×

Regisztráció

Anime: Akazukin Chacha

Akazukin Chacha © Ayahana Min • Gallop

Akazukin Chacha (TV, 1994)

赤ずきんチャチャ

Lil' Red Riding Hood Cha-Cha / Red Riding Hood Chacha


Hossz: 74 rész
Műfaj: akció, vígjáték, romantikus, iskolai élet, fantasy, kaland, természetfeletti, magical-girl, kawaii, gyerekeknek, shoujo

Rendezte: Tsuji Hatsuki
Eredeti mű: Ayahana Min
Írta: Mitsui Hideki, Toda Hiroshi, Yamaguchi Hiroshi, Takahashi Ryousuke, Yanagawa Shigeru, Yamada Takashi, Konparu Tomoko
Karakter dizájn: Watanabe Hajime
Zene: Tezuka Osamu, Sahashi Toshihiko
Stúdió: Gallop

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Akazukin Chacha (OVA, 1995)

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Akazukin Chacha © Ayahana Min / Gallop
Chacha egy kislány, aki a Mágikus Királyságban, a Mochi Mochi hegy lábánál él egy Seravi nevű mágus védelme alatt, aki mágiára tanítja Chachát. Ám Chacha igencsak ügyetlen, a varázslatai rendszeresen rosszul sülnek el, mindig valami katasztrófát vonva maga után. Legjobb barátja Riiya, egy rettentően erős, de nem túl okos fiú, aki a közeli hegyekben lakik és telihold nélkül is képes fehér farkassá (bár inkább egy fehér kutyának látszik) változni. A csapathoz tartozik még Shiine-chan, Seravi vetélytársának, Dorothy-channak a tanítványa, aki szerelmes Chachába, emiatt Riiyával állandóan vetélkednek egymással. Bár Chacha varázslatai rendszerint csak bajt okoznak, de ha veszély fenyegeti a szeretteit, mégis képes megvédeni őket. Chachának pedig hamarosan nehéz próbákat kell kiállnia, hogy rátaláljon arra a személyre, aki valójában benne lakozik.


Ez egy nagyon aranyos, klasszikus, fantasyba öltött mahou-shoujo anime, amit talán két éve láttam, és nagyon tetszett. Igen, nem egy új darab, ezért sokan idegenkednek tőle, hiszen a ’90-es években készült, de ennek ellenére szerintem remek darab.

A főszereplője egy Chacha nevű kislány, aki leginkább Piroskára hasonlít, hiszen pont olyan piros köpenyt hord, mint Grimmék klasszikus karaktere. És erre utal az Akazukin (Piros köpenyes) jelző is a címben. A fő humort természetesen Chacha félresikerült varázslatai adják, hiszen bár szorgalmas kislány, de nincs sok érzéke a mágiához. Ebben leginkább a Zero no Tsukaima anime Louise-jéhez hasonlít, bár Chacha nem egy tsundere (kívül aranyosnak tűnő, de egyébként erőszakos) karakter. Viszont nagyon jószívű, a barátaiért bármire képes lány, és egy kicsit még naiv is. Észre sem veszi, hogy Riiya és Shiine-chan érte vetekednek, ő mindkettőjüket csak a barátjaként szereti.

Egyébként Riiya és Shiine vetélkedése az anime másik poénforrása, hiszen mindketten szerelmesek a szőke, ügyetlen kislányba, és egyikük sem akar engedni. De nemcsak ők vannak jelen, hiszen ott Marin (egy sellőlány), aki Riiyáért epekedik, Orin, aki egy ninja-család tagja, vagy Rascal-sensei, Chacháék tanára. Mindannyian lökött figurák, mindegyikükben van valami beütés, de mégis szeretnivalóak. Jó, Marine néha egy kicsit nekem már sok volt, őt párszor egy szívlapáttal csapná agyon az ember.

A történet bővelkedik humorban, kalandokban, akcióban, drámában, még egy kis darkosságot is sikerült belecsempészni a történetbe. És persze ott a mágia, meg Chacha különleges ereje, amellyel mindig megvédi a szeretteit. A történet egyébként jórészt epizodikus, a részek lazán függenek össze, mégis érdemes őket sorban nézni, hogy egy egész történetet kapjunk. Persze vannak filler részek is, amelyek nagyon aranyosak, azokat is ajánlom. Bár látszik, hogy az anime sokszor még önmagát sem veszi komolyan, de ez nem is baj.
A grafika a ’90-es évekre jellemző, de egyáltalán nem csúnya, bár tudom, hogy pont a rajzolása miatt sokan kerülni fogják. Pedig nem kéne, én is adtam neki esélyt, és nem bántam meg. Bár az is igaz, hogy én a ’70-es, ’80-as és ’90-es évek animéin nőttem fel, így nekem nem okozott úgymond ”lelki törést” a dolog. A zene is nagyon jó, az openingek kifejezetten fülbemászóak, és az endingekre sem lehet panasz.

Én azt mondom, mindenki adjon neki egy esélyt, mert igaz, hogy inkább humoros anime sok lökött karakterrel, de egy könnyed kikapcsolódást ígér. A klasszikus anime szerelmesei pedig szerintem imádni fogják.
Írta: Andro
Andro értékelése: 10 (mestermű)
2017.07.01.
29257 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Akazukin Chacha © Ayahana Min • Gallop

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.