad rá példa.
Surci írta: 2018.04.26. 07:00 Ps. lehet kéne Lupin-topic, mostanában soxor előkerül.
Mármint erre gondolsz: https://www.aoianime.hu/forum/viewtopic.php?f=8&t=1439
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Lupin III

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

Lupin III. Második széria (vörös kabátos korszak)
50-51 rész: A Lupin univerzum első dupla része. A rész Floridában kezdődik, ahol Lupin és társai elrabolnak egy ékszert. A lopásról csak annyit, hogy egy felhőkarcoló liftjében szerezték meg a szajrét és hogy senki ne tudja a liftet megállítani ezért elvágták a tartó kábeleket. Lezuhanás? Ugyan már a lift tetején kidobtak egy kis ejtőernyőt és azzal ereszkedtek le a mélygarázsig.
De a lényeg. Lupin-nak feltűnt egy nő, aki nagyon hasonlított a ’73-ban lelőt szerelméhez Cornéliához. Kisebb nyomozás után L eljutott egy kastélyhoz, ahol a nő lakott, sőt ő is tudta kicsoda. Plusz döbbenet: a nő nem csak hogy hasonlít Cornéliához, de egyesen ő saját maga. Persze a mestertolvaj ezt alig akarja elhinni mert akiben egy táratb eleresztenek nem nagyon élik túl azt. A lány sem élte túl. De mint megtudjuk az apja nem más mint Mengele a hírhedt náci „orvos” (itt valamiért doktor Zoll-ként funkcionált). Évtizedekig bujkált Dél- Amerikában (főleg Venezuelában – a sorozat szerint), de egy ideje már itt él Floridában. Így amikor a lánya meghalt felhasználta összes tudását és visszahozta az „életbe”. Össz-vissz annyi a probléma, hogy a lánya agyába egy mikro chipet ültetett, ami gyakorlatilag mozgatja az izmokat és így kelti azt a hatást, hogy az alany él. Bonuszként Cornélia az összes olyan zombit képes irányítani, akiknek az agyában van ilyen szerkezet (nem ismerős ez valahonnan? Helsing?) No mindegy Lupinék legyőzik a gonosz nácikat és a zombikat, akik még kék lángot is kitudtak lővelni az ujjukból. A dupla rész végére Cornélia tényleg meghalt.
Érdekesség a rész címe The Lupin I Loved viselte ami egyértelműen az 1977-es James Bond filmnek a The Spy Who Loved Me lenyúlása volt.

52. rész: Opening és ending váltás volt. Linkelném, de sehol sem találtam meg külön-külön a két számot. A lényeg, hogy Bangkokban járunk, ahol egy szép asszony felbéreli L-t, hogy szerezzen meg neki egy értékes drágakőt. Hogy kedvenc tolvajunk ne lépjen le, nyakába sózza (szószerint) a perzsa macskáját, akinek a karmai méreggel vannak átítava így egy karcolással bárkit meg tudd ölni.
Érdekesség: a rész címe Emmanuelle in Bangkok volt és ilyen címen volt egy olasz soft pronos/dráma film is 1977-ből. A főszerepet Laura Gemser alakította. Ennek megfeleően a női gonoszt Emmanuelle Poirot (no comment) így nézett ki. És bár ez egy fanart még így is visszafogta magát a melleivel kapcsolatosan.

53. rész Ez a rész cselekménye akár egy komplett élőszereplős filmben is megállná a helyét, vagy egy normális sorozatban egy egész évadott is jelenthetne, de itt 20 perc volt az egész. Szóval egy ogre és egy elf szerelem gyereke aki magát III. Fantomas márkinak hívatja magát elrabolja Fujikot és megöli, ha Lupin nem lop el neki egy fontos rubint. Miért kell a rubin? Nos mert a Fantomas a világűrbe lőtt egy műhódat amire, ha felszerelik a rubint akkor megolvasztja a Déli és az Északi Sark jegét ami így instant globális áradáshoz vezet és Fantomas lesz az új világura. Persze a tagnak van pár darab nukleáris tengeralatjárója is plusz bespájzolt pár interkontinentális rakétából is. Hogy a tag senkinek ne szúrja a szemét, diszkréten elvonult a Húsvét-szigetekre és onnan irányítja az eseményeket. Az egész persze a Csak kétszer élsz JB filmen nyugszik.
No, de Lupin el is viszi a rubint (mellesleg Jingen és Geoman szállították oda egy propelleres kis géppel). Cserébe Fantomas Fujikot és Lupint is fel lővi a világűrbe egy egészen kellemes kis űrkabinba. A terv beváll a sugarak csak úgy olvasztják a jeget, a világ rögtön Walking Dead szintre süllyed. De az amcsik még gyorsan Fantomasra küldik a komplett Amerikai flottát (btw a Húsvét-szigeteket miért nem takarta be a víz?) így legyőzik a gonoszt. Lupin és Fujiko pedig a talált űrruhájukban kimentek a világűrbe és leszerelték a rubint és megmentették a világot. A Földre meg úgy kerültek vissza, hogy Jingen és Geoman ellopott egy űrrepülőgépet és azzal felmentek a kozmoszba és hazahozták a haverjaikat. Igen, Jingen már 1979-ben vezetett ürrepcsit miközben a valós életbe erre egészen 1981-ig várni kellett.

