×

Regisztráció

Anime: Area 88

Area 88 © Shintani Kaoru • Group TAC / View Works / Animax / avex mode / Media Factory

Area 88 (TV, 2004)

エリア88

Hossz: 12 rész
Műfaj: akció, dráma, háború

Rendezte: Imagake Isamu
Eredeti mű: Shintani Kaoru
Írta: Ohnogi Hiroshi
Karakter dizájn: Koujina Hiroshi
Zene: Miyake Kazunori
Stúdió: Group TAC, View Works, Animax, avex mode, Media Factory

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (16 szavazat, átlag: 7.25) részletek

Area 88 © Shintani Kaoru / Group TAC / View Works / Animax / avex mode / Media Factory
Az Area 88 TV változat a '85-ös OVA mai újrafeldolgozása. Egy nem létező ország soha nem létezett konfliktusába repít el minket valahol a Közel-Keleten. Hogy "repít", azt szó szerint kell érteni, mert a történet pilótákról és a repülőikről szól. Egy idegenlégió szerű zsoldos csapat akciódús mindennapjaiba tekinthetünk bele.

A főszereplő Kazama Shin, akit valamikori legjobb barátja vert át és juttattott a hadszintérre. A teljes szolgálat három év, a szökés pedig súlyos következményeket vonna maga után. Hogy Shin idő előtt felbonthassa a szerződést, a kilőtt célpontok után kapott pénzt felhasználva össze kell gyűjtenie másfélmillió dollárt, csak így juthat haza menyasszonyához. Ebbe az állóvízbe kavar bele a bázisra érkező fotós, Shinjou Makoto, akinek már a puszta jelenléte is borzolja a pilóták kedélyeit. A Shin baráti körébe tartozó csapat áll még az amerikai Micky Simonból, a fiatal fiú Kim Abából valamint a sorozatban később megjelenő Kitori ból (aki igen népszerű a bázison, lévén nő).

Mivel a bázis legénysége elég vegyes, a repülőik is sokfélék. Ma is létező repülőket használnak, amiket szép és részletes, ugyanakkor a rajzba jól beleolvadó számítógépes animáció jelenít meg. Könnyűszerrel felismerhetőek olyan híres típusok mint mondjuk a Harrier, az F-14 Tomcat vagy a klasszikus F-4 Phantom. Nem igazán derült ki, hogy ez utóbbit miért tették bele, mivel ma már öreg gépnek számít. A légicsaták realisztikusan animáltak, látható a hajtómű fényes csóvája, a forró levegő remegése, forduláskor az éles felületeken keletkező kondenzcsík, valamint jó nagy robbanások. Többször viszont eltúlzottak a pilóta vagy a gép képességei, ez fokozottan igaz a főszereplőre.

Végeredményben egy akció sorozatról van szó, amit igen igényesen állítottak össze a készítők. Szép grafika és animáció, ötletesen kitalált csaták, az akcióhoz illeszkedő pörgős zene. Bár nem biztos hogy mindenkinek tetszik a szinti dob és a hegedű együtt. Mindezt szinesítik drámai elemek és egy-egy betekintés a szereplők múltjába, érzelmeikbe és vivódásukba, de túl komoly jellemábrázolást és jellemfejlődést nem szabad elvárni. Amit az alkotók bevállaltak, azt tökéletesen vitték véghez, panaszra nem lehet senkinek oka. Aki kicsit is szereti a repülőgépeket, az biztosan nem fog csalódni az Area 88-ban. Az értékelésem azért lett mégis viszonylag alacsony, mivel nem az akció a kedvenc műfajom.
Írta: Althego
Althego értékelése: 7 (jó)
2005.10.02.
28431 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Area 88 © Shintani Kaoru • Group TAC / View Works / Animax / avex mode / Media Factory

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.