×

Regisztráció

Anime: Arc the Lad

Arc the Lad © Bee Train / Sony / SPE Visual Works

Arc the Lad (TV, 1999)

アークザラッド
Arc, a kölyök

Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, fantasy, kaland, horror

Rendezte: Kawasaki Itsuro
Írta: Omode Akemi
Karakter dizájn: Kikuchi Yoko
Zene: Oshima Michiru
Stúdió: Bee Train, Sony, SPE Visual Works

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (43 szavazat, átlag: 6.16) részletek

Arc the Lad © Bee Train / Sony / SPE Visual Works
A történet nagyrészt egy fiúról szól, akit Elk-nek hívnak. Tipikus hősszellem, aki mindenáron teljesíti feladatát, még ha bele is hal. Ám ez teszi olyanná amilyen, kedvessé és kitartóvá. De e nemes tulajdonság nem mindig hasznos az emberre nézve. Ugyanis így hihetetlenül felelőtlenné válhat, s veszélybe sodorhat másokat. Mindig belebotlik a bonyodalmak közepébe, ha nem is keresi. Elk egy bizonyos szövetség legfiatalabb tagja, melynek neve: Hunter. Ez a szövetség jótékony varázslókból és vadászokból áll.

A történet indító kulcsa Arc elpusztítása. Mikor Elk még gyerek volt, Arc letarolta szülőfaluját. S főhősünk arra szenteli fiatal életét, hogy bosszút álljon a bitorlón. Benne lakozik a tűz szelleme, melynek segítségével tűzvarázslatot képes használni. Ennek segítségével akarja levadászni Arc-ot.
Nos, igen, itt jön szóba Arc. A címben az ő neve szerepel, de mégsem ő a főszereplő. Bizonytalaság övezi, hogy vajon jó, ragyogó, páncélos nemes lovag-e, vagy épp az ellenkezője, egy gonosz, mindenre elszánt terrorista. Arc egy csapat ember és a Silver Noah kapitánya. Lieza is a történet egy fontos szereplője. Egy lány, aki egy szörnyszelídítéssel foglalkozó szövetségbe született, és megérteti magát a szörnyekkel. Sőt, saját szörnye és egyben védelmezője is van, Pandit. Élete folyamán nagyrészt elzárva élt a külvilágtól. Nagypja, Josegh nevelte, aki tisztába van unokája képességével és azzal, hogy milyen következményei lennének, ha a külvilág tudtára jutna. Ezáltal saját félelmét táplálta a lányba. Azt tanította neki, hogy az emberek, amitől félnek, vagy nem értik, azt megölik.

További szereplők még Shu és Clive Galuano. Shu, a vadászok szövetségének tagja, mint Elk. Véletlenül találkoznak össze, s kitanítja a fiút. Úgy tekint rá, mint a kistestvérére. S Elk pedig támaszkodhat valakire. Clive egy gonosz bishouen. Ő a polgármester asszisztense. Feladata, hogy elvégezze a piszkos munkát. Ám eközben valaki mással szövetséges.

A történet szerintem izgalmas. S a kérdés: vajon kiderül, hogy Arc a jó vagy a sötét oldalra sorolható-e? Ő a felelős Elk szülőfalujának elpusztításáért és szülei meggyilkolásáért? Ez mind kiderül, ha megnézed a sorozatot. :)
Írta: Hella
Hella értékelése: 7 (jó)
2007.06.20.
29666 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Arc the Lad © Bee Train / Sony / SPE Visual Works

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.