Yuri Mangák

Minden téma, ami Japán képregényekkel kapcsolatos

Te mint lány, mit gondolsz a shoujo-ai-ról?

A szavazás 2008.11.03. 06:41-kor befejeződött.

Néha néha, belenézek egybe.
9
26%
Szeretem.
12
35%
Ez a kedvencem.
7
21%
UTÁLOM.
2
6%
Nincs vele semmi bajom, de nem nézem.
3
9%
Fogalmam sincs miről beszélsz, és különben is, mejik oldalon van a hagymaleves receptje? :D
1
3%
 
Szavazatok száma: 34

Avatar
Rei-San
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2006.02.06. 19:02
Tartózkodási hely: Othon

Yuri Mangák

Hozzászólás Szerző: Rei-San »

Lány létemre ez a kedvenc műfajom!:)
Remélem nem vagyok vele egyedül!;D
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel »

én őszintén szólva nem vagyok lány... így a kérdés ilyetén feltétele után, nem találtam korrektnek, hogy válaszzoljak rá XD

ellenben szeretem. nem túl sok egyszerű sohujo-ai mangát olvastam csak 3-4et egy pár hónapja (meg nem mondom mán mi volt a címük ^^')... sztem helyesek XD
Kép
Avatar
Rei-San
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2006.02.06. 19:02
Tartózkodási hely: Othon

Hozzászólás Szerző: Rei-San »

Cruel Angel írta:én őszintén szólva nem vagyok lány... így a kérdés ilyetén feltétele után, nem találtam korrektnek, hogy válaszzoljak rá XD

ellenben szeretem. nem túl sok egyszerű sohujo-ai mangát olvastam csak 3-4et egy pár hónapja (meg nem mondom mán mi volt a címük ^^')... sztem helyesek XD
Nem gond, de azért remélem jönnek lányok is!
Lenne hozzájuk pár kérdésem.:D
Avatar
K@e-chan
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 911
Csatlakozott: 2005.01.02. 15:56
Nem:
Tartózkodási hely: United Kingdom
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: K@e-chan »

én is lány vagyok és kifejezetten szeretem a shoujo ai -t ... ^^" Ayase is szereti^^ (csak ő nem gépezhet szal helyette is válaszolok :D )

kedvencünk az Utena... ismerek még egy keveset de ez a főkedvnec^^ bár már olyan rég láttam... (az anime rajzolásügyileg jobb mint a amnga... ) ayasenak van egy utena mangája olaszul :lol: nem igen értettük... de attól függetlenül jó a manga... szal említést érdemel >_____<!
Avatar
Rage
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1319
Csatlakozott: 2003.09.21. 14:51
Tartózkodási hely: Durva Duó HQ

Hozzászólás Szerző: Rage »

Az ne zavarjon senkit, hogy shoujo-ai, mint olyan, nem is létezik... :p
Give me a chance to redeem myself, and I will sin no more.
Avatar
Zelmor
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2003.10.14. 19:04
Tartózkodási hely: Árnyékmagyarország

Hozzászólás Szerző: Zelmor »

mufurc írta:EEH... ugye ez elkerulhetetlen volt? T___T Ez tipikusan az a tema, amin soha, soha nem lesz egyetertes, mert mindenkire, akinek tetszik/nem tetszik, de elfogadja, arra jut egy vki, akinek feltunoen hanyingere van a dologtol (ami szive joga, csak frocsogni nem kene). -_- Na mindegy...

Szoval, akkor egy kis ismerteto, a felreertesek eloszlatasara (immar NAGYON sokadszorra, de istenem ^^;; ). (...itt megy a yaoi/yuri eloadasom, amirol vmelyik kesobbi conon akartam beszelni... :( )

