×

Regisztráció

Anime: Tenchi Muyo! Ryo-Oh-Ki

Tenchi Muyo! Ryo-Oh-Ki © Hayashi Hiroki / Kajishima Masaki • AIC / PIONEER LDC

Tenchi Muyo! Ryo-Oh-Ki (OVA, 1992)

天地無用! 魎皇鬼

Tenchi Muyo!


Hossz: 19 rész
Műfaj: vígjáték, fantasy, kaland, shounen

Rendezte: Hayashi Hiroki
Eredeti mű: Hayashi Hiroki, Kajishima Masaki
Írta: Kajishima Masaki
Karakter dizájn: Kajishima Masaki
Zene: Seikou Nagaoka
Stúdió: AIC, PIONEER LDC

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Tenchi Muyo! In Love 2: Haruka naru omoi (movie, 1998)
Tenchi Muyo! GXP (TV, 2002)

Értékelések: (43 szavazat, átlag: 8.98, #62) részletek

Tenchi Muyo! Ryo-Oh-Ki © Hayashi Hiroki / Kajishima Masaki / AIC / PIONEER LDC
700 évvel ezelőtt, egy szörnyű démon pusztította a vidéket. Tüzet és pusztítást hozott az emberekre, ám a csillagokból, sárkány hátán lovagolva egy hős érkezett, aki hatalmas erejű kardjával legyőzte, és egy barlangba zárta a szörnyet.

Tenchi számtalanszor hallota ezt a legendát, hiszen a mondabeli hős, Yosho leszármazottja. Gyerekkora óta vonzotta a Démonszáj-barlang, de annak kapuja lakattal volt lezárva, s a kulcsot a nagyapja, a barlang melletti templom papja szigorúan őrizte. Egy nap azonban Tenchinek sikerült ellopnia a kulcsot és bejutni a titokzatos helyre. Odabent meg is találta a varázskardot, melynek pengéje már teljesen elrozsdásodott, azonban utolsó csapásával (Tenchi egy véletlen mozdulata) még felnyitott egy járatot a barlang mélyén. Odalennt pedig Tenchi hatalmas rémületére éppen felébredt a démon 700 éves álmából...
Ettől fogva Tenchi számára megváltozott a világ. Nem csak az élete, hanem minden, amit a világról, a családjáról és önmagáról tudott. Ryoko, a démon, csak az első volt a lányok között, akik szó szerint a fejére zuhantak, és szegény fiú nem győzi kapkodni a fejét és felfogni, mi is történik körülötte. Űrkalózok, hercegnők, űr-rendőrök, csatahajók és egy olyan hatalom, ami az egész univerzumot képes irányítani.

A Tenchi Muyo! Ryo-Oh-Ki OVA sorozat az egyik legnevesebb anime sorozat ami készült.
Első pillantásra egy humoros akció-anime, az egy fiú-sok lány altípusból, sok poénnal, és fanservice-szel. Alkotója, Kajishima Masaki stílusára jellemző, hogy csak a sorozat végén derül ki, mi is történt valójában, csak ott áll össze a teljes kép, hogy az epizódok és jelenetek hogyan kapcsolódnak egymáshoz. És csak akkor jön rá a néző, hogy egyetlen szó, egyetlen gesztus nem volt, aminek ne lett volna jelentése.
Írta: Meglivorn
Meglivorn értékelése: 10 (mestermű)
2003.10.10.
37986 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Tenchi Muyo! Ryo-Oh-Ki © Hayashi Hiroki / Kajishima Masaki • AIC / PIONEER LDC

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.