×

Regisztráció

Anime: Tonari no Totoro

Tonari no Totoro © Hayao Miyazaki • Studio Ghibli

Tonari no Totoro (movie, 1988)

となりのトトロ

My Neighbor Totoro

Totoro - A varázserdő titka

Hossz: 86 perc
Műfaj: hétköznapi, fantasy

Rendezte: Hayao Miyazaki
Írta: Hayao Miyazaki
Zene: Hisaishi Joe
Stúdió: Studio Ghibli

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (89 szavazat, átlag: 9.17, #23) részletek

Tonari no Totoro © Hayao Miyazaki / Studio Ghibli
Kusakabe úr és családja vidékre költözik, egy csodálatos környékre, amelyet rizsföldek és patakok tarkáznak. De amint azt két kislánya, Satsuki és Mei megállapítja, nem csak a táj különleges látványosság, hanem a különféle furcsa teremtmények is, amik itt laknak. Méghozzá különféle házi-, és erdei szellemek. Például a koromhoz hasonló Susuwatarik, a Macskabusz, vagy a Totorók. Az erdő leghatalmasabb védőszelleme Totoro, egy barátságos, és szőrös teremtmény, hatalmas szájjal, és bajusszal. Hamarosan megbarátkozik a két kislánnyal, és mindenféle csodálatos dolgot élnek át együtt.
De az élet nem ilyen egyszerű. A két kislány édesanyja kórházban van, és már épp hazaérkezne, amikor érkezik a távirat: állapota rosszabbra fordult, nem tudja meglátogatni a családot. Ekkor Mei, a kisebbik lány elhatározza, hogy igenis meglátogatja édesanyját, és visz neki egy kukoricacsövet, amit saját kezűleg szedett neki. De Mei-t senki nem találja... Persze a történet végén az erdei szellemek jóvoltából minden jóra fordul.

A Tonari no Totoro klasszikus Ghibli mese, Miyazaki Hayao talán legismertebb és legnépszerűbb filmje. Egyszerű, vidám, aranyos történet jókora adag fantáziával körítve, melyet kicsik és nagyok egyaránt élvezhetnek.
A Totoro az ártatlan, csodákkal teli gyerekkor meséje. A meseszép környezet, a kedves, valóságos gyerekszereplők láttán az idősebb nézők is ismét gyereknek érezhetik magukat.
A filmből árad a vidék és a természet szeretete, mint általában Miyazaki műveiből.
Totoro, a barátságos erdei szellem később a Ghibli stúdió szimbólumává vált, a film pedig minden animekedvelő számára alapműként ajánlható.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 10 (mestermű)
2001.11.30.
55127 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Tonari no Totoro © Hayao Miyazaki • Studio Ghibli

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.