Daisukina Nippon no Tabemono - Japán ételek v(^_^)v
Daisukina Nippon no Tabemono - Japán ételek v(^_^)v
Kinek milyen élménye van/volt japán kajákkal?
És ne csak a sushit emlegessük, mer van még egy csomó csudifinom étel ám, de olyanok is, amiket meg nem kóstoltam volna, ha tudtam volna, h mi is az ott éppen...
Szal kérek mindenkit, hogy ossza meg velem véleményét legkedvencebb országom(gunk?) étkeivel kapcsolatban...
És ne csak a sushit emlegessük, mer van még egy csomó csudifinom étel ám, de olyanok is, amiket meg nem kóstoltam volna, ha tudtam volna, h mi is az ott éppen...
Szal kérek mindenkit, hogy ossza meg velem véleményét legkedvencebb országom(gunk?) étkeivel kapcsolatban...
- Sakumo
- Szakértő
- Hozzászólások: 150
- Csatlakozott: 2004.03.08. 17:37
- Tartózkodási hely: mindig ott ahol nem kéne...
- Kapcsolat:
Nekem eddig a szárított hínár volt a legextrémebb étel amit ettem... viszont egyet kérek!! Ha valakinek van valami jó japán kaja receptje ne hallgassa el!!! Pl. én már nagyon régóta keresem a mochi receptjét... Főleg japán sütireceptekre lennék kíváncsi^^;;
"Nincsenek szárnyaim, hogy fellendüljek a csillagokba. Akármilyen buzgón imádkozzam is... az emberek hátából nem nőhetnek ki szárnyak."
- DeluksZ
- Sensei
- Hozzászólások: 530
- Csatlakozott: 2004.07.29. 22:44
- Tartózkodási hely: Szeged-Budapest
milyen kaja a csudifinom?:) ez tetszik:D Ha jol tudom én még egyszer sem ettem Japán kaját. Kínait persze igen és ugye a ember hajlamos ezeket az Ázsiai helyeket egy kalap alá venni, szal amikor azt hallom "Japán kaja" nekem mindig a Kínai ételek jutnak eszembe. Tisztázzátok bennem hogy mi van japánban, mert nemtudom:)
Jah és annyit még hozzátenék, hogy: Itadaki-masu ^^
Jah és annyit még hozzátenék, hogy: Itadaki-masu ^^
[/size]
- paTKany
- A 8. Aasu
- Hozzászólások: 803
- Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
- Nem: Férfi
- Tartózkodási hely: Aasu residence
Re: Daisukina Nippon no Tabemono - Japán ételek v(^_^)v
Konomi írta:Kinek milyen élménye van/volt japán kajákkal?
--
De azért, hogy ne csak smilepost legyen: a Pocky meg a szaké jó.
- JAFO
- Törzskommentelő
- Hozzászólások: 491
- Csatlakozott: 2003.10.14. 21:41
- Tartózkodási hely: "Going faster is the system job"
Egy egész könyv van itthon japán kajákról... magyar elnevezéssel, úgyhogy ember a talpán, aki kibogozza, hogy mi micsoda akar lenni (mondjuk igaz, hogy még nem nagyon törtem magam :F). Ugyan még egyet se próbáltam ki közülük, de a képek szépek és színesek .
A mochi receptjéről pedig annyit, hogy Kugli pówa.
A mochi receptjéről pedig annyit, hogy Kugli pówa.
A mochi rizsböl készül, amit addig püfölnek egy hatalmas húsklopfolóra hasonlító faeszközzel, amig ragacsos masszává nem áll össze. Sok fajtája van, pl. olyan amibe anko-t tesznek (cukorral fűzött babpép...) és olyan is van, aminek a külsején van anko... nomeg van amit valami szörnyűséges levélbe csomagolnak, ha azt sikerül leválasztani róla, akkor az is finom. A mochi-ban még az tetszik nagyon, hogy van sokféle színű, pl. zöld, fehér, rózsaszín, barna...
Más: a kínai kaják abban különböznek a japán kajáktól, hogy valamivel fűszeresebbek, ezenkívül a japánokkal ellentétben a kínaiak hagyományos ételei között vannak husik is...
Más: a kínai kaják abban különböznek a japán kajáktól, hogy valamivel fűszeresebbek, ezenkívül a japánokkal ellentétben a kínaiak hagyományos ételei között vannak husik is...
Amit én leírtam, az a hagyományos, nagy múltra visszatekintő elkészítési mód. Nem egy ember hajtja végre. A mochi-rizst (mert nem hagyományosból készül) egy farönk-szerű magas tálba teszik és amíg az egyik ember (rendszerint nő) időnként vízzel locsolja, amásik ember (rendszerint férfi) az elöbb említett "kalapáccsal" csépeli. Az utóbbi embert gyakran cserélik, mert a "kalapács" hatalmas, emiatt a munka nehéz...
nyaminyami...
A halat spec én sem szeretem különösebben, de nem muszáj mindig azt enni... az én kedvenceim közé a kabochadango, az amaimo, a tempura meg a toofu tartozik...
khmm...
