×

Regisztráció

Anime: Koikoi7

Koikoi7 © Trinet Entertainment

Koikoi7 (TV, 2005)

こいこい7

Koi Koi Seven


Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, mecha, ecchi

Rendezte: Fujimoto Yoshitaka
Írta: Morishige
Karakter dizájn: Watanabe Koji
Zene: Iizuka Kouichi
Stúdió: Trinet Entertainment

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (10 szavazat, átlag: 7.90) részletek

Koikoi7 © Trinet Entertainment
Tanaka Tetsurout az apja egy távoli iskolába helyezteti át év közben. A hely neve: Gokou Gakuen. De még mielőtt átlépné az iskola kapuját máris egy meglepetés éri. Az iskolába rajta kívül csak lányok járnak, így az udvaron is csak lányok vannak, akik a szokásos reggeli ütemben szállingóznak az épület felé. De ez az idilli kép nem tart sokáig, mert egy pillanat múlva egy harci helikopter zuhan le az udvaron. A bekövetkező robbanás szele az összes udvaron tartozkodó lány szoknyáját az ég felé fújja, ezzel okozva olyan látványt Tetsurounak amitől az orrában található vérerek egyből elpattannak...
Sajnos nem bámészkodhatja ki magát kedvére túl sokáig az út közepén állva, mert pont akkor érkezik egy lepányvázott mechát szállító kamion is az utcába, ami persze már nem tud megállni. Tetsurout az elgázolástól az utolsó pillanatban egy rózsaszín hajú lány menti meg, az a lány aki már nagyon várta Tetsurou érkezését. Tetsurou ugyan nem emlékszik már rá, de a lányt Asuka Yayoinak hivják és kisgyerekkorukban barátok voltak, amikor is Asuka megígérte Tetsurounak, hogy mindig vigyázni fog rá és szeretni fogja.

A Tetsurou érkezése jelenet alatt egyúttal kiderül az is, hogy az iskolában egy kisebb háború folyik (ld. a harci helikopter esetét ugye) a belsősök és a külsősök között. (Japán iskolai nyelvben a belsős azokat a személyeket jelenti akik az általános, az alsó és a felső középiskolai tanulmányaikat is az intézményben végezték, a külsősök pedig azok akik később csak a középiskolai idejükre jöttek.) Az állandó csatározásokban 5 belsős és 6 külsős vesz részt. A belsősök vezetője Higashikazuno Miya egyúttal a diáktanács vezetője is egyben, meg még egy tucat másik mindennek is az iskolában, mivel a nagyapja volt az iskola alapítója. Lényegében ő uralkodik az iskolában, ebben segítségére van a négy csatlósa Hekusokazura no Kimi, Iidabashi Kazuko, Asakusabashi Chuuko és Suidoubashi Youko. Velük veszik fel a harcot a külsősök sorrendben Suzuka Akio, Inokai Hifumi, Asuka Yayoi, Kazamatsuri Sakuya, Tsukuyomi Miyabi és Chouno Otome. Ők hatan így együtt egy "legyőzhetetlen sentai csoportot" alkotnak, ennek a csoportnak a neve a sorozat címe is egyúttal a Koi Koi Seven. Ez a csoportrivalizálás fogja adni a hátteret a sorozat 13 részéből dőlő hülyeségnek.

A Koi Koi Seven egy klisé paródia. Az alkotói összeszedtek, mindenféle jellegzetes jeleneteket, hangsúlyos szereplő archetípusokat más művekből és összedobálták egy sorozatba. Ebből született meg ez a valami. Lehetőleg senki se ezzel a sorozattal kezdje az ismerkedést az animék világával, mert valószínűleg el fog menni tőlük a kedve. :) A Koi Koi Seven kizárólag az olyan mindenevő veteránoknak ajánlott akiknek száznál is több különféle anime van a hátuk mögött, mert csak ők fogják felfedezni a gyöngyszemeket az értelmetlenséghalmazban, hogy melyik jelenet vagy melyik szereplő melyik animéből származik és hogyan lett onnan kiforgatva. Nem próbálom meg teljes egészében felsorolni, hogy mi mindennel találkozhat valaki ebben a sorozatban, ha nekiáll megnézni, de álljon azért itt néhány fogalom közülük: mecha, yuri, sci-fi, nő androidok, cross dressing, sport, angyalok, szupererő...

Mivel a sorozat egyben a hárem-fanszervíz sorozatokat is parodizálja ezért meglehetősen eltúlzott lett benne az ecchi faktor. Az első rész feljebb említett "50 pantyshot egyszerre" jelenete még a finomabbak közül való. Emiatt az ecchi faktor miatt a TV verzió sok helyen meg lett vágva és cenzúrázva. Én nem tudom eldönteni, hogy végülis, hogyan jobb, de akinek a DVD verzióhoz van/lesz szerencséje az készüljön fel az egyértelműen (18)-as képekre is.

Zárszónak, pedig álljon itt pár mondat arról, hogy hogyan is jött ki a sorozat végső 5-ös értékelése a szememben. A Koi Koi Seven nem egy egyenletesen középgyenge cucc. Nem. Vannak pontjai amelyek elképesztően jól eltaláltak és nagyon ülnek a poénok. Máskor pedig annyira rossz, hogy az embernek üvölteni támadna kedve a fájdalomtól amit okoz. Valószínűleg ezek a különbségek minden nézőnél máshol és máshol lesznek, mert nyilvánvaló, hogy egyszerre ennyi különböző műfajt nem lehet úgy összekeverni, hogy az mindenkinek mindenütt jó legyen.
Írta: paTKany
paTKany értékelése: 5 (középszerű)
2006.02.07.
25177 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Koikoi7 © Trinet Entertainment

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.