×

Regisztráció

Anime: Futari wa Pretty Cure

Futari wa Pretty Cure © Toei Animation / Bandai / TV Asahi

Futari wa Pretty Cure (TV, 2004)

ふたりはプリキュア

Pretty Cure


Hossz: 49 rész
Műfaj: vígjáték, magical-girl, shoujo

Rendezte: Nishio Daisuke
Írta: Kawasaki Ryo, Habara Daisuke, Shimizu Higashi, Narita Yoshimi, Kageyama Yumi
Karakter dizájn: Inagami Akira
Zene: Sato Naoki
Stúdió: Toei Animation, Bandai, TV Asahi

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (13 szavazat, átlag: 7.08) részletek

Futari wa Pretty Cure © Toei Animation / Bandai / TV Asahi
Nagisa Misumi és Honoka Yukishiro két teljesen különböző lány. A sportos Nagisa inkább a lányok körében közkedvelt példakép, míg az okos Honoka a fiúk kedvence. Mindketten ugyanabba az iskolába járnak, mégsem ismerik egymást, csak hírből. Ám egy napon minden megváltozik. Egy csillaghullásos éjszakán Nagisát fejbevágja egy "hullócsillag". Ugyanezen a napon pedig Honoka kap egy rejtélyes csomagot. A hullócsillag épp úgy mint a csomag valójában két kis élőlényt rejt magában. Ők Meppuru (Mepple) és Mippuru (Mipple), akik a fény kertjéből menekültek ide a földre - vagyis ahogy ők nevezik a szivárvány kertjébe - a sötétség térhódítása elől. Most, hogy a sötétség erői még attól sem riadnak vissza, hogy kövessék őket a földre és elvegyék az általuk őrzött prizma kristályokat, Nagisa és Honoka feladatává válik, hogy megvédjék őket. Hála kis segítőiknek, Meppurunak és Mippurunak, a lányok átváltozhatnak a varázslatos Pretty Cure-rá. Így az újdonsült erőikkel felvehetik a harcot a sötétség szörnyei ellen.
A történet szerint Nagisa lesz Cure Black, és egyben Meppuru őrzője, aki néha az idegeire megy. Honoka lesz Cure White, Mippuru őrzője, akivel jól összebarátkozik már az elején. Ezeket a kis védenceket, akik nyugalmi állapotban úgy néznek ki mint mobiltelefonok, azonban gondozni kell. Erre valók a kártyák, amik segítségével etetni, gyógyítani és elaltatni lehet őket. A dolog érdekessége az, hogy ezeket a műveleteket mindig egy olyan lény végzi, amelyik szintén a fény kertjének lakója, ám csupán egy gondolati síkon keresztül elevenedik meg a mi világunkban. Mint az később kiderül, a fény kertje nagy veszélyben van, mert nagy részét elemésztette a sötétség, vagyis a dozuku zóna, ami a nagy és gonosz Yaku király birodalma. Yaku király mindenképpen meg akarja szerezni a kristályokat, hogy általuk biztosítsa túlélését és uralkodását a világ felett.

A történet tipikus magical-girl elemeket tartalmaz. A sportos Nagisa sportos fekete ruhát visel Cure Blackként, az inkább könyvmoly Honoka pedig előkelő fehér ruhácskát visel, mikor épp Cure White. A két lány különbözőségei kézzel foghatóak. Nagisa apjával, anyjával és idegesítő kisöccsével él egy lakásban, miközben Honoka szülei más országokban élnek munkájuk révén, és ő nagyanyjával él egy tradicionális japán házban. Habár olyanok mint tűz és víz, a két lány hamar összebarátkozik, és a végletekig kitartanak egymás mellett. Ennek köszönhetően mindketten kiegészülnek, és barátságuk mindig erőt ad nekik. Persze a szerelem sem maradhat ki a történetből, ahol Nagisa egy focistába lesz szerelmes, aki persze Honoka régi barátja. Ami pedig a kis védenceket illeti, azok is szerelmesek egymásba. Nagisa kis barátja, a kiválasztott és Honoka kis barátnője, a remény hercegnője állandóan ölelkeznek.
Tipikus elem valamint az is, hogy Yaku király nem kézzel fogható formát ölt és bérenceit küldi a földre, akik viszont szörnyeket használnak a piszkos munka elvégzéséhez. Mindeközben a fény kertjének viszont királynője egy ugyan hatalmas szépség, de reményével erősíti hőseinket.

A képek a szépen kidolgozott grafikát hozzák, a zene nem rossz, a konfliktusok néhol buták, de érzelmi világa nagyon megindító és értelmileg is megállja a helyét. A történet teli van tanításokkal és konklúziókkal. Sose add fel, a remény és a kitartás meghozza gyümölcsét, és az igazi barátság örökké tart.
Írta: chiaki
chiaki értékelése: 7 (jó)
2006.01.05.
28984 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Futari wa Pretty Cure © Toei Animation / Bandai / TV Asahi

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.