1) a lany/lany resz (ez az egyszerubb)
yuri: a yuri a shoujo manga alfaja, ergo semmi koze a hentai mangakban talalhato "hot two girl action" dologhoz. Az eg vilagon SEMMI. Az ferfi fantazialas. A yurit viszont ugyanugy, mint a yaoit, nok irjak noknek, es nem feltetlenul leszbikusok leszbikus noknek - a fo celcsoport a straight lanyok/nok. (Akarmilyen nehez ezt elhinni.) Emellett a yuri (akarcsak a fiu/fiu) regi hagyomanyokra tekint vissza a shoujo manga torteneteben - a mufaj legnagyobb klasszikusai kozul sok tartalmaz ilyen elemeket (*AHEM*LadyOscar*AHEM*). A yurirol alkotott nepszeru elmeletekkel ellentetben a yuriben kifejezetten ritka a szex, altalaban minden megmarad erotikus utalasok teren, mar ha egyaltalan szoba kerul az erotika. Ezt nok irjak, noknek, tehat ennek megfeleloen a hangsuly az erzelmeken es a kapcsolatok elemzesen van. Jellemzo egyebkent, hogy a yurit kevesebb fiu szereti, mint lany - eppen a szex es a fanservice hianya miatt. Es noha teny, hogy a lany&lany kapcsolat univerzalisan elfogadottabb tarsadalmilag (ELMELETBEN!), mint a fiu&fiu kapcsolat, ennek az az oka, hogy a tarsadalmi velemenyeket evezredek ota a ferfiak formaljak, akiknek a lany&lany dolog ertelemszeruen bejon. *shrug* Nem akarok veresszaju feministanak hangzani, de az, hogy "nem vagyok homofob, de fujfuj yaoi, eljen a yuri" enyhen szolva duhito alszentseg.

A shoujo ai, mint fogalom, nem letezik, en legalabbis nem tudok rola. Ertelmet nem latom a letezesenek, tehat tekintsuk nem letezonek. ^^

2) a fiu/fiu resz (most anelkul, hogy belemennek a shoujo manga es a boys' love tortenetebe)
yaoi: a nyugaton elterjedt ertelmeben fiu/fiu stuff - szinten a shoujo manga alfaja, igy SEMMI, DE SEMMI koze nincs a ferfiaknak szant "gay" dolgokhoz. A yaoit is nok irjak, noknek. (Hogy a noket miert erdekli ez a dolog, az kulturantropologusok egyik kedvenc temaja.) Ez nem "gay" cucc, es egyaltalan nem "gay porn", amit egyebkent az is bizonyit, hogy a leghardcore-abb yaoi se sullyed olyan "melyre", mint egy atlag hentai (ami ugye alapvetoen pasiktol pasiknak dolog) - megjegyzem, a meleg ferfiak kozott a yaoi epp ezert nem is nepszeru. A "yaoinak" rengeteg fokozata van, a romantikus "bamulunk egymasra es fogjuk egymas kezet" stilustol az "egymasra nezunk, es mar a szajaban is vagyok" stilusig - nyilvan mindenkinek mashol van a tureshatar, es mindenki meg tudja talalni, hogy meddig tetszik neki a dolog, ha egyaltalan bejon neki.

Tovabba. A "yaoi" (fiu/fiu dolog) nagyon regi hagyomanyokra tekint vissza Japanban (is), es a shoujo manga mufajaban (errol bovebben a "shounen ai" szekcioban), ezert rengeteg egyebkent "artalmatlan" shoujo mangaban/animeben van fiu/fiu "felhang", de elofordul (altalaban poen szintjen) nehany shounen mangaban/animeben is (ld. Saber Marionette, Get Backers). Ezert aki shoujo mangat/animet akar olvasni/nezni, az keszuljon fel erre. :P

shounen ai: egy kihalt allatfaj. A shoujo manga klasszikus korszakanak egyik fontos epitokove volt, es ahogy a yuri is, a shounen ai is jelen van sok klasszikus shoujo mangaban (sot, meginkabb, mint a yuri). Kesobb beleolvadt mas agazatokba, es kialakult a boys' love mufaj, amit nyugaton alt. yaoinak hivnak.

Ennyit a tenyekrol.

A velemenyem: termeszetesen mindenkinek szive joga eldonteni, hogy neki mi tetszik, es mi nem. Viszont nyitottnak lenni sose rossz, akarcsak udvariasnak lenni. Velemenyem szerint a frocsoges ("bloeh, UUUNDORIT a yaoi/yuri, hanyok tole, fuj!") alt. azt jelzi, hogy az illeto a) tajekozatlan a temaban; b) abszolut nem nyitott, nem feltetlenul a "massagra", hanem a dolgokhoz valo mas hozzaallasra; c) mindketto. :P

Szerintem attol, hogy vki kategorikusan elutasitja a yaoi/yuri gondolatat is, meg senki nem lesz ferfiasabb/noiesebb vagy "egeszsegesebb". Sok teljesen "normalis" ferfi/nok nem hany a yaoitol/yuritol, hanem elfogadjak, es nehanyan (neadj'isten!!) meg erdeklodnek is iranta - sot (o, borzalom!!!) onszantukbol meg is neznek egy-egy yaoi/yuri animet vagy mangat. Es lehet, hogy nem tetszett nekik, es lehet, hogy soha tobbe nem neznek ilyesmit, de tudjak, mi az, es elfogadjak a letezeset. Termeszetesen nem kell, hogy mindenki szeresse a yaoit/yurit, de az elfogadasa IMHO igenis fontos, mert ez az anime/manga szerves resze.

