×

Regisztráció

Anime: Kashimashi ~Girl Meets Girl~

Kashimashi ~Girl Meets Girl~ © Katsura Yukimaru • Bandai Visual

Kashimashi ~Girl Meets Girl~ (TV, 2006)

かしまし ~ガール・ミーツ・ガール~

Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, iskolai élet, yuri

Rendezte: Nakanishi Nobuaki
Eredeti mű: Katsura Yukimaru
Írta: Hanada Jukki
Karakter dizájn: Iwasa Tomoko
Zene: Fujima Hitoshi, Hosoi Soushi, Isoe Toshimichi
Stúdió: Bandai Visual

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (26 szavazat, átlag: 7.69) részletek

Kashimashi ~Girl Meets Girl~ © Katsura Yukimaru / Bandai Visual
Történetünk kezdetén Osaragi Hazumu szerelmet vall Kamiizumi Yasunanak, de a lány visszautasítja. A srác bánatában felmegy a közeli hegyre magányt keresve, mire pechjére telibetalálja az általa hullócsillagnak nézett éppen kényszerleszállást végző földönkívüli űrhajó. Testét rekonstruálják, de sajnos egy visszafordíthatatlan hiba folytán lány lesz belőle. Igaz hogy sosem volt túl férias, de mégis, minden emléke megmaradt, csak a neme válátozott meg. Ehhez mérten rengeteg gubanccal jár az átállás, hiszem olyan dolgokat kell megtanulnia mint a melltartó viselete, vagy hogy hogyan kell ülni és mozogni miniszoknyában.

Az igazi probléma ott kezdődik, hogy miután Hazumu lánnyá változott, az addig elutasító Yasuna elkezd közeledni felé. A helyzet tovább bonyolódik, mikor Hazumu gyerekkori barátja, Kurusu Tomari, nem nézi tétlenül a dolgot és ő is beszáll ebbe a furcsa viszonyba. Ilyen módon egy többé-kevésbé yuri szerelmi háromszög alakul ki, miután mindhárom résztvevője lány, még ha az egyikük nem is volt az mindig. Hazumu egyéb kapcsolatai változatlanok maradnak, hiszen a legrégibb haverja ezután is a haverja marad, a szülei ugyanúgy enyhén idióták mint átváltozása előtt. Na meg persze ott van a két földönkívüli, akik ketten bár valamit megfigyelni vannak ott, minduntalan belefolynak Hazumu ügyeibe. Hogy a kettőből melyik lököttebb, nehéz eldönteni, bár Jan-Puu "onee-nii-sama" megszólítása Hazumura már önmagában egy különlegesség.

Összességében érdekes sorozat, nem egészen az, amire számítani lehet. A szokásos iskolai helyzetet a három lány témája igencsak megkeveri, enélkül teljesen átlagos anime lenne történet és megvalósítás tekintetében egyaránt. Elképzelhető, hogy az alaptéma miatt egyeseknek nehezére esik megnéznie, de éppen az az érdekes, hogy nincs leöntve öt vödör fanservice-szel. Hazumu meg ingatag, ahogy az már ilyenkor lenni szokott, de végig érződik, hogy valakit azért választani fog. Hogy Yasuna először miért utasította vissza Hazumut, és hogy miért "lépett fel a színpadra" Tomari, az a történet közben szépen kiderül, mint ahogy az is hogy a két idegen miért tartózkodik a Földön. Furcsaság, hogy a fiú Hazumunak is ugyanaz a hangja, mint a későbbi lánynak. Másik zavaró tény, hogy a sorozat lezárása az OVA-ban van, miközben az ember feltételezi, hogy a kor szokásainak megfelelően valójában 12 rész van, és az OVA csak egy plusz szórakoztató történet.
Írta: Althego
Althego értékelése: 7 (jó)
2006.11.29.
31139 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kashimashi ~Girl Meets Girl~ © Katsura Yukimaru • Bandai Visual

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.