×

Regisztráció

Anime: Twin Signal

Twin Signal © TV Tokyo / Tokyo Kids

Twin Signal (OVA, 1995)

ツインシグナル

Hossz: 3 x 30 perc
Műfaj: akció, vígjáték

Rendezte: Sogabe Takashi
Írta: Sui Eiji
Karakter dizájn: Sasaki Toshiko
Zene: Suzuki Takeshi
Stúdió: TV Tokyo, Tokyo Kids

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (7 szavazat, átlag: 6.14) részletek

Twin Signal © TV Tokyo / Tokyo Kids
Sachi Oshimizu mangájának OVA-változata az első néhány fejezetét dolgozza fel. Ez persze roppant kevés lesz, de azért sok más OVA-val ellentétben értelmes, lezárt történetet kapunk.

A történet ha eredetinek nem is nevezhető, de kedvesen bájos: Dr. Otoi robotszakértő unokájának ajánlja fel, hogy megválassza éppen készülő emberszabású robotja (ő lenne Signal) leendő személyiségét, amit forradalmian új MIRA (átalakulást lehetővé tevő) rendszerrel szerelt fel. Nobuhiko egy nagy testvért kér magának. Aztán eltüsszenti magát. Az eredmény: egy pózoló, akcióhősködő bishonen harcirobot, aki tüsszentésre chibi-alakba változik...
A történet igazából nem lényeges, de kábé az alábbi: Dr. Otoi riválisa (ő a hivatásos főgonosz) ellopatja a MIRA-rendszer adatait, plusz elraboltatja és rájuk uszítja Pulse-t, Signal egy korábbi prototípusát. Nobuhiko, Dr. Otoi és Chris, Dr. Otoi ifjú női asszisztense rengeteg csetlés-botlás között próbálnak dűlőre jutni vele, de a robot, amit Chris épít a célra, csak több bajt okoz, de Signal megállítja, és persze Pulse is megjavul.

Nincs halál, nincs vér, a rosszfiúk is inkább viccesek, mint gonoszak. Nincs különösebb történeti mélység, szimplák a poénok, az animáció is kissé megkopott, de kövezzetek meg! mégis élveztem nagyon. Külön plusz az igen remek angol szinkron, valamint a klassz záródal. Adjuk oda a kisöcsénknek, ha be akarjuk mutatni az animének, biztosan imádni fogja.
Írta: Vree
Vree értékelése: 7 (jó)
2005.12.06.
25147 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Twin Signal © TV Tokyo / Tokyo Kids

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.