×

Regisztráció

Anime: Kore ga Watashi no Goshujin-sama

Kore ga Watashi no Goshujin-sama © Tsubaki Asu / Mattsuu • GAINAX

Kore ga Watashi no Goshujin-sama (TV, 2005)

これが私の御主人様

He is My Master


Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, ecchi, shounen

Rendezte: Saeki Shouji
Eredeti mű: Tsubaki Asu, Mattsuu
Írta: Hanada Jukki, Yoguchi Natsue, Saeki Shouji, Aoshima Takashi
Karakter dizájn: Takamura Kazuhiro
Zene: Nagaoka Seikou
Stúdió: GAINAX

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (59 szavazat, átlag: 7.92) részletek

Kore ga Watashi no Goshujin-sama © Tsubaki Asu / Mattsuu / GAINAX
Sawatari Izumi (14) és Sawatari Mitsuki (13) lánytestvérek. Elszöktek otthonról, és kétségbeesetten munkát és szállást keresnek. Persze kiskorúakat senki nem akar alkalmazni. Amikor már majdnem feladnák a keresést, egy hatalmas kastély mégnagyobb kertjének a kapuján meglátnak egy hirdetést. A kastély tulaja benntlakó szobalányokat keres.
A lányok belépnek a kertkapun, és elindulnak a kerti sétányon, hogy megkeressék a ház urát. De még mielőtt elérnének a kastélyig, Mitsuki megáll megcsodálni a díszhalakat a kerti tóban. Mitsuki lába egy kicsit megcsúszik a tóparton, de nővére a segítségére siet, aminek az lesz az eredménye, hogy Mitsuki visszanyeri az egyensúlyát, Izumi meg arccal előre a tóba zuhan. Nincs mit tenni, Izuminak le kell cserélni a vizes ruháit. Mivel semmi mozgást nem észlelnek a kastély körül, így Izumi a ruhacserének jóformán a bejárati ajtó előtt áll neki. Mit tesznek a véletlenek, Nakabayashi Yoshitaka (14), aki a kastély lakója, felfigyelt a csobbanásra és éppen ekkor lép ki az ajtón. Sajnos nincs elég ideje kiélvezni a gyönyörű látványt (Izumit alsóneműben), mert Izumi az első keze ügyébe kerülő tárggyal lesújt, és követeli, hogy beszélhessen a ház urával. Sajnálatos módon a ház ura az, akire az imént lesújtott...
Yoshitaka szülei balesetben meghaltak, és akkora vagyont hagytak rá, amekkorát ha akarna, sem tudna szétszórni. Yoshitaka nem búslakodik különösebben szülei halála miatt, hanem kiélvezi a helyzetet. Hogy hogyan is, azt Izuminak bőven lesz része megtapasztalni, mert Yoshitaka személyleírása szerint egy "ロリコンで制服マニアで隠し撮りマニアのギャルゲーマニア" (lolikon egyenruhafetisiszta lányokattitokbanfotózó valaki akihentaijátékokatjátszik, magyarul 14 évesen egy velejéig romlott perverz otaku. :)
Izumi ugyan tiltakozik, hogy egy ilyen hentai alaknál vállaljanak munkát, mitöbb: lakjanak vele egy fedél alatt, de a szökésük oka megakadályozza ebben. A Sawatari lányok szökésének oka pedig nem más, mint Pochi, Mitsuki háziállatként tartott aligátora. Pochi kedvenc szórakozása letépni a ruhát Izumiról, vagyis az aligátor is perverz. Csak annyi a különbség Pochi és Yoshitaka perverzitása között, hogy Pochi azért még közben figyel a lányokra is. Például, ha egy szexi lány bajba jut, akkor Pochi megmentené és kihasználná a helyzetet, Yoshitaka meg szimplán csak visszaélne a helyzettel. Visszatérve arra, hogy miért is kell Izumiéknak elvállani a szobalánymunkát: Pochi, amikor először meglátja szobalányruhában Izumit, muszájnak érzi, hogy letépje róla. Persze Izumi nem hagyja magát, így ketten Pochival olyan ámokfutást rendeznek a házban, aminek a helyreállítási költségeivel a sarokba tudja szorítani Yoshitaka Izumit.
Yoshitakának persze az sem elég, hogy a kastélyban kiszolgálják őt, arra is rákényszeríti a lányokat, hogy abba az iskolába járjanak, ahova ő. Ugyanebbe az iskolába jár a csendes, szerény lány, Kurauchi Anna (14) is. Csendes és szerény, egészen Izumi érkezéséig. Izumi kicsit félreérthető viselkedése Yoshitakával és vele szemben viszont ráébreszti Anna-chant, hogy ő bizony a lányokat (vagyis Izumit) szereti. Anna-chan számára innen nincs megállás a lejtőn, azt hazudja a szüleinek, hogy beáll apácának egy kolostorba, de ehelyett elszegődik ő is szobalánynak Yoshitakához, hogy imádott Izumija közelében lehessen. De senki ne úgy képzelje el Anna-chant, mint az átlag animeszereplő tinédzserkori akogare-ben szenvedő álmodozó leánykát. Anna-chanra is hatással van a hely szelleme, vagyis az utolsó porcikájáig leszbikus és perverz lesz ő is.
Ennyiből talán már látható, hogy Izuminak igazán kijut a jóból. Három olyan valakivel kénytelen egy fedél alatt élni, akik mind rajta próbálnak élvezkedni. Joggal vetődik fel a kérdés, hogy mit csinál közben Mitsuki? Természetesen még több bajba sodorja a nővérét. :)
Mitsuki külsőre a legártatlanabb, legaranyosabb kislánynak tűnik ugyan, de igazából különleges érzéke van a furcsa dolgok kitalálásához és véghezvitléhez. Ezek a furcsa dolgok általában valamilyen vetélkedőszerűségbe, próbák kiállásába torkollnak, amiknek az egyik elszenvedő fele általában Izumi. De mindez még mindig nem elég, a további felbukkanó mellékszereplők többségének is van valami saját különbejáratú perverziója, hogy Izumi, mint az egyetlen elvben normális szereplő egy pillanatra se érezze kényelemben magát.

