×

Regisztráció

Anime: Dinobreaker

Dinobreaker © Bandai Entertainment / Xebec

Dinobreaker (TV, 2005)

ディノブレイカー

D.I.C.E.

DICE - A mentőcsapat

Hossz: 40 rész
Műfaj: akció, kaland, sci-fi, mecha, shounen

Rendezte: Kamiya Jun
Írta: Masaki Hiro, Kamiya Jun, Yamada Ken'ichi, Araki Kenichi, Shiraishi Masahiko, Marukawa Naoko, Tamura Ryu, Kato Yoshio
Karakter dizájn: Ishihara Mitsuru
Zene: Miyazawa Masato, Arai Katsumi
Stúdió: Bandai Entertainment, Xebec

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (38 szavazat, átlag: 4.37) részletek

Dinobreaker © Bandai Entertainment / Xebec
A világegyetem egyik legnagyobbja a Sarbylion galaxis, amelyben rengeteg a lakott és lakatlan bolygó. Egy speciális létesítmény, a D.I.C.E. (DNS Integrált Kibernetikus Vállalat) segít fentartani a békét a bolygók között. A D.I.C.E. magába foglalja a D.I.C.E. Zero-t és a 6 D.I.C.E. állomást 'A'-tól 'F'-ig. Minden állomásnak számos mozgatható erődítménye van, ahonnan ki tudnak küldeni D.I.C.E. ügynököket, hogy megoldják a felmerülő problémákat. A sorozat bemutat egy erődöt, amely a D.I.C.E. utolsó állomásán található, az F-99-es erőd. Ez egy elég szokatlan állomás, elsősorban a személyzete miatt. Mindenki az F-99-ben (parancsnokuk Tak) egytől-egyig tinédzser. Ők azonban nem kevésbé megbízhatók, amikor válságos a helyzet, és tény, hogy a személyzet kifejezetten igazolta rátermettségét. Felszerelésük egy speciálisan páncélozott ruha, ami képes a pilóta bio-mechanikus átváltoztatására. Mindegyikük rendelkezik egy saját robottal, ami egyben a társuk is. A robotok különlegesek, tekintve, hogy saját gondolataik és érzéseik vannak. Valamilyen járműből át tudnak alakulni egy dínóvá, és így harcolni is képesek. Ezek az ifjú harcosok teljesítik a küldetésüket, legyen bármilyen veszélyes is, szeretik ezt csinálni. Az erőd minden egyes tagja kiskorában elvesztette a szüleit, és különleges nevelőotthonban nőttek fel.

A történek főszereplője Jet Siegel, aki az F-99 erőd egyik legjobb pilótája. Nagyon önfejű és meggondolatlan. Ő az erőd egyetlen olyan tagja, akinek van élő rokona, ám 3 éve egy balesetben nyoma veszett. Jet és barátai: Robert, Marco, Tak, Sam, Puffy, Marsha, Chow, az összes Dínóölő (Dínótörő) és az aranyos kis állat, Mok segítségével izgalmas és veszélyes kalandokat tudhatnak magukénak. Időközben feltűnik a rejtélyes Fantomlovag, aki hol segít a csapatnak, hol akadályozza őket. Megnyílik előttük az addig még mindenki számára legendaként ismert Heron Univerzum kapuja, ahol ismét barátokat szereznek, többek közt Clo Zant és az 5 Heron lovagot: Zaba Gun, Ul Mesal, Ibel Den, Ama Ral és Ein Lat-ot... és persze ellenségek is akadnak, mint a Halhatatlan fáraó, akiről később derül ki, hogy gonosz. A Fantomlovagról kiderül, hogy valójában Jet halottnak hitt bátyja, akit a sorozat végén mindenki ellensége, a Halhatatlan Fáraó győz le és meghal. Miután az Univerzumot megmentették a gonosztól, az addig ott uralkodó halhatatlanságnak vége szakadt, és a csapat ott folytatja tovább tevékenykedését DICE G-01 erőd néven és a Heron Lovagok is csatlakoznak a DICE-hoz.

A szereplők grafikájára nem fektettek nagy hangsúlyt, de ennek ellenére szép lett, viszont a gépek és erődök kidolgozása talán a legszebb az ilyen típusú animék között. A történet összetett, de nem bonyolult, különösebb mondanivalója nincs, de nagyon izgalmas és szórakoztató.
Írta: Kitty
Kitty értékelése: 6 (megfelelő)
2007.05.09.
27006 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Dinobreaker © Bandai Entertainment / Xebec

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.