×

Regisztráció

Anime: Bleach

Bleach © Kubotite • Studio Pierrot

Bleach (TV, 2004)

ブリーチ

Műfaj: akció, vígjáték, dráma, fantasy, természetfeletti, shounen

Rendezte: Abe Noriyuki
Eredeti mű: Kubotite
Írta: Koshiba Junya, Mizuno Kazunori, Abe Noriyuki
Karakter dizájn: Kudo Masashi
Zene: Sagisu Shiro
Stúdió: Studio Pierrot

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Gekijouban Bleach: Memories of Nobody (movie, 2006)

Értékelések: (251 szavazat, átlag: 8.84, #91) részletek

Bleach © Kubotite / Studio Pierrot
A történet középpontjában Kurosagi Ichigo áll, egy "hétköznapi" 15 éves középiskolás tanuló, akinek az eredeti hajszíne narancssárga, és amióta csak az eszét tudja, látja a szellemeket. Persze ez nem csak az ő egyedüli képessége, a családjában szinte mindenki látja, vagy érzékeli őket. De mindnyájuk közül Ichigo látja és érzékeli őket őket a legtisztábban. Egyedül apja, Isshin nem érzékeli semmilyen formában a szellemeket, ezért hihetlenül irigy is a fiára. Ichigo idősebbik húga, Karin is látja őket, de csak homályosan. És mindezek ellenére mégsem hisz a szellemekben.
A bonyodalom akkor kezdődik, amikor megjelenik egy furcsa szellem, ami kicsit sem hasonlít a hagyományos szellemekre. Ezeket "Hollow"-nak hívják, és ők a gonoszok, akik emberi lelkekkel táplálkoznak, hogy enyhítsék fájdalmukat. Nem elég, hogy itt van ez a rém, de még egy titokzatos "szamuráj lány" is feltűnik Ichigo szobájában még aznap este. A lány egy Shinigami, azaz lélekvadász, igazi neve pedig Kuchiki Rukia. Célja, hogy a Hollow-kat megtisztítsa bűneiktől (azaz a fejüket meg kell semmisíteni), és elküldje őket a Soul Society-be (Lélek Közösség). Ez persze a jámbor szellemekre is igaz, de őket nem kell megtisztítani, nekik csak egy pecsét kell a homlokukra.
Az igazi baj akkor következik be, mikor a nap elején látott Hollow megtámadja Ichigo családját. A harcban Rukia megsebesül, és hogy megmentse Ichigot, átadja neki az ereje felét. Ami persze nem úgy sül el, ahogy kellene. Mert Ichigo tudtán kívül a Shinigami összes erejét elvette, így az nem tud visszatérni a Lélek Közösségbe. Ezek után már mindenki sejtheti a folytatást. Ichigo átvállalja ideiglenesen a Shinigami munkáját, és közben éli tovább a saját életét is.

A Bleach nagy előnye, hogy nagyon vicces, és komoly is tud lenne egyszerre. Én legalábbis a mangán és az animén egyaránt nagyon nagyokat tudtam nevetni, a harc jeleneteknél pedig izgultam egész végig, hogy vajon mi lesz a vége, mert bizony nem mindig egyértelmű. Ezzel azt el is felejthetjük, hogy jön az ellenség, majd főhősünk az utolsó pillanatban mindig győz. Itt bizony Ichigo is sokszor bajban lesz, és csak nagy küzdelmek árán tud majd győzni.
Az animáció a kornak és a mai divatnak teljesen megfelel. Gyors, tiszta, szép és szép színes. A hangokat is csak dícsérni lehet, mert tényleg első osztályúak, akárcsak a zene. Minden ritmus, és dal teljesen illett az animében a helyzethez. A karakterek kidolgozottsága kellően mély, mert minden karakterről minden lényeges dolgot megutudunk az idő előrehaladtával.

Summa-summarum, a Bleach egy nagy esélyekkel induló új sorozat. Mindenki, aki könnyed és vicces, vagy kicsit komolyabb és akciódús szórakozásra vágyik, megtalálhatja benne a számítását. Jómagam csak ajánlani tudom!
Írta: Tryst
Tryst értékelése: 10 (mestermű)
2004.10.30.
38000 olvasás

Ismertető értékelése:
4.25 (jó), 20 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Bleach © Kubotite • Studio Pierrot

Hozzászólások:
Nagyon szuper anime!
#6 | 2013.07.03. | írta: omen
én nagyon imádom végig is néztem és várom a folytatást.:D
#5 | 2012.11.10. | írta: Nikyca
ha nem láttatok legalább 100 részt a Bleachből akkor ne fikázzátok!! -.- az elején még tényleg nem annyira jó de már a 100dik rész után BRUTÁL JÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D A HARC JELENETEK VALAMI FANTASZTIKUS FŐLEG AZ AIZEN VS ICHIGO VAGY AZ ULQUIORRA VS ICHIGO HA EZEKET MÉG NEM LÁTTÁTOK AKKOR NE POFÁZZÁTOK ITT HOGY UNALMAS-.-
#4 | 2012.09.15. | írta: Nikyca
Szerintem unalmas ugy ahogy van.
#3 | 2011.08.19. | írta: Andro
Ha eltekintünk az idegesítő mellék szálaktól akkor mindent visz ...
#2 | 2010.01.24. | írta:
Minden részben véres lesz a kimonóm, de holnapra KIMOSOM!
#1 | 2009.06.05. | írta: sven volfied
Hozzászólás írásához jelentkezz be.