×

Regisztráció

Anime: Blue Gender

Blue Gender © Takahashi Ryousuke • AIC / TBS

Blue Gender (TV, 1999)

ブルージェンダー

Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, romantikus, kaland, sci-fi, mecha, felnőtteknek, seinen

Rendezte: Abe Masashi
Eredeti mű: Takahashi Ryousuke
Írta: Hasegawa Katsumi
Karakter dizájn: Watanabe Koji
Zene: Haishima Kuniaki
Stúdió: AIC, TBS

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (193 szavazat, átlag: 7.36) részletek

Blue Gender © Takahashi Ryousuke / AIC / TBS
Yuji Kaido egy hétköznapi srác, aki élvezi az életet, mint bárki más. Miért is ne tenné... De titokzatos betegséget diagnosztizáltak nála, amiről még az orvosok is csak annyit tudnak, hogy van, ellenszer meg nincs. Azt mondják, van megoldás: hibernálják a srácot, amíg ki nem fejlesztik az ellenszert. Állítólag 1-2 év, és megtörténik a nagy áttörés! Állítólag. Yuji nem biztos a dolgában, de barátja bátorítására végül részt vesz az Alvó Programban.
Rövidke 15-20 év után arra ébred (bár ne tette volna!), hogy a világ, amit eddig ismert, elpusztult, és teljesen kifordult magából: az ember kiűzetett a Földről a világűrbe, az új csúcsragadozó, a BLUE által. A teherautó, csuklósbusz, kamion méretű, féreg-, vagy rovarszerű lények az emberiség természetes ellenségei! Mindenhol ott vannak, és nincs jobb dolguk, mint váratlanul a semmiből feltűnni, és aprítani-terrorizálni az emberiséget. Már majdnem eledel lesz Yujiból is, mikor a semmiből feltűnik az őrangyala, egy mechát irányító pilótanő formájában!
Az "őrangyalról" - Marlen Angelről - kiderül, hogy oszlopos tagja annak a rohamosztagnak, amelynek feladata megszerezni és kimenteni a "mintákat", avagy az "alvókat" - illetve már csak Yujit - a Földi pokolból. Azonban a megmentő rohambrigád minden kapcsolata megszakadt a Második Föld űrbáziskomplexummal. Azaz a Földön ragadtak. A veszteségek pedig egyre elviselhetetlenebbek, egyre nehezebb a túlélésért folytatott harc.
Miért pont Yuji, és az "alvók" olyan fontosak Marlenék számára, hogy értük még magukat is képesek feládozni, ugyanakkor nyugodtan áttaposnak más földi emberen? És ha túlélik az egészet, mi lesz a "csomag" sorsa?

A Blue Gender leginkább a Csillagközi Invázióra (Starship Troopers) és a Gunparade March-ra hasonlít, a Hollywood-i citromdíjas mozival ellentétben a rovarok irtása mellett rejtőzik néhány fontos gondolat az emberi természetről, a világban, és a "nagy körforgásban" elfoglalt helyéről. Kis beleéléssel a karakterek bőrében érezhetjük magunkat, és keressük magunk is a megoldásokat. Oly valóságosak a karakterek, akárcsak a helyzetek, amikbe keverednek.

A történet az elején egy, később több szálon fut, tele fordulatokkal, gubancokkal (hőseink "egyszerű" életet élnek :). Ezt néhol sikamlós jelenetekkel fűszerezve, az életszerűség fokozásaképp. Az alkotók nem spóroltak se idővel, se pénzzel. Ami meg is látszik a grafikán: szép is, és sok fantáziát látok a megvalósításokban. A háttérzene pedig kifejezetten jó hatásfokozó ezköz :)

Ezt az animét elsősorban Mecha és Sci-fi rajongóknak - kiemelten a Csillagközi Invázió fanoknak - ajánlom. A néhol hentai fűszerezés miatt 16 éven aluliaknak nem ajánlom ezt az animét!
Írta: Edric-sama
Edric-sama értékelése: 10 (mestermű)
2005.06.29.
29461 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Blue Gender © Takahashi Ryousuke • AIC / TBS

Hozzászólások:
Szerintem is nagyon jó az első rész. Egyébként a fasiszta megjelenés és a TV propaganda a film közben Paul Verhoeven ötlete volt, aki az extrák között elismerte talán azért ilyen brutális a filmje mert 6 évesen élte meg azt, hogy a szövetségesek ripityára bombázták a várost ahol lakott.
#3 | 2010.01.22. | írta: Ridley44Lev
"Blue Gender leginkább a Csillagközi Invázióra (Starship Troopers) és a Gunparade March-ra hasonlít, a Hollywood-i citromdíjas mozival ellentétben..."
A Csillagközi Invázió mint citromdíjas film? A második és harmadik rész valóban gyenge volt, de az első film egyáltalán nem volt rossz (rottentomatoeson is 60%, ami nem olyan rossz). Gondolom nem vetted észre a társadalomkiritikát meg még sok apró dolgot a filmben. A Blue Gender mondanivalója semmivel sem több mint a Csillagközi Invázióé..
Ha szerinted citromdíjas film, hát eléggé ferdeszemmel tekintek ezután az ismertetőidre...
#2 | 2010.01.21. | írta: Krumplicukor
Remek sorozat nekem nagyon tetszett :).
#1 | 2009.01.25. | írta: Drowned Carcass
Hozzászólás írásához jelentkezz be.