×

Regisztráció

Anime: Wolf's Rain

Wolf's Rain © BONES

Wolf's Rain (TV, 2003)

ウルフズ・レイン

Hossz: 26 rész
Műfaj: dráma, fantasy, kaland, sci-fi

Rendezte: Okamura Tensai
Írta: Nobumoto Keiko
Karakter dizájn: Kawamoto Toshihiro
Zene: Kanno Yoko
Stúdió: BONES

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (172 szavazat, átlag: 8.99, #60) részletek

Wolf's Rain © BONES
A távoli jövőben járunk. Mielőtt ennek a mondatnak a hatására bárki azt hinné, hogy a science fiction filmekből ismert világ tárul a szemünk elé, nagyon téved. Jégkorszakszerű állapotok uralkodnak, s leginkább lepusztult városokkal, és nyomorral találkozhat az ember. A városban élő emberek nem is sejtik: farkasok járnak köztük! Kiba, a farkas egy virágillatot követve érkezik a városba. Túléléséhez szükséges, hogy emberi formát öltsön, hiszen a kihaltnak hitt farkasok megjelenése csak félelmet kelt az emberekben. Egy cél lebeg a szeme előtt: a paradicsomot megtalálni! Létezik ugyanis egy legenda, miszerint a farkasok fogják a világ végén - ami egyre inkább közeledik - megtalálni a paradicsomot, azt a helyet, ahol nincs többé nyomor, s ahol a farkasok uralkodnak. A városban három társa is akad: Tsume, Toboe és Hige. Ahogy általában lenni szokott, nagyban különböznek egymástól: van köztük vad, találékony, félős és olyan, aki kezdetben nem is igen hisz a paradicsom létezésében, de ettől függetlenül csak sikerül összekovácsolódniuk. Barátokat és ellenségeket is sikerül útjuk során szerezniük. Találkoznak Chezaval, a viráglánnyal, aki képes lehet arra, hogy megnyissa a paradicsom kapuját; nyomukban van egy megrögzött farkasvadász a kutyájával, hogy bosszút álljon a farkasokon; olyan, aki vissza szeretné szerezni Chezat; és olyan, aki Chezat felhasználva szeretne eljutni a paradicsomba...

A történet több szálon fut, ezek a szálak azonban folyamatosan össze-összetalálkoznak. Számos titokra, rejtélyre derül fény a film nézése közben, mindenféle részletesebb leírás erős spoilernek minősülne. A műfajt nehéz behatározni, van benne kaland-akció, de engem például a nyomasztó hatása fogott meg.

A grafika és a zene nagyon szép, mondjuk azzal nem tudok megbarátkozni, hogy Toboe mindenhogy kinéz, csak farkasnak nem :). A gyönyörű opening és ending sokak kedvencévé vált. A japán kultúra hatása nem igazán mutatható ki a filmben, az énekelt dalok többsége is más nyelven szólal meg.

Az értékelésnél nagyon nehéz dolgom van. A történet számomra hol nagyon jó volt, hol pedig unalmasabb. A film pozitívuma az alaptörténet, a zene, a jóképű farkasok :), az egyedi jellemek-sorsok bemutatása. Viszont nem igazán tetszett az a 4 rész a sorozat közepén, amik szinte megismétlik azt, mi történt korábban... A főszereplő jelleme számomra idegesítő (de ez persze megítélés kérdése). Továbbá szerintem túlságosan is körbe van rajongva a viráglány. A történet legvége még számomra nem tiszta, úgyhogy ezt az értékelésemből kihagytam. Mindenkinek ajánlom a sorozat megtekintését, aki szereti a komolyabb alkotásokat.
Írta: Ayanami
Ayanami értékelése: 8 (nagyon jó)
2005.08.05.
55717 olvasás

Ismertető értékelése:
4.50 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Wolf's Rain © BONES

Hozzászólások:
Az egyik legkidolgozottabb anime, amivel valaha dolgom volt. Nem bántam meg, hogy megnéztem, és bár a vége nekem is picit homály, de maga az anime egy csoda! Ezek után mondja valaki, hogy minden anime gyerekes.
#2 | 2017.07.29. | írta: Andro
Szerintem inkább a műlt jelenik meg, és a végén egy új világ születik, mint a miénk vagy pont az.
#1 | 2009.08.31. | írta: Wayne Gace
Hozzászólás írásához jelentkezz be.