×

Regisztráció

Anime: 3-gatsu no Lion

3-gatsu no Lion © Umino Chika • Shaft

3-gatsu no Lion (TV, 2016)

3月のライオン

March comes in like a lion


Hossz: 22+22 rész
Műfaj: vígjáték, dráma, hétköznapi, iskolai élet, sport, seinen

Rendezte: Okada Kenjirou, Shinbou Akiyuki
Eredeti mű: Umino Chika
Írta: Shinbou Akiyuki, Tou Fuyashi
Karakter dizájn: Sugiyama Nobuhiro
Zene: Hashimoto Yukari
Stúdió: Shaft

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

3-gatsu no Lion © Umino Chika / Shaft
A sorozat főszereplője Kiriyama Rei, aki bár még csak középiskolás, de már profi shogi játékos. Élete a versenyekre való felkészülésről és a kemény megmérettetésekről szól. Rei tragikus emlékeket őriz szomorú gyerekkorának és mostohacsaládjának köszönhetően, és hamar fel kellett nőnie. Így 17 évesen egyedül él Tokióban. A magány és a versenyek miatt bezárkózott fiú számára egyetlen dolog jelent kedvességet és melegséget a rideg hétköznapokban: a közelben lakó Kawamoto család, vagyis három lánytestvér, a gondoskodó Akari, a Rei-vel közel egyidős, csendes Hinata, és az óvodás Momo, valamint a lányok nagyapja, aki a háttérből támogatja őket.
A sorozatban végigkísérhetjük Rei fejlődését mind a játékban, mind az életben, és kapcsolatát a Kawamoto-lányokkal, valamint további szereplőkkel a Shogi világából.

A 3-gatsu no Lion Umino Chika mangája alapján készült TV sorozat, mely nagyon sikeres lett, ami nem is csoda, hiszen egyszerre egy izgalmas sportanime és egy reális, érzelmekkel teli hétköznapi dráma.
Bár az alap téma a shogi, akinek fogalma sincs a játékról, azt sem kell, hogy elriassza a sorozat témája. Ugyanis a versenyek úgy is nagyon izgalmasak, a sorozat jól átadja a játszmák felszültségét, és hogy ezeknek a játékosoknak az élete a shogi. Egy-egy játszma sokszor kemény mentális megpróbáltatás és küzdelem számukra, és jól átjön a feszültség, ahogy saját korlátaikon próbálnak túllépni.
De közel sem csak a shogi a lényeg, A sorozat igazi varázsa a szereplők jelleme és kapcsolataik, melyek nagyon fontos részét képezik a cselekménynek. A szereplők élőek, tele érzelemmel, realitással, és a sok epizódnak köszönhetően alaposan megismerjük őket. A részek során egy-egy epizódban összefoglalt eseményeket láthatunk életükből, vagy épp több részen átívelő konfliktusokon kísérhetjük végig őket, mindeközben új árnyalatokkal, érzelmekkel gazdagodnak és fejlődnek a szemünk láttára.
A sorozat fő visszatérő motívumai Rei konfliktusokkal és fájdalmas emlékekkel teli gyerekkora, szívmelengető kapcsolata a Kawamoto családdal, és kapcsolata a többi shogi játékossal, akik között riválisok és barátok is akadnak szép számmal, majd a második szezon egy más jellegű problémára, az iskolai kiközösítésre fókuszál.
A sorozatban nem csak a főszereplőkre, de még a nem annyira fontos mellékszereplőkre is jut egy-egy epizód, ami által ők is élővé válnak puszta statiszták helyett.

A 3-gatsu no Lion igazán kedvelhető sorozat, komoly és mély drámai szállal, a Kawamoto lányoknak köszönhetően sok szívmelengető jelenettel, és helyenként mosolyogtató vígjáték elemekkel. A TV sorozat hűen, fejezetről fejezetre követi és eleveníti meg a mangát.
Szerethető, értékes anime, melyre az esztétikus, Umino Chika-féle karakterdizájn és a szép, rajzszerű animáció, a sok helyen szimbolikával átszőtt képi világ teszi fel a koronát.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 10 (mestermű)
2018.07.22.
34878 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

3-gatsu no Lion © Umino Chika • Shaft

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.