×

Regisztráció

Anime: Boku no Marie

Boku no Marie © Takeuchi Sakura • Studio Pierrot

Boku no Marie (OVA, 1996)

ぼくのマリー

My Dear Marie


Hossz: 3 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, hétköznapi, sci-fi, seinen

Rendezte: Mochizuki Tomomi
Eredeti mű: Takeuchi Sakura
Írta: Sakamoto Go
Karakter dizájn: Tanaka Hiroto
Zene: Hogari Hisaaki
Stúdió: Studio Pierrot

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Boku no Marie © Takeuchi Sakura / Studio Pierrot
Karigari Hiroshi a tipikusan kissé béna, szemüveges, de feltalálói tehetséggel megáldott egyetemista srác, aki fülig szerelmes a sportos, szép Marie-ba. Hiroshi persze borzasztóan rossz a nőügyekben, és soha nem merné bevallani érzelmeit a népszerű lánynak. Így aztán nem tehet mást, felhasználja örült tudós-beütését, és hosszas tervezgetés után megépíti magának Marie tökéletes robot hasonmását. Persze ahogy az ilyen esetekben lenni szokott, a robot barátnő egyáltalán nem lesz engedelmes, csendes, és otthonülő típus, annál sokkal emberibbre sikeredik, és aktív, kíváncsi, de jószívű és aranyos lány válik belőle. Így aztán hamarosan összefut a valódi Marie-val, ami mindkettejük számára sokkoló élmény lesz. A helyzet megmentése érdekében robot-Marie ettől kezdve Hiroshi kishúgává avanzsál, aki valami véletlen folytán borzalmasan hasonlít Marie-ra. Robot-Marie számára tehát Hiroshi lesz a szeretett bátyja, akit mindig boldognak szeretne látni, ezért ahol tud, segít Hiroshinak, hogy megszerezhesse a szeretett Marie szerelmét... miközben persze ő maga is kedveli Hiroshit. Így aztán egyszerre két Marie is gondoskodik róla, hogy Hiroshi élete ne legyen unalmas többé.

A My Dear Marie aranyos vígjáték a szerelemről, láthatóan némileg lökött alapszituációval. Leginkább vicces, emellett romantikus, az utolsó részben némileg elvont, de mindenekelőtt: rövid. Olyan érzést hagyva maga után, mintha egy 26 részes sorozatból véletlenszerűen kiválasztva megnéznénk három epizódot, vagy mintha egy hosszabb manga csupán néhány elszigetelt fejezetét dolgozta volna fel. Ami feltehetőleg igaz is, mivel Takeuchi Sakura eredeti mangája 10 kötetből áll.
Az OVA szituációi viccesek és aranyosak a maguk módján, és néhol kicsit (na jó, nagyon) bugyuta a történet, de szerencsére az anime eleve nem is próbál komoly lenni. Viszont vidám és szórakoztató, komolytalan de mégis hétköznapi és romantikus. Az utolsó epizód különösen érdekes és ötletes, egy picit Marie belső "ember vagy robot" konfliktusára koncentrál, de mély dráma szerencsére nem lesz belőle. Annak ellenére, hogy nem kimondottan egyedi a történet, valahogy mindig egy kicsit eltérnek a szituációk és a szereplők a megszokott kliséktől.
Ja, arról ne feledkezzünk meg, hogy a My Dear Marie nem szűkölködik a meztelenségben, ugyanis ez egy elsősorban felnőtt vígjáték, ami alkalomadtán még a szexből is viccet csinál. De kifejezetten a vicc kedvéért, és nem az erotikus tartalom miatt, úgyhogy az ecchi-rajongók nem fogják benne megtalálni számításaikat.
A karakterdizájn érdekes és nem szokványos, de illik a vidám hangulathoz.

Kicsit furcsa, de valahogy mégis vidám és szórakoztató, a maga nemében jópofa anime, melyből sajnálatos módon nem készült el annyi epizód, hogy komolyabb történet is helyet kaphasson benne.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 6 (megfelelő)
2007.04.06.
30261 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Boku no Marie © Takeuchi Sakura • Studio Pierrot

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.