×

Regisztráció

Anime: Otome wa Boku ni Koishiteru

Otome wa Boku ni Koishiteru © Caramelbox/Hobibox • Starchild Records / Feel

Otome wa Boku ni Koishiteru (TV, 2006)

乙女はお姉さまに恋してる

Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, iskolai élet, visual novel

Rendezte: Nawa Munenori
Eredeti mű: Caramelbox/Hobibox
Írta: Hasegawa Katsumi
Karakter dizájn: Shimazawa Noriko
Zene: Isoe Toshimichi
Stúdió: Starchild Records, Feel

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (14 szavazat, átlag: 8.36) részletek

Otome wa Boku ni Koishiteru © Caramelbox/Hobibox / Starchild Records / Feel
Miyanokouji Mizuho egy gazdag és befolyásos család első számú örököse. Amikor erre az örökösödésre sor kerül, kiderül, hogy Mizuho nagyapja egy érdekes feltételt támasztott Mizuhoval szemben: Mizuho középiskolai tanulmányainak az utolsó esztendejét a Seiou Lányiskolában kell eltöltenie! Mizuho először gondolkodás nélkül rávágja, hogy a nagyapja végakarata szent és természetesen mindent megtesz, hogy teljesítse, de amint a kiejtett szavak eljutnak a tudatáig és elkezd egy kicsit gondolkozni, ráébred arra, hogy lesz egy nüansznyi probléma ezzel a végrendelettel. Mizuho ugyanis fiú.

Persze egy ilyen apróság egy olyan család esetében, amilyen Mizuhoé is, nem lehet akadály. Ezért aztán Mizuho gyerekkori játszópajtása, Mikado Mariya (aki egyébként maga is a Seiou diákja) és a modern technológia segítségével nekilátnak "nőt" faragni Mizuhoból. Ami végül egészen kiválóan sikerül köszönhetően annak, hogy Mizuho testi adottságai (dús hosszú haj, vékony derék, lányos hang) jól passzolnak a sminkhez, így csak a melltájéka átformálásához kell igénybevenni a modern technológiát. Az iskola vezetését is meglepően könnyen (később a sorozatból kiderül majd, hogy miért) sikerül meggyőzniük arról, hogy egy fiút felvegyenek a diákjaik közé, így minden akadály elhárul az elől, hogy Mizuho lánynak öltözve megkezdhesse tanulmányait a Seiou falai között.

Mizuho kezdő terve az, hogy háttérben meghúzódva ahol lehet Mariya segítségét igénybevéve (pl. testnevelésórák) valahogy átvészelje ezt az egy évet. De a sors vezérelte események és az iskola diáksága (beleértve Mariyát is) ennél sokkal többet tartogatnak Mizuho számára. Ahogy az ilyen lányiskolákban lenni szokott itt is van speciális onee-sama/imouto (nővér-húg) kapcsolat az idősebb és a fiatalabb diákok között, ezen kívül minden évben megválasztanak valakit a diákok közül aki mindenkinek az onee-samája lesz, amolyan protokolláris feladatokat ellátó személy akit példaképnek lehet állítani a diákság elé. Ezt a különleges pozíciót Elder-nek nevezik. Mizuho iskolában töltött első néhány hetének eseményei pedig olyan ismertség és népszerűségnövekedést hoznak számára, hogy végül őt választják meg Eldernek. Így a háttérbe húzódás helyett a figyelem kellős középpontjába kerül Mizuho, vajon ilyen feltételek mellett is sikerül megúsznia a lebukást? Egy biztos mégpedig az, hogy nehéz dolga lesz. Ugyanis a Mizuhora furcsa szemekkel tekintő és az Elderré választása ellen kézzel-lábbal tiltakozó diáktanács vezetője Itsukushima Takako ezután minden az iskolában tett lépéséről értesülni fog.

Az Otome wa boku ni koishiteru egy önfeledten szórakoztató történet arról, hogy hogyan próbál meg megfelelni egy fiú egy lányiskola legszigorúbb elvárásainak. Mizuho kalandjain keresztül pedig megismerjük az iskola további diákjait és az ő történeteiket is. Láthatóan az Elder íratlan feladatai közé tartozik az is, hogy segítsen a hozzá fordulók ügyesbajos dolgainak, egyéni problémáinak megoldásában.

Végszóként pedig szeretném kiemelni a sorozat védjegyévé vált különleges SD karaktereit, amelyeket szinte változtatás nélkül emeltek át a játékból ami alapján az anime készült. A szereplők ezen SD formái annyira népszerűek voltak és lettek a rajongók körében, hogy a sorozat 13. (bónusz OVA) epizódjában meg is fordult a világ és ők lettek a főszereplők, a karakterek rendes formái pedig csak akkor kerülnek elő ott, ha a helyzet megkívánja.
Írta: paTKany
paTKany értékelése: 9 (kitűnő)
2007.04.05.
31730 olvasás

Ismertető értékelése:
2.00 (gyenge), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Otome wa Boku ni Koishiteru © Caramelbox/Hobibox • Starchild Records / Feel

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.