Ha nem tetszik, ne nezd, ne olvasd - de tudd, mi az, es fogadd el, hogy letezik, es van kozonsege. Es ha olyasmit nezel, amiben felbukkanhat, akkor arra keszulj fel, es ha a gyomrod is felfordul tole, akkor inkabb ne nezd. Egyszeru.
Yukimura írta:A Yaoi-ban engem nem igazán az action fog meg (ami valljuk be jóval szelídebb mint akármelyik hentaiban), hanem az egész hangulat, és valamiféle meghatározhatatlan finomság, és bennsőség.
Igen, pontosan. Miutan a profi (es japan) yaoi, legyen barmilyen "hardcore", akkor is shoujo manga, ezert ugyanaz ervenyes ra, mint minden shoujo mangara: nagy a hangsuly a hangulaton, az "atmoszferan" (angolbol tukorforditva), a megjelenitesen, a sztori es a hangulat "szinkronizalasan."

Amugy ha a fentiekbol nem lenne egyertelmu, en a magam reszerol kedvelem mind a yaoit, mind a yurit.
Van yaoi és yuri nevű topic is, inkabb irtatok volna oda. Link: viewtopic.php?p=13362#13362
Avatar
Rei-San
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2006.02.06. 19:02
Tartózkodási hely: Othon

Hozzászólás Szerző: Rei-San »

Rage írta:Az ne zavarjon senkit, hogy shoujo-ai, mint olyan, nem is létezik... :p
Nyugaton létezik!
Attól, hogy Japánban nincs ilyen nevű műfaj, csak yuri, még él a köztudatban ennek a szónak a jelentése.

-----
Zelmor: Arra nem gondolsz, hogy a lányoknak nem a kőkemény pornó jön be, hanem a szerelmi szállal átitatott történet?
Avatar
K@e-chan
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 911
Csatlakozott: 2005.01.02. 15:56
Nem:
Tartózkodási hely: United Kingdom
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: K@e-chan »

Rei-San írta: Arra nem gondolsz, hogy a lányoknak nem a kőkemény pornó jön be, hanem a szerelmi szállal átitatott történet?
a kőkemény hentai is jó vmilyen szinten... de igen^^ a nők érző lények és amit szeretnek azok is legyenek hangulatosak! :P (bár én BL [mufurc kedvéért rászoktam... amúgy yaoi...] mániás vagyok... és abban is sok az érzéki dolog ^^ )
Avatar
Rei-San
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2006.02.06. 19:02
Tartózkodási hely: Othon

Hozzászólás Szerző: Rei-San »

Nem tudom engem 2 pasi látvány nem tud fel..gatni, de ha meglátok 2 lányt csokolozni...............ööööö nem mondtam semmit!:)
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 743
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Hikari »

A vita törölve lett, a téma közkívánatra át lett nevezve.
Remélhetőleg mindenki kiélte magát. Jó lenne, ha mostantól mindenki megpróbálna normálisan viselkedni. (Az új tagok új tagokhoz, a régiek meg régiekhez méltóan.)
Avatar
LordLynxx
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 127
Csatlakozott: 2004.05.09. 13:56
Tartózkodási hely: Másutt
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LordLynxx »

Fiu vagyok és még nem olvastam yuri mangát(asszem) :D
Megdobhatnátok pár címmel esetleg..
Utena anime is yuri?? Már régebben is meg akartam nézni de most olvastam hogy yuri.
Szóval prioritást élvez :D
Kép
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Hozzászólás Szerző: paTKany »

Na akkor, hogy legyen valami konkrétum végre a topicban lássuk mi várható az idén a yuri fronton.

Mangák:
1. Lesz egyelőre továbbra is Yurihime magazin, reméljük, hogy a Lililicious fordítja majd.
2. Két hete megjelent a Maria-sama ga Miteru vol.5 lesz majd valamikor a nyáron vol.6. és talán a 7. kötet is befér még ebben az évben.
3. A Kasimasi ~ Girl meets Girl ~ 3. kötete előre láthatólag tavasszal a 4. pedig (ha nem ér véget a sztori a 3-al) év végén várható. A scanlationje folyamatos éppen ma jött ki a 17. fejezet.
4. Strawberry Panic! - a mangából még nem láttam semmit, talán majd ha jön az anime akkor ezt is elkezdi valaki fordítani.

