×

Regisztráció

Anime: Juuni Kokki

Juuni Kokki © Ono Fuyumi • Studio Pierrot

Juuni Kokki (TV, 2002)

十二国記

The Twelve Kingdoms


Hossz: 45 rész
Műfaj: fantasy, kaland

Rendezte: Kobayashi Tsuneo
Eredeti mű: Ono Fuyumi
Írta: Aikawa Shou
Karakter dizájn: Tanaka Hiroto, Kusumoto Yuko
Zene: Ryo Kunihiko
Stúdió: Studio Pierrot

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (50 szavazat, átlag: 9.12, #33) részletek

Juuni Kokki © Ono Fuyumi / Studio Pierrot
Yoko egy átlagos lány, aki az iskolában osztályelső, bár nem sok barátja van. De ez nem csoda, hiszen egyfolytában megjátssza magát. Szeretne mindenkinek megfelelni, legfőképp a szüleinek és a tanárainak, így álarcok mögé bújik. Persze erről ő mit sem sejt, még azt sem veszi észre, hogy mennyire magányos valójában.
Egy nap azonban furcsa dolog történik, egy férfi jelenik meg az osztályteremben. Magas, hosszú szőke haj, szomorú tekintet... Hirtelen Yoko elé térdel, és megkéri őt, hogy fogadja el szolgálatait. Yoko nem ért semmit, mégis elfogadja... Ekkor hirtelen betörnek a terem ablakai, és egy hihetetlenül nagy sas jelenik meg az égen, aki nem másért jött, mint Yoko-ért. A férfi, aki Keiki névre hallgat persze mindent megtesz, hogy megvédje a lányt. S később elmondja, hogy ő egy Kirin, aki egy másik világból érkezett, a 12 királyság Kei nevű országából.
Az események peregnek, s Yoko nemsokára a 12 királyságban találja magát, ahol gyűlölik őt, és teljesen egyedül marad. Rengeteg szenvedésen megy keresztül, többször elárulják azok, akiket barátnak hitt, és segítik azok, akiket ellök magától útja során. Végül egy barátságosabb országba téved, ahol a király örömmel segít neki. Amikor viszont Yoko elmeséli a történetét a legelejétől, a király meghökken azon a kis apróságon, hogy Keiki letérdelt előtte, hiszen ez azt jelenti, hogy Yoko a kiválasztott uralkodója Kei-nek. Innentől fogva kisebb háború törik ki, hiszen Kei trónján jelenleg egy hamis uralkodó ül, és fogva tartja Keiki-t egy bűbájjal.
Ez csak egy a Twelve Kingdoms történetei közül, hiszen ez az anime nem csak egy emberről szól, és nem csak egy történtet mesél el. A néző lassan megismeri az országok közötti kapcsolatot, és megérti, hogyan működik ez a különös világ. Nekem a legjobban az a rész tetszik, mikor fény derül a kirinek létezésének értelmére. Az egész lényük magával ragadó, és van bennük valami fennséges kisugárzás. Egyébként a kirinek valódi formája egy egyszarvú paci :) A vér szagától, látványától is rosszul lesznek, ha pedig érintkeznek vele egyszerűen elájulnak...

A képek gyönyörűek. Elejétől a végig csillogó szemekkel ültem a képernyő előtt és katarzis szerű élménnyel töltött el minden egyes apró varázslat, vagy akár a kirinek átváltozása.
A történet során rengeteg a drámai elem, nem egyszer bőgtem végig részeket, vagy a szomorúságtól, vagy a meghatódottságtól. Sokat nevetni rajta nem lehet, bár nem mondom, hogy nincsenek benne vicces részek, de végülis nem erre alapoztak.
A legmélyebb mondanivalója szerintem legtöbbször az, hogy vajon az ember hány álarcot képes magára venni, hogy tökéletes "imidzset" formáljon magáról. Aztán ott van még a "bajban ismerszik meg az igaz barát" hosszadalmas kifejtése is :)

Ez az anime Fantasy a szó legszorosabb értelmében. Egy világról szól, ami tökéletesen a mágiára és csodákra épül... amolyan gyűrűk ura japán megfelelője, és akkor mondhatom, hogy a kirinek pedig Tolkien elfjei ;)
Ezt az animét a fantasy rajongóknak látniuk kell!
Írta: Shana
Shana értékelése: 8 (nagyon jó)
2005.07.04.
38591 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Juuni Kokki © Ono Fuyumi • Studio Pierrot

Hozzászólások:
Gyönyörű, magával ragadó anime, amit vétek kihagyni. Csak kár, hogy sosem lett befejezve. A vége lóg a levegőben, ami a legnagyobb hiba ennél az animénél.
#1 | 2022.07.12. | írta: GentleRain
Hozzászólás írásához jelentkezz be.