×

Regisztráció

Anime: Asatte no Houkou

Asatte no Houkou © J-ta Yamada • J.C. Staff

Asatte no Houkou (TV, 2006)

あさっての方向。

Hossz: 12 rész
Műfaj: romantikus, dráma, hétköznapi, természetfeletti, seinen

Rendezte: Sakurabi Katsushi
Eredeti mű: J-ta Yamada
Írta: Minakami Seishi, Urahata Tatsuhiko
Karakter dizájn: Ito Ikuko
Zene: Mitsumune Shinkichi
Stúdió: J.C. Staff

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (24 szavazat, átlag: 8.62) részletek

Asatte no Houkou © J-ta Yamada / J.C. Staff
Iokawa Karada tizenegy éves kislány, akit szülei halála óta bátyja, Hiro nevel. Karada nem szereti, ha gyerekként kezelik, és egyetlen vágya, hogy minél hamarabb felnőtt lehessen. Nogami Shouko fiatal nő, aki amerikai tanulmányai befejeztével tér haza Japánba, a csendes Kanochuu külvárosba. Négy évvel azután, hogy a férfi, akit szeretett, nélküle tért haza, egyedül hagyva őt. A férfi nem más, mint Iokawa Hiro.
Egy forró nyár eleji napon Karada és Shouko egy kis útmenti szentélynél találkoznak, melyről az a hír járja, hogy teljesíti a kívánságokat. Midketten kívánnak valamit, majd elválnak útjaik. Csakhogy a találkozás mégis sorsfordító lesz mindkettejük számára: A kívánság, amit a kislány kért, valósággá válik, és Karada felnőtt nővé változik. Shouko pedig cserébe ismét kislány lesz, akárcsak Karada volt. A szentély varázslata összeköti hát sorsukat, és kezdetét veszi a nyár, amely mindkettőjük számára örökké emlékezetes marad.

Az Asatte no Houkou kedves, lassan kibontakozó romantikus-drámai történet, végig nyugodt, hétköznapi atmoszférával. Ne várjon senki hirtelen fordulatokat vagy szélsőségesen érzelmes, drámai pillanatokat. Itt minden életszerű, és ennek megfelelően lassan halad előre, szereplőinknek időre van szükségük a helyzetekhez való alkalmazkodáshoz és a döntéseik elhatározásához.
Bár teljesült a kívánsága, a váratlan átváltozás komoly lelki megpróbáltatást jelent Karada számára, hiszen fiatal női teste ellenére belül ugyanaz a 11 éves kislány maradt. Shouko pedig gyerektestében felnőttként megpróbálja kezébe venni a helyzetet, ami nem könnyű, ugyanis senki nem ismeri fel őket, még Hiro, Karada bátyja sem hisz nekik. A kellemetlenségek ellenére az új élethelyzet mindkettejük számára tanulsággal is jár, és lassan mindketten kezdik átértékelni addigi életüket, és jobban megismerni önmagukat. A nehézségek mellett Shouko és Karada számára az új élethelyzet sok aranyos, vidám szituációt is eredményez, és főleg a sorozat második felében erős hangsúlyt kap a romantikus szál is.
Sajnos a sorozat félúton utólérte a jelenleg is futó manga történetét, és emiatt egy erős kezdés után a 8. résztől érezhető egy elbizonytalanodás, majd a történet irányt vált, és az eredetitől eltérő témára fókuszál. Emiatt az anime második fele egy kicsit gyengébb, vontatottabb lett, és a kelleténél egy hajszálnyival több fanservice elemet is tartalmaz, bár ez teljesen szubjektív vélemény.

Összességében az Asatte no Houkou kicsit kiegyensúlyozatlan, de kedves történet, ötletes alapszituációval és aranyos szereplőkkel. Vízfesték-szerű, szép háttereivel, kellemes zenéivel emlékezetes élmény lehet mindenkinek, aki a könnyeden drámai, hétköznapi romantikus történeteket kedveli.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2007.02.27.
35467 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Asatte no Houkou © J-ta Yamada • J.C. Staff

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.