Animék:
1. A Kasimasi anime jelenleg fut az 5. rész van ma adásban Japánban.
2. Strawberry Panic! - áprilisban jön http://www.mediaworks.co.jp/users_s/gs/ ... rry/sp.php
3. Maria-sama ga Miteru 3. szezon OVA - még nincs rá időpont
Kép
Avatar
Rei-San
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2006.02.06. 19:02
Tartózkodási hely: Othon

Hozzászólás Szerző: Rei-San »

Hikari írta:A vita törölve lett, a téma közkívánatra át lett nevezve.
Remélhetőleg mindenki kiélte magát. Jó lenne, ha mostantól mindenki megpróbálna normálisan viselkedni. (Az új tagok új tagokhoz, a régiek meg régiekhez méltóan.)
Sajna tegnap dolgoznom kellet, ezéet nem láttam azokat a válaszokat amelyek törölve lettek!:(
Bár van egy olyan érzésem, hogy kaptam a fejemre rendesen!:)

LordLynxx írta:Fiu vagyok és még nem olvastam yuri mangát(asszem) :D
Megdobhatnátok pár címmel esetleg..
Utena anime is yuri?? Már régebben is meg akartam nézni de most olvastam hogy yuri.
Szóval prioritást élvez :D
Igen, az Utena egy Yuri Anime és csak ajánlani tudom!:)
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Az Utena nem yuri. :roll: Kicsit másról és többről szól annál, hogy omg hot yuri eksön (és ha valaki csak annyit lát benne, az elég szomorú). Van benne yuri is, de baromira nem azon van a hangsúly, és nem arról szól az egész.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
K@e-chan
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 911
Csatlakozott: 2005.01.02. 15:56
Nem:
Tartózkodási hely: United Kingdom
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: K@e-chan »

hát egy biztos hogy nem durva mese... ez egy gyengéd kis történet yuri hintekkel :o vagy ha tévedek mufurc úgy is kijavít :dirr: bár azért más is van benne mint yuri... nem...? :weh: gondolok Touga és az apja esetére....
Avatar
Rei-San
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2006.02.06. 19:02
Tartózkodási hely: Othon

Hozzászólás Szerző: Rei-San »

mufurc írta:Az Utena nem yuri. :roll: Kicsit másról és többről szól annál, hogy omg hot yuri eksön (és ha valaki csak annyit lát benne, az elég szomorú). Van benne yuri is, de baromira nem azon van a hangsúly, és nem arról szól az egész.
Mejik Yuri alapú Animén van csak a Yurin a hangsúly?
Én nem azt mondtam, hogy ez egy Yuri Hentai vagy Ecchi !
Mi lenne ha a javitgatások helyett a témánál maradnánk? :roll:
Avatar
Zelmor
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2003.10.14. 19:04
Tartózkodási hely: Árnyékmagyarország

Hozzászólás Szerző: Zelmor »

Rei-San írta: Mejik Yuri alapú Animén van csak a Yurin a hangsúly?
Amennyire tudom, Maria-sama ga miteru. Melyik ly-vel, yuri kisbetuvel. :-P És igenis a témánál vagyunk.

Tényleg be kéne vezetni hogy 13 éven aluliak ne regisztrálhassanak a fórumra.
Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc »

Yuri = lány x lány kapcsolat. Ha egy animében a "yurin van a hangsúly", az azt jelenti, hogy a kapcsolaton van a hangsúly. Van ilyen, ld. fent. De mangában több és általában jobb.

Az Utena azonban.... az a kamaszkor, a felnőtté válás, a világ és saját magunk megismerésének és megértésének "allegóriája", a nemi szerepek, a klasszikus shoujo hagyományok darabokra szedése és újraértelmezése. Úgy utalni rá, hogy "yuri anime, leszbik vannak benne, fapfapfap" enyhén szólva.... felületes. :/ (És ha valaki csak ezért nézi meg, és csak ennyit fog fel belőle, hát részvétem, talán nézze meg később, kicsit érettebb fejjel.)

Btw,
Rei-San írta:Zelmor: Arra nem gondolsz, hogy a lányoknak nem a kőkemény pornó jön be, hanem a szerelmi szállal átitatott történet?
Huh, erről vkinek értesítenie kéne a hardcore BL rajongóit is. :D
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!
Avatar
Rei-San
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2006.02.06. 19:02
Tartózkodási hely: Othon

Hozzászólás Szerző: Rei-San »

Az Utena azonban.... az a kamaszkor, a felnőtté válás, a világ és saját magunk megismerésének és megértésének "allegóriája", a nemi szerepek, a klasszikus shoujo hagyományok darabokra szedése és újraértelmezése. Úgy utalni rá, hogy "yuri anime, leszbik vannak benne, fapfapfap" enyhén szólva.... felületes. :/ (És ha valaki csak ezért nézi meg, és csak ennyit fog fel belőle, hát részvétem, talán nézze meg később, kicsit érettebb fejjel.)
...................................................................................................

