×

Regisztráció

Anime: Majo no Takkyuubin

Majo no Takkyuubin © Studio Ghibli

Majo no Takkyuubin (movie, 1989)

魔女の宅急便

Kiki's Delivery Service

Kiki - A boszorkányfutár

Hossz: 103 perc
Műfaj: hétköznapi, fantasy, természetfeletti

Rendezte: Hayao Miyazaki
Írta: Kadono Eiko
Zene: Hisaishi Joe
Stúdió: Studio Ghibli

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (49 szavazat, átlag: 8.94, #68) részletek

Majo no Takkyuubin © Studio Ghibli
Kiki, a boszorkány kislány 13 éves lesz. Ezzel éretté válik arra, hogy mint minden rendes boszorkány, elhagyja a családját, és egy várost keressen magának, ahol élni és dolgozni fog. Szülei féltő aggodalommal engedik útjára, hiszen ez a világ már nem a régi, barátságos világ, hanem nagyvárosokkal, és siető emberekkel van tele. De Kiki nem ijed meg, hanem elindul a nagy útra. Magával viszi az apja rádióját, az anyja seprűjét, és természetesen az elmaradhatatlan fekete macskáját, Jiji-t.
Így kerül Kiki egy nagy városba, az óceán partján. Csakhogy a fogadtatás meglehetősen hűvös az emberek részéről. Mindenki siet, komoly, és láthatólag senki nem ér rá egy kis boszorkánnyal foglalkozni, aki ráadásul a város közlekedését is felforgatja.
Szerencsére azért léteznek kedves emberek is a városban, ahogy azt Kiki később megtapasztalja. Így a városban marad, és munkához lát, hogy segítsen az embereknek a maga módján. Közben pedig újabb és újabb embereket ismer meg, különféle kalandokba keveredik, és megtanulja megszeretni a várost, és az embereket, és a város is megtanulja szeretni és tisztelni Kikit.

Kiki története egy kedves mese, melyben nincs központi konfliktus, ehelyett a sok apró részlet, a sokféle szereplő az, ami érdekessé, élvezhetővé teszi a filmet, és az élet apró nehézségei, csalódásai, és vidám pillanatai, melyeket az önállósodás küszöbén álló kislány megtapasztal.
A gondosan kidolgozott helyszínek, az emberek, akikkel Kiki találkozik részletgazdag, mozgalmas, reális világot teremtenek, mely a nézőnek is sok élményt, érzelmet nyújt, életkortól függetlenül.

A történet magával ragadó, a szereplők szeretni valóak. Az animáció szintén nagyon szép, a színek élénkek és tiszták, a helyszínek ábrázolása részletes. Aki ismeri és szereti a Ghibli stúdió filmjeit, ebben a filmben sem fog csalódni. Minden Ghibli-varázs megtalálható benne.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2003.07.24.
32634 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Majo no Takkyuubin © Studio Ghibli

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.