×

Regisztráció

Anime: Blame!

Blame! © Tsutomu Nihei

Blame! (ONA, 2003)

Blame! Ver. 0.11: Salvaged Disc by Cibo


Hossz: 6+1 x 5 perc
Műfaj: akció, sci-fi

Rendezte: Shintaro Inokawa
Eredeti mű: Tsutomu Nihei
Karakter dizájn: Akio Watanabe, Nobuaki Nagano
Zene: Hiroyuki Onogawa

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (21 szavazat, átlag: 8.05) részletek

Blame! © Tsutomu Nihei
Nehéz erről az animéről írni. A történetet igazán csak az értheti meg, aki a mangát is elolvasta, megértette, de azért megpróbálom felvázolni.
A "világ" egy több ezer szintes, kusza, hatalmas, ritkán lakott építmény (megastruktúra), melyet kiborgok (szilíciumlények) és emberek laknak. Ebben a világban vándorol Killy, egy emberfeletti képességekkel és egy hatalmas tűzerővel rendelkező fegyverrel "megáldott" fiú.
Killy bizonyos Net-Terminál génekkel rendelkező, torzulatlan DNS-ű embereket keres, hogy az ilyen emberek csatlakozhassanak a Netszférára. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a Megastruktúra a "hardver", a Netszféra meg az "operációs rendszer", és mivel jelenleg Net-Terminál gének hiányában senki nem tud hozzáférni a Netszférához, ezért a megastruktúra irányíthatatlanul halad a káosz felé.

További szereplő még Cibo, a lány, aki segít Killynek a keresésben. Valójában ez az anime Cibo lementett emlékeit mutatja be.
Sajnos nekem ez az anime csalódás volt, annak ellenére, hogy nagy Blame! és Nihei Tsutomu rajongó vagyok, mert nem szűrődik át a hangulata annak a magárahagyott, üres, lepusztult világnak, amit a mangában Nihei Tsutomu olyan jól megteremtett.
A kivitelezésről annyit, hogy a zenét kimagaslónak tartom, nagyon eltalálták, a grafika pedig nagyon szép, egyes jeleneteknél pedig a kontrasztos színek igen látványosak.
Összességében ez egy jó anime, mindössze a klasszikus hangulat hiánya miatt nem tetszett. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a sci-fit, de erősen ajánlott a manga ismerete is. Korhatárt nem igazán tudnék mondani, talán 16 évben állapítanám meg.
Írta: redfoxx
redfoxx értékelése: 6 (megfelelő)
2005.07.19.
31634 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Blame! © Tsutomu Nihei

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.