×

Regisztráció

Anime: Ikkitousen

Ikkitousen © Shiozaki Yuji • J.C. Staff

Ikkitousen (TV, 2003)

一騎当千

Ikki Tousen


Hossz: 13 rész
Műfaj: akció, vígjáték, harcművészet, ecchi, seinen

Rendezte: Watanabe Takashi
Eredeti mű: Shiozaki Yuji
Írta: Yoshioka Takao
Karakter dizájn: Hasegawa Shinya
Zene: Motokura Hiroshi
Stúdió: J.C. Staff

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (23 szavazat, átlag: 6.52) részletek

Ikkitousen © Shiozaki Yuji / J.C. Staff
A hatalom íze nagyon csábító lehet, már fiatalon is. Nem meglepő hát, hogy idővel megindul a harc, bár nem országok, vagy nézetek ellen, hanem hét iskola között. Ezt azonban csak egymás legyőzésével tudják elérni... és a harc elkezdődött.
A történet kezdetén egy fiatal lány érkezik az egyik ilyen iskolába, a Nanyou-ba, és puszta szórakozásból elkezdi laposra verni az embereket. Egészen addig, amíg egy nagydarab, Magatamát viselő Harcos (nem vicc, tényleg így nevezik őket!) viszonozza neki a szívességet. A srác, aki várt rá, sajnos későn érkezik, így nem sokat tud tenni ellene... És ezzel megkezdődött a háború az iskolák között.

A szereplők számát tekintve nincs panasz, elég sokan felbukkannak a sorozatban, épp ezért csak néhányukat említeném meg. Rögtön az elején felbukkan az említett lány, Sonsaku Hakufu. Ő egy teljesen ütődött lány, akinek az intelligenciája fordított arányosságban áll a mellbőségével. Kedvenc elfoglaltságai közé tartozik az evés, és a verekedés, ám amikor megérkezik új iskolájába, még nem is sejti, mi vár rá.
Kicsit későn, de színre lép egy hős lovag, Syuyu Koukin. Ő Hakufu kuzinja, és amolyan felvigyázója is, mivel Hakufu folyton bajba kerül(ne), ha nem tenné. Vele ellentétben ő inkább kerüli a konfliktusokat, de végül úgyis mindig belekeveredik valamibe...
Saji Genpou az iskola perverz szépfiúja. James Bondot megszégyenítő sebességgel veti rá magát a lányokra, nem számít, hol van éppen... ráadásul van valami a hátterében, ami még sok problémát fog okozni a későbbiekben.
Ryomou Shimei szintén a Nanyou-ba jár, és már az elején megpróbálta elintézni Hakufu-t. A felszínen meglehetősen barátságtalan, de valójában rendes lány, egyszerűen csak kevesek iránt mutat érzelmeket.
Toutaku Chuuei az egyik legdurvább figura, aki megjelenik. Szeretné megtartani a helyét, bár tudja, hogy ez elvileg nem lehetséges. Éppen ezért egyre csúnyább trükköket vet be, ő az egyik negatív főhős.
Ryofu Housen Toutaku testőrségének a vezetője, ennek ellenére igen... bensőséges viszonyban áll Sagi-val. Célratörő, határozott személyiség, aki eléri, ami akar, bármibe kerüljön is.

Miután Hakufu padlót fog, egy picit lenyugodnak a kedélyek. De nem sokáig, mert szinte rögtön utána az iskola "Harcosai" parancsot kapnak, hogy végezzék ki... Hogy miért, azt nem tudni, csak annyit, hogy az ottani "Harcosok" vezetőjétől jött. És, ha ez nem lenne elég, van valami a háttérben, amiért az iskolák is versengenek egymással. Ezeknek a harcoknak ugyan meghatározott szabályai vannak, de meglepő lenne, ha minden simán menne... úgyhogy lesznek ám meglepetések.

A sorozat kivitelezése nem rossz. Az animáció szépen van kialakítva, bár tekintettel a sorozat jellegére elég nagy gond lenne, ha nem az volna. A hangok, zenék is jók, bár nem kiemelkedőek. Harc közben sokszor lehet majd hallani, ahogy ropognak az aktuális áldozat csontjai, sajátos légkört vonva a helyzet köré. A karakterekkel kapcsolatban furcsa kettősség jelenik meg, mert bár sokat megtudunk a múltjukról, ez nem egészen az lesz, amit várnánk. Ennek ellenére érdekesek, bár kissé sablonosnak tűnnek.

Az Ikki Tousen alapvetően fanservice anime, ami leginkább abban nyilvánul meg, hogy elejétől a végéig tele van ecchivel, ami néha már-már hentai-ba fordul (bár ez viszonylag ritka). A képi hatás tehát igen erőteljes... ez azért is fontos, mert egyes bunyóknál nem spórolnak a paradicsomszósszal, így az animáció minőségével kevés gond lesz. A bunyókra jellemző, hogy a Harcosok döbbenetes sérüléseket okoznak, illetve vészelnek át, ami a környezetük fokozatos leamortizálásán is lemérhető. Bár ez nem olyan mértékű, mint mondjuk a Tenjou Tenge-nél, itt is lehet látni durva dolgokat.
A történet aránylag kis hangsúlyt kapott, bizonyos elemei legalábbis elég gyengék. A szereplők, és azok múltja érdekes módon fonódik össze, bár, hogy ez az összefonódás honnan ered... nos a reinkarnáció hívei alighanem hálaimát fognak rebegni az elképzelés láttán.
Annak ellenére, hogy a sorozat egyik fő eleme az ecchi, és az akció, gyakran találni benne vígjátékelemeket. Ezek leginkább Hakufu egyéniségéből fakadnak, és remekül oldják egy kicsit a feszültséget.

Sajnos azonban vannak kevésbé kellemes dolgok is. Az egyik ilyen, hogy a szereplők (teljesen mindegy, mennyire jelentős, vagy jelentéktelen), súlyos mobiltelefonmániában szenvednek. A megszervezett összecsapásoknál szinte egymást érik az SMS-ek, és telefonhívások, és bár ez elsőre jópofa, épp csak a márkanév hiányzik, hogy fizetett reklám legyen belőle...
A történet sem biztos, hogy különösebben megfogja az embert. Nem különösebben rossz, inkább erős közepes. Akinek tetszett, annak ajánlom az Agent Aika-t, és a Najica Blitz Tactics-et is. Ezeket is érdemes megnézni. :-)
Írta: trickypriest
trickypriest értékelése: 6 (megfelelő)
2006.10.17.
31663 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ikkitousen © Shiozaki Yuji • J.C. Staff

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.