×

Regisztráció

Anime: Rurouni Kenshin

Rurouni Kenshin © Furuhashi Kazuhiro • Fuji TV / SPE Visual Works

Rurouni Kenshin (TV, 1996)

るろうに剣心

Hossz: 95 rész
Műfaj: akció, vígjáték, dráma, kaland, történelmi

Rendezte: Furuhashi Kazuhiro
Írta: Furuhashi Kazuhiro
Karakter dizájn: Muroi Fumie, Hamasu Hideki
Zene: Asakura Noriyuki
Stúdió: Fuji TV, SPE Visual Works

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Rurouni Kenshin: Tsuioku Hen (OVA, 1999)

Értékelések: (59 szavazat, átlag: 8.63) részletek

Rurouni Kenshin © Furuhashi Kazuhiro / Fuji TV / SPE Visual Works
A 19. századi japán forradalom legrettegettebb szamurája a Hitokiri Battousai, a forradalom legnagyobb támogatója volt, ezrek haltak meg kardja által. A vérontásba belefáradt szamuráj a forradalom után végleg leteszi a katanáját és a Battousai nevet. Felveszi a Sakabatou-t (egy fordított pengéjű kardot) és a Himura Kenshin nevet, hogy vándorként segítsen a rászorulókon azzal az erővel, mely egykor a halált hozta a forradalom ellenségeinek, így vezekelve az általa kioltott életekért. Tíz év telik el az új korban, a Meiji-ben, és a Hitokiri Battousai neve ismét rettegést vált ki az emberekből: két hónapja több gyilkosságot is az ő számlájára írnak Tokióban. Kamiya Kaoru, egy dojo fiatal vezetője a rettegett harcos nyomába ered, mert az bemocskolta nevét azzal, hogy a dojo tanítványának vallja magát. Tokio utcáin egy fura fazonra lesz figyelmes: vörös haj, kereszt alakú sebhely az arcán és katana van az oldalán.

A Rurouni Kenshin "A kardos anime". A mozgás (ameddig a realitás határain belül marad) reális és részletes, a kardok és fegyverek igaziak, bár a képességeiket tekintve néha túloznak, de ez nem zavaró. A grafika az első néhány epizódban átlagos, de a történet haladtával és komolyodásával egyre kidolgozottabb lesz, az akciójelenetek lélegzetelállítóak lesznek. A hangok és a zene végig nagyszerű, és érdemes a japán szinkront választani. A karakterdesign a '96-os animékre jellemző kerek arc, hegyes áll, nagy szemek. A sorozat erőssége a karakterek. Érdekes és összetett jellemük, hátterük és motivációjuk van, fejlődésük látványos és reális keretek között marad, könnyű megszeretni őket. A sztori történelmi jellege miatt ajánlott ezt a sorozatot egy minimális (japán) történelmi ismeret mellett megtekinteni.

A 95 részes sorozat 3 fő részre bomlik. A vándorló szamuráj története lassan indul be, ahogy megismerjük a karaktereket, és nem idegenek tőle a végletesen humoros jelenetek. A "hét szörnye"-szerű epizódoknak szerencsére hamar vége, a Kiótói legenda a sorozat legerősebb része. Érdekes, végig gyors történet, kiváló mellékszereplők, ellenségek, emlékezetes csaták. A sorozat egyik hibája, hogy nem ott van vége, ahol a történetnek. A Meiji meséi egy több sztorira bontott egész évadnyi filler epizód, néhány kevésbé kidolgozott altörténettel de kellemes tempóban és ismét sok humorral.

A sorozathoz több Movie és OVA is készült, ezek közül a Rurouni Kenshin: Reminiscence, mely a sorozat előzményeit meséli el fokozottan ajánlott.

A Rurouni Kenshin egy nagyon élvezetes anime, a kiváló karaktereken és az érdekes történeten semmit nem ront a lassan tíz éves grafika. Ajánlom a kardozós műfaj kedvelőinek, annak, aki egy jó sztorira vagy a jó szereplőkre bukik, első animének, és általában minden 12 év felettinek a nem kevés véres jelenet és komolyabb hangvételű történet miatt.
Írta: zdanee
zdanee értékelése: 9 (kitűnő)
2005.12.19.
36423 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Rurouni Kenshin © Furuhashi Kazuhiro • Fuji TV / SPE Visual Works

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.