54. rész: Visszatérünk Japánba, ahol Zenigata kap egy nyomozó társat Hanshichi Keiji személyében. A figura neve onnan lehet ismerős, hogy Kido Okamoto-nak egyik kedvelt karaktere volt a műveiben. Minden esetre Hanshichi volt az első nyomozó, aki elakarta kapni Lupint még fiatalon, de nem jött össze neki. Sőt egy alkalommal még Lupin mentette meg az életét amikor egy hóviharból kimentette. Minden esetre most, hogy L elakar csenni egy asszem Kanon szobrot, így remek lehetősége nyílik arra, hogy végre rács mögé juttassa. Summa: Lupin nem ment börtönbe, de a szobrot mégis ellopták. De nem Fujikoék hanem Hanshichi aki így toldotta meg a nyugdíjalapját.

55-56. rész: Japánba maradva ellopják a Hokuszai híres sorozatát a Fuji 36 látképét, mert miért ne? De ekkor feltűnik egy titokzatos öt fős banda, akik meg tölük lopják el. Ezt úgy tudják elérni, hogy Geoman szerelembe esik és átáll az új bandába. Később ezt annyira megbánja, hogy felajánlja, hogy szeppukut követ el magán, de cserében Lupinnak kell levágnia a fejét. L eleinte hajlik a dologra, sőt még Geoman hosszú haját is odébb söpri, hogy könnyebben tudjon nyakazni, de végül úgy dönt, hogy inkább verekedjenek meg. Az egész jelenet Lupinhoz képest nagyon erősre sikeredett, már-már darkos volt. Minden esetre visszaszerezték a képeket és még kabuki jelmezt is szereztek.

57. rész: Egy óriás Herkules repülőgépen jártunk, ahol Lupinnak egy komputert kellett volna kicseleznie. A gép azért volt különösen problémás mert beletáplálták, hogy Lupin milyen helyzetben, mit reagál, így előre kiszámította az egyes lépéseit. Summa: L egy trükk segítségével mégiscsak győzött.

58. rész: Az alap szitú, hogy Moszkvában járva L és Jingen ellopják a Bolsoj primadonnájának tiarájának az ékkövet. L sikeresen lelép, de Jingent válón találják így nem tudd elmenekülni. De a primadonna elbújtatja, cserébe azt kéri, hogy juttassa ki a Keleti Blokkból. A Szakállas végül rááll a dologra és hol vonaton hol oldalkocsismotoron hol pedig gyalog, de végül Ausztriába juttattja a nőt. Sajnos nem Magyarországon át mentek a sógorékhoz, hanem Csehszlovákián át.

59. rész: Angliában jártunk, de ez a rész annyira legalja mindennek, hogy nem írom le.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Lupin III

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ugye, hogy a japánok is tudnak jó CG-t csinálni, ha ott a motiváció. :D
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2524
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Lupin III

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Titkos írta: 2019.10.04. 16:32 Ugye, hogy a japánok is tudnak jó CG-t csinálni, ha ott a motiváció. :D
Most már csak egy hamisítatlan Lupin-sztorit kéne alágyűrni, és akár még jól is elsülhet.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6174
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Lupin III

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Na, a sztoriról nincs infóm, viszont így kell hangulatos intrót csinálni. :D (Amúgy Jigen mindig ekkora bish volt? XD A kalap miatt legtöbbször ugye nem látjuk az arcát, de itt kb. olyan fejeket vág, hogy elmehetne a Yakuza játéksorozatba Kiryu Kazumának. :lol: )
Kép
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1158
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Lupin III

Hozzászólás Szerző: Ricz »

A Lupin III The First nem lett rossz film, kifejezetten hangulatos lett így is, szóval panaszra nincs ok. (Igen, már kinn van egy ideje.)

Ami az intrókat illeti, a Part 4 OP-ját bírom nagyon, aminek az olasz verziója is külön hangulatbomba, ha leszámítjuk a dal végén muszáj kibetűzni a L-U-P-I-N-t. Sajnos ennek az évadnak az introja nincs fenn YT-n se, pedig nagyon jó, helyette van a blehnami verzió, amitől frankón "Szomszédok Amerikában csak Lupinnel" érzésem van.

Viszont milyen gyakori, hogy az intro mindig azonos, csak más hangszerelésben? Példának a Part 5 introja, ami vizualitásában szintén nem rossz.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Válasz küldése