×

Regisztráció

Anime: Onegai Twins

Onegai Twins © Genco / Bandai Entertainment

Onegai Twins (TV, 2003)

おねがい☆ツインズ

Please Twins


Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, shounen

Rendezte: Yasunori Ide
Írta: Yosuke Kuroda
Karakter dizájn: Hiroaki Gohda
Zene: Kazuya Takase
Stúdió: Genco, Bandai Entertainment

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Onegai Teacher (TV, 2002)

Értékelések: (76 szavazat, átlag: 8.68) részletek

Onegai Twins © Genco / Bandai Entertainment
Gondolom, sokan ismerik az Onegai Teacher-t. Nos ez az anime nem a folytatása az előzőnek, hanem egy külön történet, ami a Teacher után 2 évvel bonyolódik le. A régi szereplők is előbukkannak a részek során s konkrét szerepük is lesz a sztori végigmenetelében. A hely szinte ugyanaz. A főhősök is abba a suliba fognak járni, ahol az Onegai Teacherből ismert Mizuho Sensei tanít.

Történetünk kezdete egy programozó fiúról szól, aki épp frissen költözött be abba a házba, ahol kiskorában lakott. Egyetlen emléke az a kép, ami kiskorában készült. Egy lánnyal van egy kismedencében, s mögöttük a ház, ahol jelenleg lakik. Mindössze ennyi maradt meg benne, mivel nem a saját szülei nevelték fel.
A fiú, Maiku élné mindennapjait, ám pár nappal a beköltözés után egy furcsa lány kopogtat be hozzá, akivel még aznap találkozott, és minden várakozás nélkül bejelenti, hogy ő bizony testvére Maikunak! A fent említett mondatát igazolni látszik, hogy neki is megvan az a kép, ami Maikunek s ráadásul a szemszínűk is ugyanaz!
A lány arra kéri Maikut, hogy hadd maradjon nála, s lakjanak együtt, végül is testvérek, nem lehet gond belőle. Cserébe, hogy ott maradhat, a lány segít neki elvégezni a házimunkát. A kemény külső mögött érző szív lakozik, ezért Maiku megengedi, hogy Miina egy darabig vele legyen.
Maiku meglepetésére másnap este szintén bekopogtat egy lány ugyanazzal az érvel mint Miina. Maiku először nem hisz neki, de miután kiderül, hogy Karennek is van egy ugyanolyan képe, mint Maikunek s Miinanak s ráadásul ugyanolyan szemszíne van, mint az előző kettőnek, beengedik a lányt.
Furcsa helyzet alakul ki hármójuk között. A két lány közül az egyik mindenképpen Maiku testvére s Maiku nem hagyhatja magára egyiket sem. Nincs mit tenni, Maiku megengedi a két lánynak, hogy vele maradjanak, amíg ki nem derül az igazság.

S így indul el kicsiny történetünk erről a szerelmi háromszögről. Ugyanis, természetesen, a lányok beleesnek Maikuba (s szövetséget kötnek egymással. :D) , s Maiku is kezdi megkedvelni a két lányt. Ám amíg nem biztos, hogy ki a testvér s ki nem addig nem mer kezdeményezni egyik fél sem. (a lányok szövegsége meg is tiltja ezt. :D)
Ebből adódik az a rengeteg poén, ami az anime során felvonul. Maiku az egyik kínos helyzetből esik a másikba s nem mindig sikerül neki kimagyarázni magát. :P A romantikus szál gyönyörűen bontakozik ki s a többi szereplőt sem hanyagolják el. Maga az anime nem rugaszkodik el annyira a valóságtól mind elődje, az Onegai Teacher. Megmarad a "földi" gondok s élet között.
A grafika s a hangok nagyon szépek. Nekem főleg az Intro zenéje tetszett. A karakterjellemek jól ki vannak dolgozva. Mindenkinek megvannak a maga saját céljai, s érzelmei a másik iránt.

Ez egy olyan anime, ami kihagyhatatlan mindazok számára, akik szeretik a drámát, a romantikát s a folyamatos humorzáport. Akik nem szeretik ezt a stílust, azok is tekintsenek bele, mert mindenképpen megéri legalább egyszer megnézni eme mesterművet.
Írta: Nilu
Nilu értékelése: 10 (mestermű)
2005.05.19.
37021 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Onegai Twins © Genco / Bandai Entertainment

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.