×

Regisztráció

Anime: Inuyasha

Inuyasha © Takahashi Rumiko • Sunrise / Kyoto Animation / Yomiuri TV

Inuyasha (TV, 2000)

犬夜叉

Hossz: 167 rész
Műfaj: akció, vígjáték, romantikus, fantasy, kaland, történelmi

Rendezte: Ikeda Masashi, Aoki Yasunao
Eredeti mű: Takahashi Rumiko
Írta: Ota Ai, Endo Akinori, Chiba Katsuhiko, Sumisawa Katsuyuki, Ikeda Masashi, Yamada Takashi, Takahashi Tetsuko
Karakter dizájn: Hishinuma Yoshihito
Zene: Wada Kaoru
Stúdió: Sunrise, Kyoto Animation, Yomiuri TV

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Inuyasha: Kagami no Naka no Mugenjo (movie, 2002)
Inuyasha: Tenka Hadou no Ken (movie, 2003)

Értékelések: (301 szavazat, átlag: 8.51) részletek

Inuyasha © Takahashi Rumiko / Sunrise / Kyoto Animation / Yomiuri TV
Réges-régen egy Kikyo nevű fiatal lány feladata volt egy nagy erejű ékszer, a Shikon no Tama védelmezése. Inuyasha, a féldémon fiú ellopta az ékszert, ám Kikyo egy nyílvesszővel meglőtte Inuyashát, akit a nyílvessző ereje így örökké egy fához bilincselt. Csakhogy Kikyo is halálos sebet kapott, a veszedelmes drágakövet pedig a testével együtt égették el, hogy többé ne ártson a világnak.

Ugrás a jelenbe: Higurashi Kagome 15 éves lány, aki anyjával, nagyapjával, és kisöccsével éli átlagos életét. A család egy régi szentély gondozásáért felelős. Kagome százszor hallotta már a szentély történetét, de nem tulajdonít neki nagy jelentőséget. Egészen addig, míg egy véletlen baleset folytán beleesik a szentély területén lévő ősrégi kútba, ahol egy félelmetes démonnal találkozik. Szerencsére Kagome sérülés nélkül megússza az esést, és kimászik a kútból, csakhogy odakinn már nem a szentély és a ház várja. Mint kiderül, a kút dimenziókapuként működik: Kagome visszakerül a feudális Japánba, egy kis faluba, ahol gonosz démonok leselkednek rá. Ugyanis Kagome Kikyo reinkarnációja, és testében a Shikon no Tama újjászületett. Így a démonok célpontja nem más, mint Kagome.
Kagome, abban bízva, hogy segít neki, kiszabadítja Inuyashát az átok alól, csakhogy Inuyasha is az ékszert akarja megkaparintani. Egy szerencsétlen küzdelem során Kagome véletlenül összetöri az ékszert, ami ezer darabra törik, a darabjai pedig szétszóródnak a világban. Ha csak egyetlen darabja gonosz kezekbe kerül, katasztrófa történik...
Inuyasha és Kagome pedig kénytelenek belátni, hogy csak egyesített erővel tudják felkutatni a darabokat, és legyőzni a démonokat. Később aztán csatlakozik hozzájuk több társ is: Shippo, a kicsi róka-démon, Miroku, a vándorló szerzetes, és Sango, a démonvadász lány.
Inuyashának bátyjával, a teljes démon Sesshoumaru-val is meg kell küzdenie, közben pedig lassan kibontakozik a történet, és a szereplők múltja.

Az Inuyasha egy nagyon hosszú, és nagyon sikeres sorozat, mely sok rajongót szerzett magának világszerte. A sorozat sikerességét a dinamikus, fordulatos történetvezetésnek, és a karaktereknek köszönheti. Az akció, kaland, vígjáték és dráma kiegyensúlyozottan keveredik ebben a hosszú sorozatban, a sok részes akció és kaland animék kedvelőinek kifejezetten ajánlott sorozat.
Írta: Hikari
2005.02.21.
57269 olvasás

Ismertető értékelése:
4.71 (kiváló), 7 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Inuyasha © Takahashi Rumiko • Sunrise / Kyoto Animation / Yomiuri TV

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.