×

Regisztráció

Anime: Love Hina

Love Hina © Akamatsu Ken • Production I.G / TV Tokyo / Xebec / Yomiko Advertising Inc.

Love Hina (TV, 2000)

ラブひな

Hossz: 25 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, shounen

Rendezte: Iwasaki Yoshiaki
Eredeti mű: Akamatsu Ken
Karakter dizájn: Makoto Uno
Zene: Korenaga Koichi
Stúdió: Production I.G, TV Tokyo, Xebec, Yomiko Advertising Inc.

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (160 szavazat, átlag: 8.72) részletek

Love Hina © Akamatsu Ken / Production I.G / TV Tokyo / Xebec / Yomiko Advertising Inc.
Az élet mindenki számára tartogat nehéz időszakokat, de vannak olyanok, akiknél úgy tűnik, mintha folyamatosan ilyen lenne. Zűrös tanulmányi eredmények, a nőnemű lények nagy ívben elkerülik, és még otthonról is kitessékelik. Ez még rövid távon is meredek, hát még folyamatosan...

A történet kezdetén egy ilyen sráccal találkozunk Tokióban, aki éppen a Tokió Egyetemre akar bejutni. Mivel kénytelen elköltözni a szüleitől, a nagyanyja régi fogadója felé veszi az irányt. Hamar feltűnik neki, mennyire kihalt az épület, ezért jobb híján úgy dönt, pihen egyet az egyik szabadtéri fürdőben. Lazítás közben azonban váratlanul egy meztelen, magát mindössze törülközővel eltakaró lány lép a vízbe. Ez a már eleve mókás helyzet tovább fokozódik, amikor a lány, mivel összetéveszti az ottlévőt valaki mással, valami egészen... váratlan dologra kéri őt :D. Ám a varázs hamar megtörik, és amikor az ismeretlen rájön, hogy valaki más van ott, mint akire számított... nos, ekkor kezdődik az igazi felfordulás!
Hősünk, Keitarou a fürdőnél történt kisebb félreértéseket, és összetűzéseket követően megpróbál beilleszkedni Hinata Sou mindennapi életébe, ami nem egyszerű dolog, mivel az ott élő lányok szinte egytől egyig lököttek. A helyzetet az is színesíti, hogy tetszik neki az egyikük, aki véletlenül pont a leghevesebb valamennyiük közül. Ahogy próbálna alakulni köztük valami, mindig előbukkan valami meglepetés a történet folyamán, mivel a többi szereplő sem tétlenkedik, és mindannyian hozzátesznek valamit az események alakulásához. Keitarou-nak tehát nincs könnyű dolga, ha győzni akar, dehát ettől érdekes az egész.

Már az elején felbukkan az összes fontosabb szereplő Urashima Keitarou-val, és Narusegawa Naru-val az élen. Keitarou-nak legnagyobb bánatára sem a lányokkal, sem a tanulással nincs szerencséje. Ám miután Hinata Sou-ba költözött, Naru segítségével újra elkezdett tanulni, hogy bejusson az egyetemre, és közben egyre jobban megkedvelik egymást, csak képtelenek beismerni. Ez az apróság nem kevés galibát okoz még nekik. Egyébként Narusegawa volt az a lány, aki meglátta őt a fürdőben, és azóta hajlamos a világ legnagyobb perverzeként kezelni, és gyakran megbüntetni valamilyen vélt sérelemért, amitől szegény srác úgy úgy repül, mint egy irányított rakéta. Ennek ellenére, bár tagadja, egyre jobban megkedveli...

Hinata Sou lakói közé tartozik Konno Mitsune is, a Foxy Lady. Kiérdemelte a nevét, a legtöbb bulinak, tréfának ő az ötletgazdája, így gondoskodva arról, hogy körülötte senki ne unatkozzon. Bár imád mások kontójára szórakozni, azért rendes lány, csak vigyázni kell vele.

Aoyama Motoko a környék legjobb kardforgatója. Képességeit előszeretettel gyakorolja Keitarou-n, aki annyit repül a levegőben Naru, és az ő segítségével, hogy lassan pilótaengedélyt is kiválthatna. Keitarou érkezéséig egész lényét a kardforgatásnak szentelte, de aztán szép lassan egyre nőiesebb lett, legalábbis önmagához képest. :-)

Kaolla Su külföldről csatlakozott a társasághoz, bár, hogy honnan jött, azt senki nem tudja. Több energia van benne, mint egy Energizer nyusziban, amit rendszerint Keitarou-n vezet le. Kedvenc időtöltése az evés, nem számít, mi az, csak ehető legyen... Ő a környék műszaki zsenije.

A séfet Maehara Shinobu-nak hívják, aki egy magányos, félénk lány, és mintegy véletlenül került Hinata Sou-ba. Mindenki örül a jelenlétének, miután fiatal kora ellenére ő az első, aki fogyasztható ételt varázsol az asztalra. Ő az egyetlen lány náluk, aki nem szokta rendszeresen püfölni Keitarou-t :-).

Rajtuk kívül persze még sokan vannak, de őket mindenképp meg kellett említeni.
A sorozat kivitelezése jól sikerült, bár nem hibátlan. Az opening egész jó, látványos, a zenéje illik hozzá, de az ending már felejthető. Az animáció jól néz ki, és bővelkedik látványos jelenetekben. A karakterdizájn is jól sikerült, a szereplők szinte teljesen úgy néznek ki, mint a mangában.
Ugyanakkor vannak sajnos olyan eltérések a mangájához képest, amik elég zavaróak tudnak lenni. A legnagyobb ilyen probléma, hogy a sorozat végén a történetet mintha egyszerűen elvágták volna. Emiatt csak úgy érdemes belekezdeni, ha a sorozattal együtt a mangát is el lehet olvasni, máskülönben érthetetlen lesz a vége. Az is előfordul, hogy olyan szereplők, epizódok kerülnek be, amelyek csak az animében vannak jelen, és bár ez önmagában még nem lenne zavaró, így még rövidebbnek tűnik a történet. Bizonyos látványelemek pedig jellegüknél fogva az animébe már valahogy nem igazán illenek.

Maga a sorozat egy romantikus vígjáték, tele vicces szituációkkal, amelyekbe Keitarou többnyire önhibáján kívül keveredik bele. Voltaképp az egész a szereplők néha egészen abszurd kapcsolatára, és gondolkodásmódjára épül. Összeségében el lehet mondani, hogy ha nem 25 részbe próbáltak volna egy 14 kötetes mangát belezsúfolni (hosszabb, mint amilyennek tűnik), és az egészet feldolgozzák, sokkal jobb is lehetett volna. Így is emlékezetes, de nem ugyanaz. Ennek ellenére aki teheti, nézze meg, érdemes!
Írta: trickypriest
trickypriest értékelése: 8 (nagyon jó)
2006.11.18.
37501 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Love Hina © Akamatsu Ken • Production I.G / TV Tokyo / Xebec / Yomiko Advertising Inc.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.