Tsurezure Children

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Tsurezure Children

Hozzászólás Szerző: Vree »

Ha a Tsurezure Childrent nem nézi senki, akkor ideje. :)

Tudjátok hogy nem vagyok nagy animés (hanem manga olvasó), csak az adaptációk kivételek, és ez a romantikus 4koma adaptáció tökéletesen sikerült.

Megelőzendő, hogy valaki okoskodni kezdene, hogy ő nem ezt várta, megpróbálom akkor vázolni a felállást:

Ezek rövidke, 3-4 perces jelenetek, amik fókuszában mind az iskolai szerelem és a vele járó kínos feszengés áll. A mangában mindegyik ilyen rövid képsor külön fejezet, az animében egy epizódba 4 db fért bele. A poénok jók, a szereplők imádnivalóak.
Sok más 4koma adaptációval ellentétben a csattanók ritmusát sem szúrták el. (Illetve volt a 2. epizódban egy pont, amikor az időzítést nem éreztem tökéletesnek, hogy azért ne legyek boldog, de ez apró kényelmetlenség szerencsére csak.)
A karakterek kinézetre cukik, az hozható fel max hibának, hogy néha túl egyformák.
Hál' istennek itt az anime megint nyer, hiszen zöldre-pinkre színezett hajjal meg ilyesmikkel már nehezebb őket keverni. :D
És itt érintünk egy másik dolgot, ami miatt sokan passzolják majd ezt a kitűnő alkotást (már azokon kívül, akiknek eleve nem kenyere a sódzsó románc):
párokból SOK van, úgy egy tucat, ha a fő csapásirányt vesszük. Tehát igen, ezt vedd úgy, hogy a mangában lehet, hogy 6-8, de inkább 12-14 fejezeten át nem is látsz újra valakit. Még animében is sok lesz nektek szerintem, hogy 4 epizód után kellene rájönni, hogy ki is volt valaki.
Annak ellenére, hogy elvileg az egyes jelenetek önmagukban is megállnak. Mondjuk eddig úgy látom, hogy elég jól tömbösítették őket, kíváncsi leszek variálnak-e a sorrenddel majd még, hogy a kapcsolódó részek legyenek egyben.

Ja és a manga legjobb karakterei/jelenetei még meg se jelentek, szóval, ha tetszett valakinek az eddigi 2 rész(és szerintem megérdemli :D), ne hagyja abba. :D Katori szenpai vagy Patrícia önmagában is mémértékű lesz a neten, ezt garantálom. :D

SPOILER
2. epizódos panaszok:

A buszmegállós jelenetnél a végén nem jól időzítették, hogy a csaj félbeszakítja a vallomást, mert megjött a busza.
Gouda a mangában izmosabb (ezért is könnyebb rá emlékezni).
A Gouda jelenet végén a fordító bénázott, a "go out with me"-nek valamilyen "velem maradsz"-szerű jelentése van az eredetiben, ha jól emlékszem, így nyilván oda a kétértelműség.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vree 2017.07.13. 10:44-kor.
Avatar
annarancs
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 664
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Vree írta:Tsurezure Children
:goodpost:
Eddig a kedvencem a szezonból. Aranyos, kissé tömény romantikus komédia, ami a 12 perces epizódokkal nem válik fárasztóvá a feszes tempó ellenére sem. Még az openingje is kellemes. ::jsmile::
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 263
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Tsurezure Children

Hozzászólás Szerző: Risa »

Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire jópofa kis cucc lesz. A 4. részben a Chiaki × Kana párosnál azért a secondhand embarrassment erősen befigyelt. XD Látszik, hogy a fordító is nagyon élvezi, azon a "Dude, Mom!"-on besírtam. :LOL:
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1540
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Tsurezure Children

Hozzászólás Szerző: scineram »

