×

Regisztráció

Anime: Yami to Boushi to Hon no Tabibito

Yami to Boushi to Hon no Tabibito © Studio DEEN

Yami to Boushi to Hon no Tabibito (TV, 2003)

ヤミと帽子と本の旅人

Hossz: 13 rész
Műfaj: romantikus, dráma, fantasy, kaland, ecchi, visual novel, yuri

Rendezte: Yamaguchi Yuji
Írta: Shirane Hideki, Nakase Rika, Mochizuki Tomomi, Kawase Toshifumi
Karakter dizájn: Nishida Asako
Zene: Tada Akifumi
Stúdió: Studio DEEN

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (26 szavazat, átlag: 7.81) részletek

Yami to Boushi to Hon no Tabibito © Studio DEEN
A könyvek világa csodálatos világ. Mindegyikük egy-egy külön történet, amely felfedezésre vár, tele érdekes emberekkel, eseményekkel, egyedi érzésekkel. Öröm, és bánat egyaránt megvan bennük, és egyikük talán olyasmit is magában hordoz, amely örökre megváltoztatja életünket...
A változás azonban hirtelen, és fájdalmas. Egy éjjel Azuma Hazuki, mit sem sejtve készül testvére, Hatsumi 16. szüliapjára, remélve, hogy ez most igazán különleges lesz. Nemcsak azért, mert Hatsumi másnap lesz 16 éves... Hazuki ugyanis a testvéri szeretetnél többet is érez iránta (fogadott testvérek, tehát ez volna nem akadály). Ám amikor éjjel beoson a szobájába, Hatsumi zöld fény kíséretében eltűnik. Hazuki azonban hamar magához tér a döbbenetből, és egy kissé elhízott tollpamacs segítségével utánamegy, hogy megkeresse...
Meglepetésére Hazuki hamarosan egy hatalmas könyvtárban találja magát, ahol újabb érdekes személyiséggel, Lilith-channal találkozik, aki azonnal szemet is vet rá. Őt azonban ez hidegen hagyja, ezért Lilith-chan beleegyezik, hogy segít neki megkeresni. Útjuk során, miközben a nővére nyomában jár, lassanként megérti, miért tűnt el Hatsumi aznap éjjel, ám ez a felismerés fájdalmasabb lesz, mint gondolná, és még nehezebb elfogadni...

A szereplők igazán érdekes egyéniségek, valószínűleg mindenki találhat magának kedvencet. Azuma Hazuki meglehetősen zárkózott személyiség, és irigylésre méltóan jól bánik az éles szerszámokkal (főleg a katanájával). Elég féltékeny is, ami azt illeti... nemigen szereti, ha Hatsumi rajta kívül másra is odafigyel. Ez alapján elég önzőnek tűnik, pedig nem az. Csupán azt szeretné, ha Hatsumi is azt érezné, amit ő.
Hatsumi (valójában Eve) Hazuki fogadott nővére, vele ellentétben ő nyitottabb, barátságosabb az emberekkel szemben. Bár angyali személyisége van, érzéseit jelbeszéddel kell elmondani, mivel valamilyen oknál fogva nem tud beszélni. Hazuki nem is sejti, hogy a szelíd külső mögött mennyi szomorúság lehet, egészen addig, amíg nem szembesül vele.
Hazuki két állandó útitársa közül az egyik a Könyvtár dinka könyvtárosnője, akinek személyiségét hűen tükrözi a kalapja. :-) Eve gyakorlatilag az ő... húga. Lilith dolga az volt, hogy tartson rendet (micsoda meglepetés), mialatt Eve a könyvek világában barangolt. Ez eléggé frusztrálja szegényt, mivel úgy érzi, hogy minden móka csak neki jut, így amikor Hazuki elmondja neki, mi járatban van, beleegyezik, hogy segít neki.
Másik segítőtársa a már említett tollpamacs, aki Ken-chan névre hallgat, és árad belőle a negatív hozzáállás. Bár figyelembe véve, milyen helyzetekbe kerül folyton...

A kivitelezés remek, szépen megvan rajzolva, bár némelyik szereplő kicsit elnagyoltnak tűnik (mondjuk ezt meg lehet magyarázni azzal, hogy micsodák). Mivel keresés közben bejárják a fél világegyetemet, a helyszínek is kellően változatosak, és érdekesek lettek. A hangok is rendben vannak, főleg a betétdalok, és az opening, ending zenéje. Utóbbiaknál gyönyörűen szól a zene, különösen a hegedű.
Érdemes megjegyezni, hogy a sorozat egy 2002-ben kiadott játéknak köszönhetően jelent meg, amivel kapcsolatban el is hangzik néhány utalás a történetére. Ebből adódóan, bár a történet nélküle is követhető lenne, a sorozatban egy rövid magyarázat is benne van, ami a történet hátterének néhány elemébe nyújt betekintést. Előtte üljünk le az ágyra, hogy puhára essünk.

A történetben ügyesen keveredik a valóság a fantázia világával, amit nagyon ötletesen is oldottak meg. Bár az elképzelés nem új, ilyen formában még nagyon lehetett látni. Mindegyik világnak megvan a maga hangulata, némelyik egész meredek ötletek alapján készült.
A romantika hangsúlyos szerepet kap a történetben, bár többnyire (a főszereplő esetében legalábbis) nem éppen a megszokott módon alakulna, érdekessé teszi az eseményeket. Már csak azért is, mert jó néhány poén elhangzik ezzel kapcsolatban, amit az ecchi jelleg látványos képsorozatokkal tesz feledhetetlenné... Ilyenből viszonylag kevés van, inkább a szóbeli utalások a gyakoriak, de mindenképpen meg kell nézni. :-)
Drámai elemek ugyanakkor nem csak a szereplők szerelmi viszonyát illetően jelennek meg, a mindennapi életükben is megjelennek, főleg Hazuki-nál, de más szereplőknél is. Mindegyikükre gyakorolt valamilyen hatást Eve felbukkanása az életükben, ami mély nyomot hagyott bennük. Hazukinak azért sincs könnyű dolga, ha meg akarja tudni, hogy mi történt, mert nem mindegyik világban vannak ugyanis barátságos figurák, így aztán lesz néhány összetűzése, mielőtt viszontláthatná Eve-t. És korántsem biztos, hogy csak rosszfiúkkal kell megvívnia...

Összeségében tehát ez egy nagyon hangulatos történet, amelyben dráma, és akció éppúgy megtalálható, mint egy kis romantika, némi poénnal (és egyebekkel...) fűszerezve. Jól sikerült sorozat, a műfaj kedvelőinek feltétlenül ajánlott, bár az ecchi tartalom miatt nem minden korosztálynak.
Írta: trickypriest
trickypriest értékelése: 8 (nagyon jó)
2006.10.17.
37127 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Yami to Boushi to Hon no Tabibito © Studio DEEN

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.