×

Regisztráció

Anime: Ryuu to Sobakasu no Hime

Ryuu to Sobakasu no Hime (movie, 2021)

竜とそばかすの姫

BELLE

Belle: A sárkány és a szeplős hercegnő

Hossz: 122 perc
Műfaj: dráma, zene, fantasy, kaland, sci-fi

Rendezte: Hosoda Mamoru
Írta: Hosoda Mamoru
Karakter dizájn: Jin Kim
Zene: Iwasaki Taisei
Stúdió: Studio Chizu

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.


Hozzászólások:
Végre megnéztem, és ment is a kedvencek közé. Érzelemdús, megható, olykor nagyon is drámai és komoly témákat felsorakoztató történettel van dolga a nézőnek. Teljesen megértem Suzu érzéseit, mert én is elvesztettem két éve anyukámat, így nagyon azonosulni tudtam az érzéseivel. Plusz ennyi idős koromban én is komoly önbizalomhiányban szenvedtem, nem mertem megmutatni másoknak, mit tudok, mire vagyok képes. Pedig akkoriban még internet sem volt. És igen, én sem jöttem ki olyan jól sosem apukámmal, de ez van.
A történet olyan komoly témákat érint, mint az önbizalomhiány, bullying (mert igen, amit Justinék csinálnak a Sárkánnyal, az egyértelműen bullying), egy családtag elvesztése, a gyász, valamint a gyermekbántalmazás és az ebből fakadó tehetetlen fájdalom. Mert vannak sebek, amik nem látszanak, amiket senki sem lát, de mégis ott vannak. És van, amelyik sosem múlik el.

A két karakterdesign szerintem nagyon szépen kiegészíti egymást, pont úgy jók, ahogy vannak. Így tényleg élesen elválnak a való világban és a U világában zajló események. A dalok gyönyörűek, nagyon jó munkát végeztek velük, Nakamura Kahonak varázslatos hangja van. De mindegyik seiyuu nagyon ott van, kitettek magukért. A Szépség és Szörnyeteg átirat nem zavart, nekem nagyon bejött a változtatások ellenére is. A látvány gyönyörű, a történet tele van érzelemmel, jellemfejlődéssel és kreativitással. A karakterek emberiek, az érzéseik, a problémáik nagyon is valósak és maiak. A végkifejlet ugyan picit kérdőjeles, de én kifejezetten örülök, hogy nincs minden a nézők szájába rágva. Nekem nagyon tetszett, hogy Suzu a végén felvállalta önmagát, volt hozzá bátorsága és ki mert állni önmagaként az emberek elé. Még akkor is, amikor tudta, hogy talán semmit sem ér az egész és minden követője elfordulhat tőle. De megtette, hogy segítsen egy számára fontos emberen, aki legalább akkora sebeket cipelt, mint ő. Pedig a mai világban felvállalni saját magad elég kockázatos. Legyen szó akár a virtuális, akár a való világról. A dal, amit énekelt megható volt, őszinte, szívhez szóló. Szóval, engem meggyőzött, pedig felnőtt vagyok, mégis roppant mód élveztem az egész filmet. Én csak ajánlani tudom mindenkinek.
#2 | 2022.09.19. | írta: GentleRain
Hali!

Nagyon szep a kepi vilaga <3
#1 | 2022.03.21. | írta: anon
Hozzászólás írásához jelentkezz be.