×

Regisztráció

Anime: Interlude

Interlude © Toei Animation

Interlude (OVA, 2004)

インタールード

Hossz: 3 x 40 perc
Műfaj: akció, sci-fi, horror, pszichológiai

Rendezte: Nagamine Tatsuya
Írta: Sonozaki Toru, Omode Akemi
Zene: Kameyama Koichiro
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (21 szavazat, átlag: 8.62) részletek

Interlude © Toei Animation
Az Interlude című háromrészes OVA egy népszerű japán videojáték alapján készült ötletes töténettel rendelkező sci-fi anime, mely kevéssé ismert az animék között.
Kezdetben megismerünk egy fiatal, középiskolás fiút, akinek érdekes módon végig nem tudjuk meg a nevét. Átlagos, vidám iskolás életét éli osztálytársaival, és legjobb gyerekkori (lány)barátjával, a mindig jókedvű, bolondos Tama-chan-nal. De a fiúnak néha furcsa álmai (emlékképei?) vannak, olyan élményekre emlékszik, melyeket életében nem élt át, olyan helyekre, ahol életében még nem járt. Eközben a városban, ahol barátaival lakik, félelmetes pletykák terjengenek arról, hogy az emberek árnyékai önálló életre kelnek. A fiú megpróbálja elfogadni a különös látomásokat pusztán rossz álomként, vagy érzéki csalódásként. De egyre erősebben érzi, hogy az őt körülvevő világ valahogy nem valódi. Amikor végre elhatározza, hogy végére jár a dolognak, és átlépi az emlékei és a valóság közti határt, egy üres világban találja magát, ahonnan minden ember eltűnt. Csak egyetlen lány él ebben a világban, Watsuji Aya. Aya-n kívül mindenki eltűnt, ő pedig éli tovább az életét egyedül.
Ahogy később kiderül, minden különös dolog egyetlen kísérletre, a Pandora Project-re vezethető vissza. A terv, melynek keretei között az emberek emlékekbe zárva élhetik tovább az életüket, mindezt egy kislány, Mutsuki önfeláldozása által. Kiderül-e, hogy kicsoda Aya, miért létezik több világ, és egyáltalán mi a Pandora Project célja?

Az Interlude sci-fi és egy kevés romantika keveréke, melynek erőssége mindenképpen a történet, és a grafika. Az anime témája érdekes, a realitás, az ember által tapasztalt világ valódiságát kérdőjelezi meg, és ehhez a "minden csak illúzió" - már több más filmben és animében felhasznált, de még mindig érdekes - motívumot használja központi szálként, csak egy kicsit más megközelítésben, mint ahogy azt eddig láthattuk.
Az animáció nagyon jó minőségű, és tetszettek a manapság oly ritkán akalmazott, pedig érdekes hangulatot teremtő szokatlan kamerabeállítások. Igazán fantáziadús képekkel, jelenetekkel van tele az anime.

Sajnos az Interlude esetén meg kell említenem egy nagy negatívumot, ami igen erősen lehúzza nálam az anime megítélését, ez pedig a teljesen oda nem illő fanservice jelenetek, méghozzá a legolcsóbb, vígjátékkal kevert (jajj, beszorult a fejem a melleid közé) fajtából. Ezek még az első részben csak-csak elmentek, és szerencsére összességében nem sok volt belőlük, a vége felé pedig szinte semennyi, mégis, egyáltalán nem illettek az animébe.
Kisebb negatívumként említeném még, hogy az anime története helyenként egy kicsit kusza és nehezen érthető, illetve egyes karaktereket és jeleneteket a végignézés után sem tudtam hová rakni. Érdemes a részek elején hallható monológokat - melyek egyben intróként is szolgálnak - másodszor is meghallgatni, azok is nagyban segítik a történet megértését.

Összességében az Interlude negatívumai ellenére is meglepően érdekes darab, és bár nem tartozik a legkiemelkedőbb animék közé, a rejtélyes, ötletes történettel rendelkező, kissé elvont sci-fik rajongóinak érdemes megpróbálkozni vele.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 6 (megfelelő)
2005.08.03.
28511 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Interlude © Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.