×

Regisztráció

Anime: Vandread

Vandread © Gonzo

Vandread (TV, 2000)

ヴァンドレッド

Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, sci-fi, mecha, shounen

Rendezte: Mori Takeshi
Írta: Mori Takeshi, Takahashi Natsuko
Zene: Iwasaki Yasunori
Stúdió: Gonzo

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (87 szavazat, átlag: 8.80) részletek

Vandread © Gonzo
Valamikor, a távoli jövőben az emberiség jó része két nagyobb civilizációra oszlik majd szét: férfiakra és nőkre. Külön rendszerben élnek, eltérően fejlődnek, háborúznak egymással.

Hibiki - egy férfi - unalmas robotmunkából él, nem számít férfitársai közt valami erősnek vagy ügyesnek, ráadásul törpe termetü (amit nagy szájával igyekszik ellensúlyozni). Ezért nincsenek is barátai, folyton kipécézik a többiek.
Egy nap, hogy bizonyítsa rátermettségét, fellopódzik egy csatahajóra hogy megszerezzen egy előre megjelölt "szuvenírt". Balszerencséjére a hajó vele együtt startol, és harcba keveredik a női flottával. A csata során a nők kerekednek felül, azonban mindkét flotta megsemmisül. A férfi és női csatahajóból - megmagyarázhatatlan fúzió során - új zászóshajó születik: a Nirvana. Hibiki harmadmagával fogságba esik, azonban megjelenik egy új, hatalmas ellenség, aki ellen MINDENKIRE szükség van. Még a férfiakra is! A hím triumvirátus sokat bizonyít, így szép lassan befogadja őket a női legénység...
Hibiki megismerkedik Ditával, egy butus, de igen lelkes - és fülig szerelmes - lánnyal; aki szó szerint elárasztja rajongásával. Amitől nem rajong túlzottan a srác az elején. Szerintem mindenkinek ő lesz a kedvenc karaktere, mert nagyon kawaii!!!
A férfiak nem értenek "nőül" a nők meg "férfiul". Ez elég sok poénos helyzetet szül. Engem zsenge éveimre emlékeztet. 8-)
A sorozatban továbbá megmutatkoznak mindkét nem "hülyeségei".

Kép: A képsorok többsége "kézi", amig a csatajelenetek 3D-s számítógépes grafika. Az Űrcsaták nagyon szépek, szinesek és részletesek. Szépen kiegészítik a filmet, nem zavaró. Jól összeillesztették a két technikát.

Zene: A zene szinti és klasszikus stílusú. Illik a hangulathoz, sőt, megteremti azt. Volt szerencsém mindkét szezon OST-jét megszerezni. Önmagában is élvezhető.

A VANDREAD részben ecchi, ezért az alsó korhatárt 14 évben állapítom meg, egyébként ajánlom mindenkinek!

Jó szórakozást, és mosolyogni!!!
Írta: edric-sama
edric-sama értékelése: 10 (mestermű)
2005.01.25.
37440 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Vandread © Gonzo

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.