×

Regisztráció

Anime: Oniisama E...

Oniisama E... © Ikeda Riyoko • Tezuka Productions

Oniisama E... (TV, 1991)

おにいさまへ…

Brother, Dear Brother


Hossz: 39 rész
Műfaj: romantikus, dráma, hétköznapi, iskolai élet, shoujo

Rendezte: Dezaki Osamu
Eredeti mű: Ikeda Riyoko
Írta: Takayashiki Hideo, Konparu Tomoko
Karakter dizájn: Sugino Akio
Zene: Haneda Kentaroh
Stúdió: Tezuka Productions

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (8 szavazat, átlag: 8.75) részletek

Oniisama E... © Ikeda Riyoko / Tezuka Productions
Misonoo Nanako legjobb barátnőjével kezdi első évét a Seiran Akadémián. Tomoko-val sajnos külön osztályba kerülnek, de Nanako hamar új barátot talál egy különös lány, Shinobu Mariko személyében. Vele együtt választják be a híres és nagy hagyományokkal rendelkező Sorority-be. A tagságnak azonban több a hátránya, mint az előnye. Nanako hamar veszélyes ellenségeket szerez magának és olyan érzésekkel kénytelen szembesülni, amiket eddig nem ismert: féltékenység, bosszúvágy, gyűlölet és a szerelem.
Megismeri az iskola három "csillagát" és szerencsétlenségére, vagy épp szerencséjére része lesz az életüknek és a konfliktusaiknak. A velük és saját magával kapcsolatos érzéseit egyedül a "Bátyjával" osztja meg, akinek rendszeresen levelet ír.

"Miya-sama" a Sorority vezetője. Mindenki tiszteli és elismeri, Nanako mégis tart tőle. A lány szívét megkeserítette viszonzatlan szerelme és ezt a keserűségét Rei-n vezeti le, még a tettlegességtől sem riad vissza.
"Saint Juste-sama" az, akit minden diák szeret, szinte bálványozzák. Rei egy nagyon szép, de nagyon fiúsan viselkedő lány, gyönyörűen zongorázik és fuvolázik, de a megnyerő külső sebzett szívet takar. Valójában nagyon labilis, gyógyszerfüggő és nemcsak önmagára, de néha a környezetére is veszélyes, Nanako mégis az első pillanattól kezdve különösen vonzódik hozzá.
"Kaoru no Kimi" egy hosszú betegség után tért vissza az iskolába. A kosárcsapat kapitánya és talán még férfiasabb, mint Rei. A lányok a tanároknál is jobban hallgatnak rá, folyton körülrajongják. Rei legjobb barátja, igyekszik megvédeni a lányt Miya-sama támadásaitól, de legfőképp önmagától.

Az Oniisama E Ikeda Riyoko klasszikusnak számító mangája alapján készült. Nagyon öszetett és komoly problémákkal foglalkozik, ilyen a gyerekkor elhagyása, a felnőtté válás, a nemi indentitás, a gyógyszerfüggőség, vagy az öngyilkosság. A meglehetősen komplex témához remekül passzol a gyönyörű karakterdesign, ami nélkülözi az animéknék megszokott elemeket és csak a shoujo műfajra jellemző magas, vékony és kecses figurákat találjuk meg. A zene főként a klasszikus vonalat követi, gyakran hallunk zongorát és hegedűt. Az opening és az ending is igazán szép, remek keretet adnak az egyes részeknek és nagyban hozzájárulnak a különleges hangulathoz.

Aki könnyed, délutáni szórakozásra vágyik, annak nem ajánlanám, de aki egy igazi klasszikus shoujo dráma nyújtotta élménnyel szeretne gazdagabb lenni, annak nem fog csalódást okozni.
Írta: Eclair
Eclair értékelése: 10 (mestermű)
2007.07.26.
56034 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Oniisama E... © Ikeda Riyoko • Tezuka Productions

Hozzászólások:
Az Oniisama e... az első számú kedvenc animém, egy olyan lebilincselő dráma amely az emberi érzelmek teljes skáláját bemutatja. Minden bennevan amit nő nő ellen képes elkövetni és minden amit nő nőért képes megtenni. Mindez lenyűgöző animációval és gyönyörű zenével van párosítva, úgyhogy kétség sem fér ahhoz, hogy Dezaki ezzel az animével (is) egy mesterművet alkotott.
#1 | 2008.10.18. | írta: paTKany
Hozzászólás írásához jelentkezz be.