×

Regisztráció

Anime: Seihou Bukyou Outlaw Star

Seihou Bukyou Outlaw Star © Ito Takehiko • Sunrise

Seihou Bukyou Outlaw Star (TV, 1998)

星方武侠アウトロースター

Outlaw Star


Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, vígjáték, kaland, sci-fi, mecha, shounen

Rendezte: Hongo Mitsuru
Eredeti mű: Ito Takehiko
Írta: Morosawa Chiaki, Yatate Hajime, Chiba Katsuhiko, Hongo Mitsuru, Sakai Mitsuyasu, Ito Takehiko, Ashizawa Takeshi
Karakter dizájn: Saito Takuya
Zene: Ootani Kou
Stúdió: Sunrise

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (13 szavazat, átlag: 8.23) részletek

Seihou Bukyou Outlaw Star © Ito Takehiko / Sunrise
A történet a Sentinel III bolygón kezdődik, ahol Gene Starwind és kis barátja, Jim Hawking éldegélnek alkalmi munkákból. Gene állandóan arról álmodozik, hogy egyszer eljut az űrbe és ott kedvére kalandozhat.

Végül egy nap megjelenik náluk egy lány, Rachel, aki testőri munkát ajánl fel. El kell kísérniük a városon kívülre, egy kis tanyára. Útközben kalózok támadják meg őket, és a lányról kiderül, hogy törvényen kívüli és nem Rachel a neve, hanem Hilda. Miután lerázták üldözőiket fény derül a titokzatos fémdoboz titkára is, melyben egy csodaszép bio-android lány fekszik, Melfina.

Innentől kezdve felpörögnek az események és hőseink hamarosan az űrben találják magukat. Miután megmenekültek a kalózok újabb támadásától, megpihennek a Blue Heaven nevű űrállomáson. De örömük rövid életű és újra menekülniük kell, ráadásul összefutnak a Ctarl-Ctarl birodalom egyik cirkálójával is, melyet az igen heves vérmérsékletű Lady Aisha vezet. Nagy nehézségek árán végül sikerül eljutniuk Hilda igazi céljához, egy aszteroidához, melyben korábban elrejtett egy különleges űrhajót, amit az űrkalózok és a galaktikus haderő együtt tervezett. Kiderül, hogy Melfinát pont ennek az irányítására tervezték. Ekkor a kalózok ismét megtámadják őket, mely Hilda tragikus halálával végződik. A fiúk és Melfina magukra maradnak. Gene pedig a hajót Hilda tiszteletére elnevezi Outlaw Star-nak.

És innentől kezdetét veszi a "kincsvadászat", a misztikus és legendás Galaktikus Leyline utáni hajsza, amelyre minden kívülálló áhítozik, de senki sem tudja merre kellene keresni.

Ez egy remekbeszabott sci-fi anime sok-sok kalanddal és nagyadag humorral. A grafika elég jó, bár néha kissé elnagyolt, mivel viszonylag régen készült.

A szereplők közül kiemelném Aishát, aki egy Ctarl-Ctarl (ez egy macskaszerű faj), hatalmas étvágya van és 10 ember erejét birtokolja. Valamint Fred Luo-t, egy rendkívül kedves és segítőkész (persze némi ellenszolgáltatás fejében) fegyverkereskedőt, aki mellesleg 'meleg' és teljesen bele van esve Gene-be.

Remélem az ismertető elnyerte a tetszésetek, és persze elsősorban sci-fi rajongóknak ajánlom... sőt kötelező.
Írta: Shinzo
Shinzo értékelése: 9 (kitűnő)
2007.01.16.
37413 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Seihou Bukyou Outlaw Star © Ito Takehiko • Sunrise

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.