Az annintoufut kihagytad Nővérkém...
Ami az én véleményemet illeti utálom a japán kajákat.
Böööeee...
Sok hínár meg miegymás.
Ami az én véleményemet illeti utálom a japán kajákat.
Böööeee...
Sok hínár meg miegymás.
Vans forever!!
Kedves Öcsém... volt képed belekontárkodni a topicomba??? Akkor legalább valami értelmeset írtál volna bele... vagy pozitívat... Namindegy... szóval igen... az annintoofu... imádom... amúgy olyasmi, mint valamiféle zselé... csak sokkal finomabb, tejes-mandulás íze van... és szoktak bele (vagy mellé) tenni gyümölcsöket, rendszerint mandarint... Az is előfordul, hogy kicsit sűrűbbre fözik, es kockákra vágják, miután megdermed és leöntik vmi cukros lölyivel... szóval sokféle elkészítési módja van...
Mi is a kedvencem? Jakisoba meg okonomiyaki, főleg ha van benne polip amit nem szeretek az a raamen. Néha túl fűszeres. A miso-félét talán még meg is eszem, de a shouyu-sat biztos, hogy nem. Kedvenc desszertem az annindoufu. Meg mindenféle purin. Főleg az, amit a kövér ősembercsaláddal reklámoztak. Annak volt a legfinomabb az öntete Yakitorit szerintem is úgy lehetne a legkönnyebben leírni magyarul, mint sültcsirke, habár igaz, hogy valamivel több annál (mivelhogy japán).
愛する、緩す、殺す
Okonomiyaki-t nem szeressük... annindoufu viszont rulezZZZ... főleg ha az a mandarinos dolog a tetején van... akkor az gyilkos. Az ilyen fokú finomsággal ölni lehetne... miért nem árulják ezt Magyarországon? Nagy hiba... purin meg minden mennyiségben jöhet... akár Morinaga akár nem... és kinek mi a véleménye a Pokkí-ról (Pockey)? (Azok a ropiszerű édes rudacskák mindenfélébe mártva) Én azt is imádom...
Naszóval, annindoufu:
Hozzávalók
70 gramm cukor
350 ml víz
350 ml tej
1 csomag kanten (zselésítő)
Mandulaaroma
Gyümölcsök
Lölyihez:
400 ml víz
100 gramm cukor
1) Beleteszed a kantent meg a vizet egy fazékba, alágyújtasz, min. 2 percig főződ, attól számítva, mikor kicsit elkezd buborékolni (forrni).
2) Beleteszed a cukrot, lekapcsolod a lángot, beleteszed a tejet és a pár csepp mandulaaromát
3) Beleteszed egy lapos edénybe és megvárod, amíg lehül.
4) A lötyi vizét felteszed melegedni, beleteszed a cukrot, addig kavargatod, amíg el nem oszlik. Akkor le lehet zárni.
5) Ha lehült ill megdermedt a cucc, felvágod kockákra és kis tálkákba teszed a felvágott tetszés szerinti gyümölccsel és a lötyivel.
Jó étvágyat!!!!
Ha a zselén belül szeretnéd a gyümölcsöt, akkor így csináld:
Nem kell a lötyi, ami kell:
1 kanten
200 ml tej
400 ml víz
60 gramm cukor
Elkészítés ugyanaz, mint az elöbb, de a 3. lépés után tedd bele a még meg nem dermedt zselébe a gyümölcsöt. Ebböl keményebb (szilárdabb) kockák lesznek.
Ismét jó étvágyat!!
Hozzávalók
70 gramm cukor
350 ml víz
350 ml tej
1 csomag kanten (zselésítő)
Mandulaaroma
Gyümölcsök
Lölyihez:
400 ml víz
100 gramm cukor
1) Beleteszed a kantent meg a vizet egy fazékba, alágyújtasz, min. 2 percig főződ, attól számítva, mikor kicsit elkezd buborékolni (forrni).
2) Beleteszed a cukrot, lekapcsolod a lángot, beleteszed a tejet és a pár csepp mandulaaromát
3) Beleteszed egy lapos edénybe és megvárod, amíg lehül.
4) A lötyi vizét felteszed melegedni, beleteszed a cukrot, addig kavargatod, amíg el nem oszlik. Akkor le lehet zárni.
5) Ha lehült ill megdermedt a cucc, felvágod kockákra és kis tálkákba teszed a felvágott tetszés szerinti gyümölccsel és a lötyivel.
Jó étvágyat!!!!
Ha a zselén belül szeretnéd a gyümölcsöt, akkor így csináld:
Nem kell a lötyi, ami kell:
1 kanten
200 ml tej
400 ml víz
60 gramm cukor
Elkészítés ugyanaz, mint az elöbb, de a 3. lépés után tedd bele a még meg nem dermedt zselébe a gyümölcsöt. Ebböl keményebb (szilárdabb) kockák lesznek.
Ismét jó étvágyat!!
愛する、緩す、殺す