×

Regisztráció

Anime: Final Approach

Final Approach © Trinet Entertainment / ZEXCS

Final Approach (TV, 2004)

ふぁいなる・あぷろーち

Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, seinen

Rendezte: Yamamoto Takashi
Írta: Hasegawa Katsumi
Karakter dizájn: Nishimata Aoi
Zene: Note Angel
Stúdió: Trinet Entertainment, ZEXCS

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (15 szavazat, átlag: 7.53) részletek

Final Approach © Trinet Entertainment / ZEXCS
Mi történik, ha egy országban a születések száma drasztikusan csökkeni kezd, amely legalább ilyen drasztikus lépéseket kíván? Nagyokosok garmadája tolja össze a fejét, hogy kitalálja, mit tegyenek, szuperszámítógéppel elemeztetik a szóba jöhető lehetőségeket, mire megszületik a megoldás.
Egy csendes, csillagfényes éjszakán helikopter osztag suhan az égen, hogy beugorjanak valakihez. Mihelyt odaértek, egy hadseregnyi Men in Black ugrál ki belőlük, és elözönlik egy ott élő testvérpár lakását. Velük együtt egy fiatal lány is érkezik pilótaruhában. Az ismeretlen Masuda Shizuka néven mutatkozik be, és lelkesen elmondja az elképedt Mizuhara Ryo-nak, miszerint ő a menyasszonya...
A történet már ezen a ponton röhejjé válik, de lesz ez még jobb is. Ugyanis nem azért ugrott be hozzájuk egy csapatnyi klónozott(nak tűnő) figurával, mert egy jót akart nevetni, ennél komolyabb a dolog. Egy kísérleti kormányprogram miatt kereste meg őket, mivel kutatások szerint vészesen kevés gyerek születik egy ideje, ezért létrehoztak egy szervezetet, amely számítógépes segítséggel kiválaszt egymáshoz illő embereket, akik ezt problémát megoldhatják. Shizuka-chan, és Ryo-sama lennének a kísérlet résztvevői. :D

A történet jellegéből ki lehet következtetni, hogy a szereplők sem átlagos figurák. Shizuka-chan 15 éves, és éppen egy elit lányiskolába jár, amikor megtudja, hogy őt választották ki Ryo feleségéül. Mindig vidám, kedves lány, aki napi rendszerességgel Ryo agyára megy, bármit is tesz. Bármit megtenne, hogy Ryo elfogadja őt, igyekezete azonban megtörni látszik Ryo makacs természetén. Ő azonban nem az a típus, aki ettől meghátrálna...
Ryo egyébként egy 17 éves fiatal srác, aki a szüleik halála óta egyedül él a húgával, Akané-val. Elég független jellem, aki ki nem állhatja, ha ráerőltetnek valami(jelen esetben inkább valakit), a húgát, viszont nagyon szereti. Shizuka érkezése teljesen felborítja addigi életét, mivel mindenki kedveli őt, csak Ryo képtelen megbékélni vele. Akane egyébként a bátyjával ellentétben mindenkivel kedves, érzékeny lány.
Osztálytársai is mellette állnak, többek között Mutsu Emiho. Nyugodt, kiegyensúlyozott típus, aki racionálisan gondolkodik, és nem nagyon kapja fel a vizet bármin is. Ugyanakkor, bár nem tiltakozik ellene, vele is történhet hasonló, mint Ryo-val...
Nála kicsit lököttebb Moriya Miki-chan, aki leginkább hevességével tűnik ki barátai közül, ebből adódóan épp az ellentéte Emiho-nak. Elég határozottan foglal állást Shizuka mellett, ami némi fejfájást azért még okoz Ryo-nak.
A társasághoz hozzátartozik még Meno Yurika, aki Akané-ékhoz hasonlóan egy közeli ismerősük, Mukasa Haruki kávézójában dolgozik. A többiekhez hasonlóan ő is barátságos, rokonszenves típus.

A kivitelezéssel nincs gond, jól sikerült. Az opening, és az ending is jó lett, főleg a zenéjére érdemes odafigyelni. A szinkronhangok a illenek a karakterekhez, illetve ahhoz, amit éppen csinálnak, főleg Shizuka panaszos hangja tud nevetséges lenni. :-) A karakterdizájnnal sincs baj, szép munkát végeztek velük. Külső, és belső tulajdonságaik alapján is meg lehet szeretni őket valamiért.
Az animáció megfelelő, érdekessége, hogy időnknt váltani szokott egy "normál", és egy "röhejes" megjelenítés között, néha még kombinálva is a kettőt. A látványra így nem lesz sok panasz, mivel nem az volt a cél, hogy tökéletesen élethű külsőt alkossanak meg, hanem inkább az, hogy rengeteget lehessen rajta nevetni. Ezt egyébként sikerült is elérni, a történettel, az eseményekkel együtt döbbenetes hatást tud kelteni.

Maga a sorozat sajnos nagyon rövid, alig 12 perces epizódokból áll, emiatt az események elég gyorsan haladnak a maguk útján a kezdetektől a végkifejletig. Emiatt az a rengeteg poén, amit belezsúfoltak, folyamatosan bombázzák az embert, csak a vége felé hagyva egy rövid szünetet(bár ez egyáltalán nem baj, így is nagyon élvezetes). Túl sok komolyságot tehát nem érdemes várni tőle, az egyetlen drámainak mondható pont a vége felé van, de az sem komoly.
Műfaját tekintve romantikus vígjáték, erős túlzással a "romantikus" jelzőnél. Mivel láthatóan arra mentek rá, hogy a néző könnyesre nevesse magát a történet, és egyebek láttán, ezért ezért romantikával igazából csak néhány ponton lehet találkozni. Bár 12 percbe nehéz is lett volna többet belevinni anélkül, hogy visszavegyenek a poénokból...

Összeségében tehát ez egy nagyon szórakoztató sorozat, amelyen sokat lehet nevetni, egy rövid pillanatig talán még aggódni, is, és amelynek egyetlen fájó pontja rövidsége, a terjedelme miatt egyben érdemes megnézni. Akik szeretik az olyan animéket, amelyeken nem kell túl sokat gondolkodni, és csak eltöltenének néhány kellemes órát a fotelben, annak nyugodt szívvel ajánlom a Final Approach-ot.
Írta: trickypriest
trickypriest értékelése: 9 (kitűnő)
2006.11.28.
20415 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Final Approach © Trinet Entertainment / ZEXCS

Hozzászólások:
wow, ebből készült 2009-ben a Final Approach 2 ~1st Priority~PSP játék?
#1 | 2016.06.23. | írta: supermario4ever
Hozzászólás írásához jelentkezz be.