×

Regisztráció

Anime: Mai-HiME

Mai-HiME © Sunrise

Mai-HiME (TV, 2004)

舞-HiME

My-HiME


Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, vígjáték, dráma, shounen

Rendezte: Obara Masakazu
Írta: Yoshino Hiroyuki, Kimura Noboru
Karakter dizájn: Hisayuki Hirokazu
Zene: Kajiura Yuki
Stúdió: Sunrise

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Mai-Otome (TV, 2005)
Mai-Otome Zwei (OVA, 2006)

Értékelések: (119 szavazat, átlag: 9.03, #48) részletek

Mai-HiME © Sunrise
Tokiha Mai és Tokiha Takumi testvérek, szüleiket elvesztették, és mintha ez nem lenne elég, Takumi még súlyos szívbeteg is. Mai minden mellékállásából megspórolt pénzét a testvére jövőbeni szívműtétjére teszi félre, de még ez is kevés, ezért úgy döntenek, hogy eladják házukat is, és egy benntlakásos magániskolában, a Fuuka Gakuenben folytatják iskolai tanulmányaikat. Az anime ott kezdődik, hogy Mai és Takumi egy kompon utaznak azon sziget felé, amelyen az iskola is található. A fedélzeten állva Takumi észrevesz egy vízben úszó testet. Miután kihúzzák a vízből, kiderül, hogy az illető egy fiatal lány, aki egy hatalmas kardot szorongat a kezében. Az alélt lány karján különös dolgot lát meg Mai, a lány karján ugyanolyan anyajegy van, mint neki az egyik mellén. Ekkor még Mai nem tulajdonít nagy jelentőséget a dolognak, de hamarosan felbukkan egy újabb lány (Kuga Natsuki) akinek az a célja, hogy megakadályozza azt, hogy a vízből kimentett lány (Minagi Mikoto) és a hozzá hasonlóak összegyűljenek a Fuuka Gakuenben.
Mai rövidesen egy Natsuki és Mikoto közötti összecsapás közepén találja magát, ahol közvetlen közelről tanúja lehet annak, hogy mivel is jár az, hogy valaki a HiME erő birtokában van. És nem csak tanúja, mert aki azzal az anyajeggyel született amivel ő is, az birtokában van ennek az erőnek.
A további részekből gyorsan kiderül, hogy Natsuki súlyosan elkésett a tervével, mert Mai és Mikoto az utolsó kettő HiME, aki a szigetre érkezik, a többiek már rég ott vannak...

Mit is jelent HiME-nak lenni? Nos, minden HiME rendelkezik egy speciális fegyverrel, amit "element"-nek hívnak, és mindegyikük meg tud idézni egy segítő lényt, akiket "child"-nak neveznek. 12 HiME van összesen, de potenciális "child" több, ezért a HiME-ok első dolga a HiME nélkül maradt child-ok eltakarítása, akiknek a neve (meglepő módon) "orphan". Legalábbis a történet így indul, de igazából sokkal, de sokkal mélyebb dologról van szó, és sokkal több forog kockán, mint pár elfajzott lény levadászása.

Minden HiME lát egy lilás-pirosas fényű csillagot a hold mellett, ez a HiME csillag, amely egyre közeledik a földhöz, hogy katasztrófákat hozzon rá. A HiME-oknak részt kell venniük az ún. "HiME-fesztivál"-ban, hogy egy kiválasztott közülük (aki ebben az eseményben "elképesztő erejű" hatalomhoz jut) megakadályozza a csillag által okozott katasztrófákat újabb 300 évre. (A HiME-fesztivál 300 évenként ismétlődik.)


A My-HiME három jól elkülöníthető eseménysorozatra bomlik.
A történet első harmada az orphan-ok elleni harccal tellik, megismerjük a szereplőket, kapunk a múltjukból és jelenükből olyan történetmozaikokat, amelyek a későbbi cselekedeteik megértéshez sokban segítenek.
A sorozat középső harmadában felbukkan egy titkos világhatalmi törekvésekkel megáldott földalatti szervezet, a SEARSS. Vezetőjük a HiME-fesztivált akarja felhasználni saját céljaikra, ezért mesterségesen létrehoz egy 13. (fake-)HiME-ot és őhozzá egy redkívűli pusztító képességű child-ot, hogy az ő teremtménye legyen a kiválasztott. A SEARSS elenni látvanyos akciókkal teli harcok mellett természetesen itt is további részleteket tudunk meg a szereplőkről, és történik néhány fontos egyéb esemény is, ami a végső eseményfolyamban történtekre behatással van.
A sztori harmadik harmada pedig maga a fesztivál, ami igazából egyáltalán nem népünnepély. A klasszikus drámákból megszokott, egy látszólag könnyen megoldható szituációból indul, de a résztvevői a lehető legrosszabb módon fognak neki a megoldásának. Ezzel olyan spirált indítanak el, ami egyre komolyabb és tragikusabb események láncolatához vezet.
Látszólag minden az ezeket az eseményeket, és az egész HiME-fesztivált háttérből mozgató Kokuyou no Kimi (Obszidián Úr) tervei szerint halad...

A My-HiME nem eredeti ötlet, sokat merít a germán, a keresztény és természetesen a japán mondavilágból, felhasznál rengeteg jól ismert klisét, de mindezt a készítői úgy rakták össze, hogy a végtermék egy nagyon izgalmas, és szórakoztató történetté álljon össze. A sorozat akció, dráma és vígjáték optimális elegye, ha kell, szórakoztatóan humoros vagy látványos akciókkal teli, de ugyanakkor szívbemarkolóan drámai is tud lenni egyszerre. Mindhárom műfaj kedvelőinek érdemes megnézni, meg fogják találni benne a számításukat.
Írta: paTKany
paTKany értékelése: 10 (mestermű)
2005.04.02.
36858 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Mai-HiME © Sunrise

Hozzászólások:
Khm, a műfaji besoroláshoz nyugodtan oda lehetne írni az "ecchi-t" is... :D
#1 | 2011.02.14. | írta: primessor
Hozzászólás írásához jelentkezz be.