Simán az egyik legjobb romantikus komédia, amit valaha láttam. Talán azért, mert számomra szinte mindennél tökéletesebben testesítette meg pontosan ezt a két szót.
Nekem még az is derültség volt, ahogy ez a Tsiku ga Kireit követte. Bár az önmagában egy igen jó darab, de mégis rendre az epizódok végi szösszenetek voltak a kedvenc részeim. Erre a következő szezonban rögtön szembejött egy cucc, ami kizárólag ilyen jelenetekből áll. :lol:
Kép
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Tsurezure Children

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Még az Aho Girl-ös értekezésnél említettem, hogy fel fogom hozni azt a Tsurezure Children kapcsán, és ez nem is fog változni, mert ugyan még anno viszonylag frissiben fejeztem be a TC-t, de még most is él bennem az a vélemény, hogy a TC minőségileg egy elég össze-vissza jellegű anime, ami valahol érthető is, hiszen az anime jó pár páros kapcsolatának alakulásáról van szó. Aminek a beosztását azért már most dicsérném, hiszen sosem volt olyan érzésem, hogy egy páros túl sokat szerepelt volna mások kárára, vagy egy páros kevesebbnél tűnt volna fel a kelleténél: nagyon jól el volt találva az egyensúly ahhoz, hogy a változatosság érzete fenn maradjon, és habár a manga ismeretének hiányában jó kérdés, hogy ez mennyire az anime érdeme, az mindenképpen az, hogy amit ki lehetet hozni az alapanyagból, arra az audiovizuális prezentáció remekül rá tudott kontrázni. Az szinte adja magát, hogy a szereplők hangjai telitalálatok voltak, de azt azért így is megemlítendő, hogy az *igazán* romkom jelleget így is az üstökénél ragadta meg mindenki, amihez a sorozat nem-drámai jellege miatt hozzátartoznak a viccesebb és aranyosabb megnyilvánulások is. De tisztán írói és animációs szempontból a komikus időzítés és az érzelmesebb pillanatok kiemelése is jó munka: nem csak a viszonylag egyszerű, de a célnak megfelelő, aranyos karadizájnok animébe adaptálása révén, hanem a színkezelés lágyabb, aranyosabb volta miatt is, ahogy amiatt is, hogy nem voltak feleslegesen túldramatizálva az alapanyag jellegéhez képest a jelenetek, mindvégig megvolt a ragaszkodás ahhoz az ártatlanabb romkom jelleghez, amit manapság nem egy franchise próbált valamilyen formában "dekonstrukciózni".

Eddig még nem is nézne ki rosszabbul a helyzet egy szolid 7.5-8/10-nél, azonban mint mondottam volt, a TC minőségileg elég váltakozó anime, és ez elég valószínű, hogy nem az anime hibája: egyszerűen arról van szó, hogy a sorozat szépen beleesett abba a csapdába, ami az ilyesféle vegyesfelvágottak bele tudnak esni, magyarán egyáltalán nem egységes az egyes párok képviselte színvonal. Egyikre se mondanám, hogy 5/10 alá dobná az animét, inkább arról van szó, hogy elég egyénfüggő az, hogy az egyes párok hogyan csapódnak le, és nálam csak három olyan pár volt, ami oda-vissza képes volt hozni a teljes csomagot, idézőjelesen mondva. A Minagawa-Furuya kombó az aranyosan trollkodó senpai-aranyosan komoly kouhai kombóval, a Kanda-Takase páros a ön-szabotáló félreértések terén merítik az "owned" fogalmát, az Ijima-Chiaki kombó pedig a maguk manzai furcsaságát kombinálva a "komolyabb" kapcsolatra is való vágyódással emelkedik ki a közegből, és hozza azt a bugyutácskán aranyoska, de mégis őszinte víziót a romantikáról, amit a Tsurezure Children végső soron elérni szeretne, és ha csak erről a három párról szólt volna az anime, akkor simán menne rá a 8/10. Viszont példának okáért a Goda/Kamine páros inkább a szenvedős-kínlódós vonalat erősítette, ami lehet hogy egyeseknél pont ez fogja jelenteni a TC lényegét, de nálam inkább a koncepció kivitelezésének negatív változataként jöttek le, mert hosszútávon inkább voltak unalmasak semmint kedvelhetőek, és az a Kaji-Akagi duó inkább volt LN-esen túlbonyolított semmint természetes. A többi párosra hellyel-közzel rádobnám a filler jelzőt, mert hiába voltak köztük jobbak-rosszak, a többi pároshoz képest inkább hatottak mellékesnek semmint a gárda szerves részeként, mégha ezek kapcsán is elismerem az ízlésfüggőség meglétét, mert lehet mások meg ezek közül találnak maguknak kedvencet.

