×

Regisztráció

Anime: Chrno Crusade

Chrno Crusade © Moriyama Daisuke • Gonzo

Chrno Crusade (TV, 2003)

クロノクルセイド

Hossz: 24 rész
Műfaj: akció, vígjáték, dráma, shounen

Rendezte: Kou Yuu
Eredeti mű: Moriyama Daisuke
Írta: Kanbe Hiroyuki, Kou Yuu
Karakter dizájn: Kuroda Kazuya
Zene: Nanase Hikaru, Uematsu Noriyasu, Kajiura Yuki
Stúdió: Gonzo

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (162 szavazat, átlag: 8.87, #87) részletek

Chrno Crusade © Moriyama Daisuke / Gonzo
1920-as években járunk a háború után, Amerikában. A maffiák működése éppolyan természetes jelenség, mint a démonok megjelenése. Rosette nővér és partnere, Chrno eme démonok kiirtásával foglalkoznak a Magdolna rend neve alatt. Különböző helyekre utazgatva végzik nem éppen mindennapi munkájukat. Egy nap Rosette egy különleges küldetést kap, miszerint járjon utána egy valószínűleg démonimádó gazdag amerikai férfinek.
A férfi saját hotelében - a küldetés közben - találkoznak egy Azmaria nevű lánnyal, akit adoptált a férfi, nem véletlenül. A lánynak speciális képessége van: Énekével közelebb tud kerülni Istenhez, s így fölhasználni Isten erejének egy kis darabkáját. Ricardo - így hívják a férfit, - egy különös oknál fogva folyamatosan hajtja a lányt, hogy minél előbb "fölébredjen" benne az ereje.
Egy baleset folytán a lány erejének valódi mivolta feltárul. Képes meggyógyítani embereket és mint később kiderül, a lány egyike az Apostoloknak. Az Apostolok Isten hírnökei, s mindegyiknek van saját képessége. A Ricardo ügy lezárása után Azmaria védelmének érdekében ő is csatlakozik a rendhez. Ugyanis egy Aion nevezetű démon, akit furcsamód Rosette és Chrno is ismer valahonnan, elkezdi megkeresni és begyűjteni az Apostolokat.
Így telnek-múlnak napok s küldetések, míg egy nap elvetődik egy apró információ morzsa Rosette öccséről. Rosette valódi célja ugyanis az, hogy megtalálja az öccsét, aki szintén Apostol, de az ismeretlen szándékú gonosz démon, Aion magával vitte s erőt adott neki. Méghozzá Chrno erejét. Aion volt az, aki letörte Chrno szarvait még évszázadokkal ezelőtt. Ugyanis Chrno nem ember, hanem szintén egy démon, akit Rosette s Joshua - Rosette öccse - találtak meg egy eldugott katakombában még gyermekkorukban.
Egy múltbéli esemény során annak érdekében, hogy Rosette életben maradjon, Chrno "szövetséget" kötött a lánnyal, s eme szövetség bizonyítékaként egy furcsa órát adott Rosette-nek. Chrno igazi alakját akkor veszi föl, amikor Rosette megnyitja az "elzárást" az órán. Mivel Chrnonak már nincsen szarva (a démonok onnan merítik erejüket, s ha az nincsen nekik, akkor rövidesen meghalnak vagy csak sima emberként élnek) ezért erejét Rosette lelkéből meríti. Ez tömören annyit jelent, hogy Rosette élete megrövidül minden egyes használatkor (valószínűleg nem fogja megélni a 30-at számításai szerint). De amíg nem alakul át, addig nincs veszélyben.
S így indul el Rosette története, melyben rengeteg akció, és némi humor is található.

A grafikája az animének nagyon szép. Minden egyes karakter nagyon szépen meg van rajzolva. A hangok s zenék is nagyon jók, nem találtam semmi kifogásolhatót bennük.
A karakterek jellemei nagyon szépen ki vannak dolgozva. A mindig másokra gondoló Azmaria, a kemény külsejű, ámde lágy belsőt takaró Stella, a perverz feltaláló, aki a magdolna rend kolostorában dolgozik, Chrno, Rosette, Joshua, Aion, mind nagyon szépen kifejtett karakterek.

Ajánlom mindazoknak ezt az animét, akik nem irtóznak az akciótól és egy kis humortól. Nem szabad senkinek sem kihagyni!
Írta: Nilu
2005.06.01.
28213 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 11 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Chrno Crusade © Moriyama Daisuke • Gonzo

Hozzászólások:
A vége az szomorú, komolyabb rajongó el is sírja magát... :(
#2 | 2009.03.23. | írta: Tami-chan
Annyit még hozzátennék ,hogy a történet kezdetben a vidámabb arcát mutatja de szép lassan válik borusabb történetté.(A befejezést tekintve is.)
#1 | 2009.03.15. | írta: Drowned Carcass
Hozzászólás írásához jelentkezz be.