A He is My Master szituációs vígjáték, senki ne várjon tőle mélyreható történetet. viszont készüljön fel a nyilvánvalóan vicces helyzetek mellett a képsorokba és a szövegbe rejtett további poénok garmadájára. A manga két alkotója Mattsu és Tsubaki Asu bebizonyította, hogy az erotikus humor területén is lehet színvonalasat alkotni, és ezt a munkát vitte kis módosításokkal tovább a GAINAX az animébe is, elhelyezve benne a saját különbejáratú poénjait. Az éles szemű anime rajongók az összes korábbi GAINAX munkára fedezhetnek fel valamilyen utalást ebben az animében.

Azok kivételével, akiket zavar a szereplők lehető legfiatalabbra szabott életkora, mindenki másnak ajánlom megtekintésre ezt az animét, mert egyszerűen zseniális a humora, és nem csak a százszor látott mindenki által jól ismert klisékkel operál. Továbbá a jól ismertek egy részét is új dimenzióba helyezi azzal, hogy nem a háremanimékből megszokott lúzersrác fajta a főszereplő, aki csak véletlenül kerül ecchi helyzetbe. Yoshitaka az ilyet direkt csinálja.

Végezetül egy ajánlott zenemű a He is My Master még "mélyebb" élvezetéhez: Metallica - Master of Puppets. Mitsuki-chan is ezt hallgatja. :)
Írta: paTKany
paTKany értékelése: 9 (kitűnő)
2005.07.05.
31249 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kore ga Watashi no Goshujin-sama © Tsubaki Asu / Mattsuu • GAINAX

Hozzászólások:
Megmondom őszintén, meglep, hogy valakinek tetszik ez az anime. Én visszataszítónak és undorítónak tartottam. Legalábbis legkevésbé sem az ízlésvilágom. Ez is olyan anime, amit a zenéje miatt néztem végig, és úgy érzem, hogy mint Okui Masami rajongó, illik megnézni. Az opening, TRUST ugyanis kifejezetten jó dal tőle, és annak is örültem, hogy a 10. rész végén hallható volt a hangja. De ezzel nálam ki is merült a pozitívumok listája. Nagyjából 3 pontot ér az anime az én 10-es skálámon.
#1 | 2017.05.21. | írta: supermario4ever
Hozzászólás írásához jelentkezz be.