Végső soron nem egyszerű eset értékelni a TC-t: az Aho Girl-el ellentétben itt nincs meg az a tisztán szegmentálható és bekategorizálható stílus és vonásjegy-összesség, ami viszonylag egyszerűen és gyorsan jellemzi az animét, pontosan azért, mert nagyon sok múlik az ember ízlésén. A sorozat által képviselt románc vonal egyenesen ajánlható ha esetleg valaki unja a banánt a komolyabb sorozatokkal, szinte mindenki találhat magának legalább egy kedvenc párt, és úgy általánosságban véve is egy pozitív anime, szóval ha a puszta írási jelleget nézném, akkor nem lenne semmi gáz. Csak hát igen, a kivitelezés olyan ízlésfüggő amilyen, és emiatt is hajlok egy NAGYON gyenge 6/10-re: sajnálom, hogy nem működött jobban rajtam az anime, mert ez a fajta pozitív, egyszerűbbke, de egyben őszinte és aranyos megközelítése a szerelemnek sokkal jobban élvezhető tud lenni, mint teszem azt az OregaIru második évada, ami annyira fel van mászva a saját seggébe még a románc terén is, hogy egy idő után hánytatni lehetne bárkit a sok (mű)drámázástól és fotel-filozofálgatástól.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dodgers 2017.10.16. 15:25-kor.
Kép Kép
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1879
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Tsurezure Children

Hozzászólás Szerző: Surci »

^ Jó is hogy postolt kedves kartárs, mert eszembe juttatta hogy be kéne fejezni ezt is. És milyen jól sikerült! :D Nekem a Goda-Kamine & Akagi-Ka(i)ji -féle párossal sem volt a világon semmi gondom, ugyanolyan jól elmókáztam rajtuk mint a többieken, az abszolút favorit pedig a Chiaki-Kana tandem. Akiknek viszont a legjobban szurkolok az a Chizuru-Takurou páros, olyan kis bénák és cukik. ^_^

Persze kis l'amour limonádé sorozat ez semmi extrával, de én alapból szeretem a sulis romkomokat, pláne ha nincs benne semmi ezerszer látott és rém fárasztó műdráma, ez meg olyan volt mintha a School Rumble love-poén jeleneteit néztem volna.

Simán megéri nekem a 7/10-et.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL
Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Tsurezure Children

Hozzászólás Szerző: Dodgers »

Surci írta: 2017.10.16. 15:13 Persze kis l'amour limonádé sorozat ez semmi extrával, de én alapból szeretem a sulis romkomokat, pláne ha nincs benne semmi ezerszer látott és rém fárasztó műdráma, ez meg olyan volt mintha a School Rumble love-poén jeleneteit néztem volna.
Na látod, ezért is sajnálom hogy nem lett jobban kedvemre az anime, mert amúgy a stílusa tényleg amolyan School Rumble-lite jellegű valami, és jobban belegondolva kicsit vicces, hogy majdhogynem unortodoxnak hat egy olyan korban, amikor a "dekonstruálós" cuccok vannak divatban. Limonádénak limonádé szó se róla, de nem minden új animének kell seggberúgnia évtizedes húzásokat és kliséket, és a TC abszolút rendben van anélkül, hiába csapódott le nálam úgy ahogy. Pont ezért értek is egyet a 7/10-eddel, ha a párok nagy része bejön valakinek, ennyit nagyjából megérdemel.
Kép Kép
Válasz küldése