×

Regisztráció

Anime: Kita he ~Diamond Dust Drops~

Kita he ~Diamond Dust Drops~ © Hiroi Ouji • Studio DEEN

Kita he ~Diamond Dust Drops~ (TV, 2004)

北へ。 ~Diamond Dust Drops~

Diamond Daydreams


Hossz: 12 rész
Műfaj: romantikus, dráma, hétköznapi

Rendezte: Shirohata Bob
Eredeti mű: Hiroi Ouji
Írta: Okada Mari, Yamaguchi Ryota
Karakter dizájn: Ribami Chinori
Zene: Itsukita Takehito
Stúdió: Studio DEEN

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (8 szavazat, átlag: 7.12) részletek

Kita he ~Diamond Dust Drops~ © Hiroi Ouji / Studio DEEN
Télen az északi területeken, amikor nagyon hideg van, a levegő nedvességtartalma megfagyhat, és sok-sok csillogó jégkristály keletkezik. Ez az úgynevezett gyémántpor. A legenda szerint aki látja ezt a ritka és gyönyörű jelenséget, annak teljesül egy kívánsága. Ha pedig egy szerelmespár együtt látja a gyémántport, örök boldogság vár rájuk.
Japán hideg éghajlatú északi főszigetén, Hokkaidón hat fiatal lány életét ismerhetjük meg, akik az élet különféle megpróbáltatásaival néznek szembe, keresve a boldogságot, szerelmet, azt remélve, hogy egyszer ők is láthatják a gyémántport:

Akanegi Atsuko fiatal lány, aki édesanyjával él, és egy halüzletben dolgozik nap mint nap. A család pénze kevés, az üzletre árverezés vár. Ezért Atsuko egy gazdag fiúhoz kell, hogy feleségül menjen. De ő fiatalnak érzi magát a házassághoz, és nem is kedveli a fiút. Bánatát egy nála sokkal idősebb férfival osztja meg, ami miatt édesanyja neheztel lányára.

Shiraishi Karin 15 éves lány, aki két éve áll kórházi ápolás alatt. Egyszerű rutinműtéttel ismét átlagos, egészséges lány lehetne, de rettenetesen fél az operációtól. Karin szereti a tündérmeséket, és internetes honlapján rendszeresen közzéteszi a történeteit. Egy nap egy rajongója kedves hangú levelet ír a lánynak.

Asahina Kyoko az egyetemi filmklubban tevékenykedik rendezőként. Előző munkájáért az amatőr filmfesztiválon már elismerő díjat nyert, de idén minden erejével ő szeretné megnyerni a versenyt. De a körülmények úgy tűnik, nem kedveznek neki, úgy érzi, senki nem érti meg őt.

Kitano Suomi különös fiatal lány, aki két kisfiú veszekedésének lesz szemtanúja. Elhatározza, hogy kibékíti a fiúkat. Talán mert a saját múltjára emlékeztetik őt?

Saibara Shouko népszerű rádióműsorvezető. "Cappuccino Break" című műsorát sok hallgatója kíséri figyelemmel, akik szívügyekben kérik a fiatal nő tanácsát a műsor ideje alatt. De közben Shouko saját maga is problémákkal küszködik.

Harada Akari a középiskola mellett dolgozik, hogy eltartsa édesapját, aki munka helyett inkább megszállottan aranyporra vadászik a közeli patakban, és sokszor a pohár fenekére néz. De Akari szereti apját, és nem akarja megfeddni, inkább vállalja a nehézségeket.

Az anime mindegyik főszereplőre szentel egy-két részt, melyben megismerhetjük a különböző korú és különböző problémákkal küszködő fiatal nőket / lányokat. Történeteik hétköznapiak, emberi drámákról szólnak, melyben legtöbbször szerepet kap a szerelem is valamilyen formában.
A sorozat egy randevú-szimulációs videojáték alapján készült, és meglepő módon sikeresen elkerüli az ilyen animékre jellemző negatívumokat: a klisés történetet, a gyengén kidolgozott szereplőket. Ehelyett a hat történet egészen eredeti, kellemesen életszerű, reális, és különböző személyiségű, jól megismerhető karakterekkel rendelkezik. Egyes szereplők története meglepően komoly, felnőtt problémákról szól.
A helyszínek, melyek a történetben előfordulnak, mind valóságos helyszínekről lettek mintázva Hokkaido területén. A hátterek részletesen kidolgozottak. A karakterdizájn a sorozat elején nagyon furcsa, nem túl szép, ami mindenképpen hátrányként említhető. A sorozat végére ez szerencsére sokat javul.

Ahhoz, hogy kiemelkedő legyen, hiányzott talán egy kicsit több összeszedettség, egy kicsit több kiegyensúlyozottság, de a Kita he egy egészen kellemes, és ötletes megvalósítással rendelkező anime. Aki kedveli az életszerű, nem túl mozgalmas, emberi drámákra fókuszáló, de nem túldramatizált történeteket, annak mindenképpen ajánlott sorozat.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2006.08.16.
32925 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kita he ~Diamond Dust Drops~ © Hiroi Ouji • Studio DEEN

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.