×

Regisztráció

Anime: Full Metal Panic? Fumoffu

Full Metal Panic? Fumoffu © Shouji Gatou • Kyoto Animation

Full Metal Panic? Fumoffu (TV, 2003)

フルメタル・パニック?ふもっふ

Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, iskolai élet, shounen

Rendezte: Takemoto Yasuhiro
Eredeti mű: Shouji Gatou
Írta: Shouji Gatou, Fumihiko Shimo, Takemoto Yasuhiro
Karakter dizájn: Horiuchi Osamu
Zene: Sahashi Toshihiko
Stúdió: Kyoto Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Full Metal Panic! (TV, 2002)
Full Metal Panic! The Second Raid (TV, 2005)

Értékelések: (202 szavazat, átlag: 9.00, #57) részletek

Full Metal Panic? Fumoffu © Shouji Gatou / Kyoto Animation
A méltán népszerű Full Metal Panic! sorozat második szériája a Fumoffu, mely bár szorosan kapcsolódik az első sorozathoz, de stílusban és történetben teljesen más vizeken evez. Az első szériában még keveredtek a Humoros elemek, az akció, és a komolyabb drámai vonalak. A Fumoffu esetén azonban teljesen más a helyzet. Ugyanis a Fumoffu kifejezetten vígjáték, méghozzá az egyik legjobb, véleményem szerint. A már megszokott Mecha-s akciók teljesen kimaradnak, sőt, igazi vérbeli akcióról nem is beszélhetünk. Története a Fumoffu-nak gyakorlatilag nincs. 1 epizódban 1 vagy 2 önálló kis rövid történetet ismerhetünk meg, melyek alapjait a japánban rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Shouji Gatou által írt novellák adják. Tulajdonképpen, az első széria megtekintése nélkül is nézhető a Fumoffu, de mindenképpen ajánlott legalább az alaphelyzet ismerete.

A Fumoffu tehát Sagara Sousuke és Chidori Kaname kalandjait követi nyomon. Pontosabban iskolai mindennapjaikat, azonban ezeket korántsem lehet átlagos mindennapoknak nevezni, hála Sousuke militarista múltjának, és Chidori "erős" személyiségének. A Humor forrása gyakorlatilag kettejük kapcsolatából ered, de Tessa rövid két részes vendégszereplése is hatalmas poénhalmazt zúdít ránk, nem is beszélve azokról a helyzetekről, mikor Sousuke Bonta-kun, a kabala állatka ruháját ölti magára annak érdekében, hogy Chidorit védelmezze (A sorozat címe is innen jön, hiszen Bonta-kun "pokemon-os" beszédének hála, a "fumoffu"-val ki is merül a szókincse :). Néha-néha egy-két romantikusabb helyzet is feltűnik, de nem akar többnek látszani a sorozat, mint ami: vígjáték! Méghozzá egy kiemelkedő alkotás! Habár azt meg kell említenem, hogy egyes epizódok kissé klisészagúak, és vannak unalmasabb pillanatok, de éppen mikor lehunyná a szemét az ember, jön egy poén, és máris visszarázódik a sorozat annak fergeteges tempójába.

A grafika kicsit alulmarad az első sorozat minőségéhez képest, de ez egyáltalán nem zavaró, hisz nem egy kemény akciófilmről van most szó, és különben is: szép a grafika, nem is kell jobb. A zene külön dicséretet érdemel. Mindig passzol az adott szituációhoz, és hozzájárul a hangulat megalapozásához. Az Opening az egyik legjobb és legszebb, amit eddig hallottam.

Összességében ez egy nagyon jó anime! Aki tudja, nézze meg, mert remek kikapcsolódást nyújt. Vígjátékok tekintetében az egyik legjobb, amit eddig láttam. És akiket megfogott a Fumoffu, azoknak ajánlom Shouji Gatou FullMetalPanic! Side Story novelláit, hiszen a Fumoffu ezeknek csupán egy részét dolgozza fel!
Írta: Mayer
Mayer értékelése: 10 (mestermű)
2006.03.28.
56210 olvasás

Ismertető értékelése:
4.78 (kiváló), 9 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Full Metal Panic? Fumoffu © Shouji Gatou • Kyoto Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.