×

Regisztráció

Anime: Full Moon wo Sagashite

Full Moon wo Sagashite © Tanemura Arina • Studio DEEN

Full Moon wo Sagashite (TV, 2002)

満月をさがして

Full Moon


Hossz: 52 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, zene, shoujo

Rendezte: Kato Toshiyuki
Eredeti mű: Tanemura Arina
Írta: Yoshimura Genki, Masaki Hiro, Sugiura Mayu, Hirohira Mushi, Nakase Rika, Tamura Ryu
Karakter dizájn: Kudo Yuka
Zene: Shiina KAY-ta, Mutou Yoshiaki
Stúdió: Studio DEEN

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (70 szavazat, átlag: 9.04, #47) részletek

Full Moon wo Sagashite © Tanemura Arina / Studio DEEN
Kouyama Mitsuki 12 éves, és a nagymamájával él. Néhány évvel ezelőtt ígéretet tett egy fiúnak (Eichi-kun), hogy valóra váltja az álmát: énekesnő lesz. Azonban ez lehetetlennek tűnik, ugyanis a kislány torokrákban szenved. Egy napon 2 különös alak jelenik meg Mitsuki szobájában. Két shinigami (olyan lények, akik az emberek lelkét elveszik): Takuto és Meroko, akiktől megtudja, hogy már csak egyetlen éve van hátra... Elhatározza, ezt a kevés időt csakis arra szenteli, hogy valóra váltsa dédelgetett álmát. Rögtön egy meghallgatásra rohan, ám azon 16 éven aluliak nem vehetnek részt. Takuto megsajnálja a lányt, és segít neki - 16 évessé változtatja.
Mitsuki természetesen sikerrel jár, és mire észbe kap, már belecsöppent a hírességek rohanó életébe. Rengeteg akadályba ütközik, állandó titkolózás, váratlan feladatok várnak rá ebben az egy évben. Ezenkívül meg kell találnia szeretett Eichi-kunjét, aki évekkel ezelőtt Amerikába költözött... Takuto és Meroko mindenben támogatják a lányt, és ahogy múlik az idő, egyre bizonytalanabbá válnak feladatukkal kapcsolatban... Megkedvelik áldozatukat... de vajon a sorsot megváltoztathatják? Sikerülhet-e az átírhatatlan végzet elé vágni?

Mindenképpen ajánlom mindenkinek a sorozatot (aki szereti az ilyen stílusú animéket...^^´). Az elején kissé komolytalanul indul, gyerekesnek hat. Azonban minél tovább nézzük, annál jobban magával ragad. Véleményem szerint a legjobb Arina Tanemura-mű, és a kedvenc animém az összes közül. Romantikus, humoros, megható.
Fantasztikus zenéi vannak myco (aki Mitsuki seiyuu-ja) és a The Scanty előadásában.
Írta: Sora
Sora értékelése: 10 (mestermű)
2004.08.30.
56103 olvasás

Ismertető értékelése:
4.22 (jó), 9 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Full Moon wo Sagashite © Tanemura Arina • Studio DEEN

Hozzászólások:
Nekem nagyon tetszett ez az anime!! Igaz már sokkal hamarabb láttam mint mielőtt rátaláltam volna erre az oldalra. Az ismertető pont leírja a történteket. És igen ezt csak ajánlani lehet. A vége szörnyen megható! Mindig amikor megnézem legalább az utolsó részt, elbőgöm magam rajta. Igaz ez csak az én véleményem és az én érzelmi szintem, de szerintem mindenkit nagyon meg tud hatni. Nagyon szeretem ez az animét!!!
#1 | 2014.07.24. | írta: Nanami
Hozzászólás írásához jelentkezz be.