×

Regisztráció

Anime: Marmalade Boy

Marmalade Boy © Wataru Yoshizumi • Toei Animation

Marmalade Boy (TV, 1994)

ママレード ボーイ

Hossz: 76 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, shoujo

Rendezte: Yabe Akinori
Eredeti mű: Wataru Yoshizumi
Karakter dizájn: Umagoe Yoshihiko
Zene: Oku Keiichi
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (26 szavazat, átlag: 8.08) részletek

Marmalade Boy © Wataru Yoshizumi / Toei Animation
Koishikawa Miki tipikus középiskolás lány. Kissé gyerekes, tele van energiával, szeret teniszezni, és az iskolai barátnőivel sétálni, vásárolni. Azonban Miki kissé ütődött szülőkkel van megáldva. Ugyanis a szülők egy Hawaii utazás után boldogan újságolják egyetlen lányuknak, hogy el fognak válni. Ráadásul ennek az oka, hogy az utazás alatt megismerkedtek egy másik kedves, de szintén ütődött házaspárral: Matsuuráékkal, majd kölcsönösen beleszerettek a másik pár tagjaiba. Vagyis nemcsak hogy elválnak, de párt cserélnek egy másik házaspárral, és újraházasodnak! De "semmi baj nincs", mert ők még mindig családtagként szeretik egymást, ezért aztán a két család egy közös házba fog költözni, hogy Miki továbbra is együtt lehessen a szüleivel. A másik párnak is van gyereke: egy Mikivel egyidős, hihetetlenül jóképű fiú, Matsuura Yuu.
Miki persze szóhoz sem jut, először teljes erejéből tiltakozik, de aztán látva szülei boldogságát, és azt, hogy Yuu közel sem csinál ebből ekkora ügyet, valahogy elfogadja ezt a furcsa családot, és a különös helyzetet. Ráadásul szépen lassan rájön, hogy érez valamit Yuu iránt, hogy elbűvöli a fiú nyers, de mégis kedves, törődő stílusa. És úgy tűnik, vonzódásuk kölcsönös. Kapcsolatuk boldogan indul, de közel sem zökkenőmentesen. Szüleik előtt titokban akarják tartani a dolgot, ráadásul mindketten elég ügyetlenek: Miki túl félénk és féltékeny, Yuu pedig meglehetősen zárkózott, nem nyílik meg eléggé Miki felé. A dolgokat csak még jobban bonyolítja Miki osztálytársa és addigi legjobb fiúbarátja, Suou Ginta szerelmi vallomása, majd megjelenik a szép Suzuki Arimi is, Yuu volt barátnője. És ott van Suzu-chan, a csodaszép gyerekmodell, aki naiv makacssággal próbálja elválasztani egymástól Mikit és Yuut. Miki tehát komoly választás elé kerül, és ráadásul több vetélytársa is akad.
A történet fő szála - Miki és Yuu kapcsolata - mellett egyéb mellékszálak teszik izgalmassá a sorozatot, mint például Miki legjobb barátnője, Akizuki Meiko titkolt szerelme.
Főhőseinkre sok próbatétel vár, szerelmi sokszögekbe bonyolódnak, és sok apró akadály áll az útjukba. Egymásra találnak-e végül?

A Marmalade Boy tipikus, klasszikus shoujo anime sorozat, több egymást keresztező szerelmi szállal, sok szimpatikus karakterrel, és heves érzelmekkel. A történet, bár könnyen követhető, sok váratlan fordulatot tartogat a néző számára.
A sorozat erőssége a sok különböző szereplő. Mindegyikük hétköznapi középiskolás, különböző jellemmel, és saját (többnyire szerelmi) problémáikkal. A 76 rész alatt mindegyikük megismerésére és megkedvelésére jut elég idő.
Yuu külsőre hűvös, zárkózott, de persze sejthető, hogy van egy kedves oldala is, ám valamiért rejtegeti az érzelmeit. Miki pedig az érzelmeit leplezni nem tudó, ösztönösen őszinte, jókedvű és érzékeny típus, akivel könnyen együtt lehet érezni, akiért lehet aggódni. A történet központi cselekménye az ő karakterfejlődésük, mely során megtanulják, milyen felnőni, és felnőtt kapcsolatban élni.

A külcsínyt tekintve a Marmalade Boy animációja egyáltalán nem kiemelkedő, meglehetősen sok visszatekintést, vagyis újrahasznosított jelenetet is láthatunk. Ám a karakterdizájn aranyos, és jól illik a történethez, valamint igen jól visszaadja Yoshizumi Wataru mangájának megjelenését.

Mivel a TV sorozat a mangával párhuzamosan futott, és annál gyorsabb ütemben készült, ezért véget ért volna a manga befejezése előtt. Ezért aztán az először 52 részesre tervezett TV sorozatot kibővítették 76 részesre, és egy olyan történetszálat raktak bele, ami sok néző szerint nem volt épp szerencsés választás: a történetet kihelyezték Amerikába, ezzel persze mégjobban megbonyolítva a szerelmi szálakat. A sorozat utolsó harmadát, és a kissé elkapkodott befejezést ezért sokan negatívumként tartják számon (Ez az én értékelésemet is lehúzta egy kicsit). A manga befejezése összeszedettebb, reálisabb.

Az utolsó harmad negatívumai ellenére a Marmalade Boy vidám pillanataival, és szélsőségesen érzelemdús drámai jeleneteivel elejétől a végéig izgalmas, könnyed szórakozást nyújt azoknak, akik szeretik a helyenként vígjátékkal körített romantikus shoujo animéket.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2005.10.23.
56079 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Marmalade Boy © Wataru Yoshizumi • Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.