×

Regisztráció

Anime: Aika

Aika © Nishijima Katsuhiko • Studio Fantasia

Aika (OVA, 1997)

AIKA

Agent Aika


Hossz: 7 x 30 perc
Műfaj: akció, sci-fi, ecchi, shounen

Rendezte: Nishijima Katsuhiko
Eredeti mű: Nishijima Katsuhiko
Írta: Nishijima Katsuhiko, Kanemaki Kenichi
Karakter dizájn: Yamauchi Noriyasu, Ito Takehiko, Moriyama Yuji
Zene: Kanesake Junichi
Stúdió: Studio Fantasia

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
AIKa R-16: Virgin Mission (OVA, 2007)

Értékelések: (53 szavazat, átlag: 6.77) részletek

Aika © Nishijima Katsuhiko / Studio Fantasia
A globális felmelegedés miatt a Föld nagy részét elöntötte a víz, és a Tokyo Towernek is csak a csúcsa látszik ki a tengerből. Mivel rengeteg fontos és értékes dolog maradt a régi városokban (a víz alatt), ezért sokan az ilyen dolgok felszínre hozalatával próbálnak pénzt keresni. A nagy katasztrófa után 20 évvel, 2030-ban, a főszereplő Aika is egy ilyen cégnél dolgozik. Ő egy titkos katonai projekt produktuma, és ezért rendelkezik 1-2 extra képességgel. Át tud változni, és ilyenkor szinte sebezhetetlen lesz. Mivel nem szeretne kárt okozni az embereknek, elszökött (a későbbi főnöke segítségével) a katonai bázisról és új életet kezdett, normális emberként. Természetesen a sorozatban bőven lesz alkalma használni különleges képességeit.
A sorozat két külön történetből áll, amit csak a pozitív főszereplők kötnek össze, illetve az, hogy mindkettőben megmentik a világot a gonosztól.

Bár szerintem az eddig leírtakból nem derül ki, de ez egy jó kis pörgős akciófilm, amit sok humoros jelenet fűszerez. A grafika kifejezetten jó. A karakterek kidolgozottak és a robbanások, meg más hasonló speciális effektek is nagyon jól sikerültek.
Ami nagyon nem tetszett benne, hogy az egyes részekben azt hiszem nincs egyetlen egy olyan női szereplő (bármilyen lényegtelen is legyen), amelynek ne látnánk a bugyiját (mellesleg megjegyzem, hogy mindkét főgonosznak női hadserege van ;-)). Ezzel az elején még nem volt problémám, de egy idő után ugyancsak zavaróvá vált, s ugye mivel ez egy ecchi, ezért ennél komolyabb nem is történik benne.

Ugyan a sorozat izgalmas és akciódús, de a túlzásba vitt bugyifétis miatt nem ajánlom bárkinek megtekintésre. Aki figyelmen kívül hagyja a sok bugyi-mutogató jelenetet (ha tudja:-)), vagy éppenséggel éppen azt kedveli, az biztosan jól fog szórakozni. A többiek messze kerüljék.

Mivel nem különösen kedvelem az ecchiket (kivétel a Golden Boy) és nem különösebben rajongok a bugyi fétisért sem, ezért kénytelen vagyok lehúzni az osztályozásnál a művet. Csak az előbb említett okból, egyébként simán 9-es lenne a pörgős sztori, a szép grafika meg a sok akció miatt.
Írta: katz
katz értékelése: 8 (nagyon jó)
2004.11.05.
30079 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Aika © Nishijima Katsuhiko • Studio Fantasia

Hozzászólások:
Nem a legjobb, de azért nem is a legrosszabb anime a világon. Én anno németül láttam, és tetszett. Bár nem értem, miért fehér minden lány bugyija. A készítőknek nem volt fantáziájuk? XD
#1 | 2011.08.19. | írta: Andro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.