×

Regisztráció

Anime: Bannou Bunka Nekomusume

Bannou Bunka Nekomusume © Takada Yuuzou • Studio Fantasia / Animate Film

Bannou Bunka Nekomusume (OVA, 1992)

万能文化猫娘

All Purpose Cultural Cat Girl Nuku Nuku


Hossz: 6 rész
Műfaj: vígjáték, kaland, sci-fi, mecha, seinen

Rendezte: Ishiwata Yoshio, Masuo Shoichi, Misawa Shin
Eredeti mű: Takada Yuuzou
Írta: Takada Yuuzou
Karakter dizájn: Moriyama Yuuji
Zene: Watanabe Jun
Stúdió: Studio Fantasia, Animate Film

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Bannou Bunka Nekomusume © Takada Yuuzou / Studio Fantasia / Animate Film
Egy meglehetősen érdekes életutat bejárt animesorozat a Bannou Bunka Nekomusume, amely 1992-ben egy OVA-ként indult. Ez egy hat részes sorozat, mely egy meglehetősen rövid manga (3 fejezetes) történetét dolgozza fel.

Ryuunosuke egy nyolc év körüli fiú, aki egy szűk sikátorban talál egy kóbor macskát. Megmutatja az apjának, aki megengedi neki, hogy hazavigye. De nincs is idejük gondolkodni a macskatartás problematikáján, ugyanis menekülniük kell a fiú anyja elől. Eleinte a szülők boldog házasok voltak, de a feleség időközben alapított egy haditechnikai vállalatot, ami megijesztette a férjet. Nem is sül el jól a menekülés, a balesetet az apa és fia ugyan megússzák, de a macska súlyosan megsérül. Natsume Kyusaku, az apa egyébként tudós, és látva a fia szomorúságát úgy dönt, hogy megmenti a macska életét. A macska agyát belehelyezi egy robot testébe, így a macska egy android (vagy androbot) testében újjáéled. Így születik meg Natsume Atsuko, vagyis Nuku Nuku, aki robot mivolta ellenére egy hihetetlenül kedves és ártatlan lány, akinek szíve tele van szeretettel.
A hat részes OVA mindegyik epizódja egyedi (epizodikus) történetet dolgoz fel, különböző sztorik által jutunk el a végkifejlethez.

Maga az OVA egy átlagos alkotás, a hat évvel későbbi anime sorozat sokkal jobbra és hangulatosabbra sikeredett. Ennek ellenére érdemes megnézni az OVA-t, hogy lássuk, honnan indult a sorozat története. A ’90-es évek elején viszonylag erős cím volt a Bannou Bunka Nekomusume, az OVA mellett egy hat részes radio dorama CD jelent meg, valamint egy speciális CD is is kiadásra került, amit csak azok kaphattak meg, akik megvették mind a hat CD-t. Ezen extra történet hallható, valamint az előző CD-ken hallható dalok karaoke verziói is helyet kaptak.
A Ranma ½ mellett a Bannou Bunka Nekomusume volt a második anime, mely hozzájárult ahhoz, hogy Hayashibara Megumi országosan ismert lehetett. Sok dalt énekelt az OVA-hoz, és a doramához, ezek a stúdióalbumaira is felkerültek. Külön érdekesség, hogy Nuku Nuku személyisége nagyban hasonlít a Saber Marionette sorozatban Lime karakteréhez, akinek hangját szintén Megumi kölcsönözte.
Írta: supermario4ever
supermario4ever értékelése: 6 (megfelelő)
2017.03.30.
36229 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Bannou Bunka Nekomusume © Takada Yuuzou • Studio Fantasia / Animate Film

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.