×

Regisztráció

Anime: Taiho Shichauzo

Taiho Shichauzo © Bandai / Kodansha / Studio DEEN / Taiho Shichauzo Production Committee

Taiho Shichauzo (TV, 1996)

逮捕しちゃうぞ

You're Under Arrest!


Hossz: 52 rész
Műfaj: akció, vígjáték, krimi, seinen

Rendezte: Furuhashi Kazuhiro
Írta: Kosuke Fujishima
Karakter dizájn: Nakajima Atsuko, Matsutake Tokuyuki
Zene: Ootani Kou
Stúdió: Bandai, Kodansha, Studio DEEN, Taiho Shichauzo Production Committee

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (15 szavazat, átlag: 8.47) részletek

Taiho Shichauzo © Bandai / Kodansha / Studio DEEN / Taiho Shichauzo Production Committee
A You're Under Arrest egy szokatlan krimisorozat. A hősei ezúttal nem kemény nyomozók, kommandósok vagy szövetségi ügynökök, hanem egyszerű közlekedési rendőrök, akik Tokyo bokuto körzetében teljesítenek szolgálatot. Üldözik a gyorshajtókat, megbüntetik a tilosban parkolókat és segítenek az embereknek békésen élni a mindennapi életüket.
Persze ez önmagában nem lenne elég érdekes úgyhogy a bokuto közlekedési osztály tokioszerte mint a bolondokháza közismert. Az osztály Főnöke sztoikus nyugalommal figyeli beosztottait, amint azok néha ámokfutó módjára, ámde teljes odaadással, szívvel-lélekkel végzik sokszor hálátlan és nehéz munkájukat.
Kobayakawa Miyuki és Tsujimoto Natsumi párosa az egyik legrégibb és legismertebb női duó az anime történetében. A technikai zseni Miyukit és a fiús, erős motorbajnok Natsumit egyás mellé teremtették, akik "még akkor is a legjobb társak, ha távol vannak egymástól".
A YUA hosszú történetre tekinthet vissza. Az OVA, és az azt közvetlenül folytató TV sorozat 1996-ban készült el és az első 4 epizódot jelentő OVA elkészítésébe rengeteg pénzt öltek, ami meg is lászik rajta. Máig a legszebben megrajzolt animék között van, pedig azóta sok-sok év eltelt. A sorozat nagy sikerrel, 51 epizódon át futott, melynek végén Miyuki és Natsumi otthagyta a bokuto kapitányságot és egy éves, különleges továbbképzésre mennek. A sorozat alatt és után készült egy mini-special sorozat, amibe mintha azokat a dolgokat irták volna bele, amit a fő-műsoridős sorozatba nem mertek. Ecchi poénok tömege, perverzek és kukkolók megfékezése néha igencsak megkérdőjelezhető módszerekkel ^_^.
Ezek után sokáig csend volt, a sorozatot mintha elfelejtették volna. Még maga Fujishima is abbahagyta a mangát és belefeledkezett az Oh My Goddess!-be. Aztán eljött a 2000 és megjelent egy egész estés mozifilm, ami ott folytatta, ahol a sorozat befejezte. Miyuki és Natsumi visszatér a kiképzésről, de rögtön a mélyvízben találják magukat, mert egy terrorista csoport támadja meg a kapitányságot, és egy kemény, akciócsoportosoknak való ügyben találják magukat.
A mozifilm kissé kilóg a YUA megszokott rendjéből, kevesebb a humor és több az akció, de a grafika ismét az OVAt idézi, a zene pedig Kawai Kenji mesterműve.
A mozifilm pedig felélesztette a régi tüzet, és 2001ben megjelent egy új TV-sorozat ami már újra az igazi YUA. A grafika a kornak megfelelően már számítógépes, de a szereplők egy cseppet sem koptak meg, a seiyuuk is emlékeztek a figurákra, a történetek pedig továbbra is a kellemes szórakozást biztosítják. És aki megszegi a közlekedési szabályokat, vagy azt hiszi, az úttesten neki mindent szabad, az a végén úgyis "Le van tartóztatva!"
Megjegyzendő, hogy 2003-ban egy élőszinészes TV sorozat is napvilágot látott. Érdekes próbálkozás volt, a maga otromba módján még aranyos is, de nem az igazi.
Írta: Meglivorn
Meglivorn értékelése: 9 (kitűnő)
2003.10.11.
29505 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Taiho Shichauzo © Bandai / Kodansha / Studio DEEN / Taiho Shichauzo Production Committee

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.