×

Regisztráció

Anime: Zero no Tsukaima

Zero no Tsukaima © J.C. Staff

Zero no Tsukaima (TV, 2006)

ゼロの使い魔

Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, fantasy, ecchi

Rendezte: Iwasaki Yoshiaki
Írta: Yoshioka Takao
Karakter dizájn: Fujii Masahiro
Zene: Mitsumune Shinkichi
Stúdió: J.C. Staff

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (57 szavazat, átlag: 8.37) részletek

Zero no Tsukaima © J.C. Staff
Van egy távoli világ, aminek a neve Halkeginia. Történetünk ezen a bolygón játszódik, egy Tristein nevű Varázsló-, illetve boszorkány akadémián. Az akadémiában idén új másodéves tanulók vannak. Az első napon alkímiát tanítanak a varázsló növendékeknek, mikor a tanár kihív magához egy rózsaszín hajú lányt. A többi tanítvány hevesen tiltakozik, mivel a lány varázsereje veszélyes. A lány, Louise elmormolja a varázsigét, de a kövek, amiket arannyá kellett volna változtatnia, felrobbantak. Ezért is kapta a Zero Louise gúnynevet osztálytársaitól, mert az esélye, hogy varázslatai sikeresek legyenek, egyenlő a nullával.
A következő napon a tanulóknak az a feladatuk, hogy meg idézzenek egy "háziállatot", avagy szolgálót, aki segítségükre lesz mindenben. Louise utolsóként hívja elő a szolgálóját, és persze megint egy robbanás lesz a vége. Amikor a füst elszáll, a lány egy alvó fiút pillant meg maga előtt. A többiek az öltözékéből és kinézetéből egyből észreveszik, hogy egy közember. Louise újra akar próbálkozni, de a tanár nem engedi meg neki. A fiú mikor felébred, megrémül, mert nem érti a varázslók nyelvét. Megpróbál elszökni, azonban Louise egy szempillantás alatt megfogja a nyakánál, és visszahúzza, majd megcsókolja, hogy a szerződés, miszerint a fiúnak engedelmeskednie kell neki, megpecsételődjön.
A fiú komoly fájdalmakon megy keresztül, majd végül elájul. Louise szobájában ébred fel ismét, s arra kéri a lányt, hogy vigye vissza Japánba. A lány azonban nem érti, mit akar mondani a fiú, ezért fogja magát, és a fiúra dobja a ruháit, hogy mossa ki. De a fiú még mindig nem érti meg a nyelvüket, ezért elkezdi kérdezgetni Louise-t, aki elmormol egy varázsigét, hogy fogja be a száját. Mint mindig, ez a varázslat sem sikerült jól, de a robbanás után már megértik egymást. A fiú pedig bemutatkozik, ő Hiraga Saito, s Japánból jött. Miután Louise elmagyarázza neki, hogy miért is van ő itt, Saito el akar menekülni, de nem tud, mert örök hűséget fogadott Louise-nak, és ezért élete végéig itt kell élnie Louise szolgálatában, mosnia kell a szennyesét, harcolnia kell, és így tovább...

A történet nekem tetszett. A grafikai megvalósítás is szép lett, kitűnően meg lett oldva. A szinkronhangok is tetszettek. A zene ízlés kérdése, az opening dallamos, az ending viszont egy kicsit furcsa lett. Ami nem tetszett, hogy van benne egy adag fanservice, ami néha jól illett a különféle szituációkhoz, néha pedig nem.
Ennek ellenére egy aranyos sorozattal állunk szemben, és bátran ajánlom mindenkinek.
Írta: Sekai
Sekai értékelése: 8 (nagyon jó)
2006.12.02.
27151 olvasás

Ismertető értékelése:
4.57 (kiváló), 7 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Zero no Tsukaima © J.C. Staff

Hozzászólások:
nagyon jó sorozat. eddig csak 3 évad van, de elvileg nemsoká jön a 4. is:)
#1 | 2011.05.06. | írta: szucsy11
Hozzászólás írásához jelentkezz be.