Köszönöm, én is így gondoltam !:)
Avatar
Ignesis
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2005.09.18. 18:14

Hozzászólás Szerző: Ignesis »

Kannaduki no miko
Yami to boushi to hon no tabibito
ezeket láttam és szeretem. :) akárhol nézem a yuri/shojuo-ai topicokat,egy szó sincs róluk...ismeri vki őket?
Ha te fölépítenéd a Világtornyot,előállna egy másik,s lerombolná.Ha te lecsöndesítenéd a meghasonlott népet,jönne egy másik,s föllázítaná.Ha te tüzet támasztanál,ő vizet zúdítana reá.Ha te vizet fakasztanál,ő sivatagba fojtaná.Némaságod túl hallgatná...
Avatar
Yaten
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 175
Csatlakozott: 2003.11.18. 18:03
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Yaten »

Igen, hallottam valami effélét hogy 1:olyan nincs hogy yuri; ha van benne "dolog" az simán hentai. 2: inkább boy's love a másik oldalon mert a yaoi elnevezért kicsit sértőnek találják vagy mi (de ez utóbbiban nem vagyok egész biztos hogy a yaoira mondták-e vagy a shounen-ai-ra... ^^""")
Meg azt is hallottam hogy a yurik lányoknak készültek, ugyanúgy mint a yaoik! Fura de így van ^^"""
Hát, yurit már olvastam állítólag, csak nekem nem jött le hogy az XPPP Szerintem rossz kategóriába tették, ugyanis két testvérpárról,l az ő életükről szólt XPPP Viszont tetszett mert szépen volt megrajzolva meg minden. (ja meg én fordítottam a Boku Ai-t, az egyetlent amit olvastam és tuti hogy yuri! Az tetszett azért mert volt rendes története)


Ja és ezt pártolom: Tényleg be kéne vezetni hogy 13 éven aluliak ne regisztrálhassanak a fórumra.
"A világ sorsa ahogy az életed látod, és az, amit igazságnak hívnak" /Adam Kadamon - Angel Sanctuary/
Avatar
Kaen
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 401
Csatlakozott: 2004.09.02. 14:09
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kaen »

Zelmor írta: Amennyire tudom, Maria-sama ga miteru.
Heh, nekem abból se ez a része jött le. Legalább is az animéből (mangát nem olvastam még :(

Amúgy ennyi erővel (Utena) a Sailor Moon is yuri, nem? ^^"
(Jah és off, de sztem az Utena manga sokkal szebb az animénél :shock: )
"Nem a dolgok lépnek be a tudatba, hanem az a mód, ahogyan hozzájuk viszonyulunk..."
Nietzsche
Avatar
izriot
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2006.01.28. 00:49
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: izriot »

Ignesis írta:Kannaduki no miko
Yami to boushi to hon no tabibito
ezeket láttam és szeretem. :) akárhol nézem a yuri/shojuo-ai topicokat,egy szó sincs róluk...ismeri vki őket?
Kannadzuki no miko-t láttam és igencsak fapfapfap : D~~~~ XD Ajánlom mndenkinek, márcsak a kulos mechák miatt is : )
Marimite nagy kedvenc, viszont a mangája nem tetszett. A rajz imho ronda.
Utena is nagyon bejött, vagy egy hangulata az biztos...
Kashimashiban az nem tetszik, hogy tul sok benne a poén. Vagy legyen humoros, vagy legyen a hangsúly az érzelmi szálakon. A 2 együtt nekem valahogy nem passzol...
Avatar
Acél zsemle
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 33
Csatlakozott: 2006.06.20. 13:01

Hozzászólás Szerző: Acél zsemle »

Én is fiú vagyok még is kedvelem a yurit (shoujo-ai-t ) olvastam már egy pár mangát a műfajban.......................... nekem tetszik :wink: !..............
Rei érdekes az izlésed lány létedre :weh: !

Szerintem tök édes ahogy két lezbi lányka szerelmeskedik :) .
Nagyon tetszik ez a sértegetni tilos dolog.
Bár nemtoom mejik barbár sértegetne titeket ez az oldal tök állat szerintem.
Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 803
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Hozzászólás Szerző: paTKany »

A németek licencelték a Maria-sama ga miteru regényt is és a mangát is.
KépKép

Most sajnálom, hogy nem tudok németül. :(((((((((
Kép
Válasz küldése